"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.2 C
Trikala

Παρεμβάσεις στον ποδηλατόδρομο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το κακό παράγινε στον ποδηλατόδρομο της οδού Καποδιστρίου. Συνεχείς σταθμεύσεις από πλήθος οχημάτων, παραβιάσεις από δίκυκλα, μη σεβασμός στον ποδηλάτη, είναι οι καθημερινές καταστάσεις που βιώνουν όλοι οι ποδηλάτες.
Ο Δήμος Τρικκαίων, στο πλαίσιο της ειλημμένης και διακηρυγμένης απόφασής του, να συμβάλλει στ μετατροπή της καθημερινής χρήσης του ποδηλάτου, σε τρόπο ζωής, προχώρησε σε μια απαραίτητη ενέργεια. Ανακατασκευάζει ήδη από σήμερα το πρωί ολόκληρο το πλέγμα των πλαστικών κολωνακίων που προστατεύουν και οριοθετούν τον ποδηλατόδρομο. Για την ακρίβεια, τα αντικαθιστά, καθώς οι συνεχείς παραβιάσεις της χρήσης του δόμου, τα έχουν καταστρέψει. Τα κολωνάκια είναι εύκαμπτα, προκειμένου να μην υπάρχει κανέναν ενδεχόμενο τραυματισμού ποδηλάτη, στην απευκταία περίπτωση πτώσης του. Ζητά, δε, σεβασμό τους από τους οδηγούς τροχοφόρων, καθώς, αυτά τα κολωνάκια, είναι αγορασμένα με χρήματα των ίδιων των δημοτών. Οι σχετικές εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα ή αύριο, καθώς θα σημανθεί εκ νέου ο ποδηλατόδρομος. Υπενθυμίζεται ότι, αρμόδια υπηρεσία για την τήρηση του Κ.Ο.Κ. στον ποδηλατόδρομο, είναι το τμήμα Τροχαίας Τρικάλων, οπότε ο Δήμος Τρικκαίων ενεργεί στο πλαίσιο των νόμιμων δικαιοδοσιών του.

Από το Γραφείο Τύπου

PODILATODROMOS

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Προσωπικά εκτιμώ ότι μόνο σιδερένια κολωνάκια ενδέχεται να εμποδίσουν (κάπως) τους ασυνείδητους, σαν αυτά της Καρδίτσας. Τα πλαστικά δεν αποτρέπουν, αντιθέτως. Ας κάνει κάθε αναγνώστης μια στοιχειώδη αυτοψία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης