"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

«Παρθένες» τέσσερις παραλίες του Πηλίου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Παλιά Νταμούχαρη, Φακίστρα, Παγανιά και Φαράγγι Μυλοποτάμου είναι οι τέσσερις παραλίες στα διοικητικά όρια του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου για τις οποίες το δημοτικό συμβούλιο ζητά να εξαιρεθούν από τη λίστα των ακτών που εκμισθώνονται για απλή χρήση με την ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων κατά τη θερινή περίοδο.

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο κρίθηκε ότι οι τέσσερις παραλίες θα πρέπει να παραμείνουν «παρθένες» λόγω του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Για την περίπτωση της Νταμούχαρης ζητείται επιπλέον να εξαιρεθεί από το καθεστώς απλής χρήσης και λόγω του ιδιαίτερου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος ενώ για την περίπτωση της Φακίστρας μπαίνει η παράμετρος της επικινδυνότητας.

Το θέμα ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο με αφορμή τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν στη διάρκεια του καλοκαιριού για την περίπτωση της Νταμούχαρης που αξιοποιήθηκε με την ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων.

Όταν οι πρώτοι πάσσαλοι πάνω στους οποίους στηρίζονται οι ομπρέλες έκαναν την εμφάνισή τους στην γραφική παραλία, κηρύχθηκε «πόλεμος» σε όλα τα επίπεδα, χαμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «κάθοδος» διαμαρτυρόμενων σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Περίπου 30 άτομα, ντόπιοι, επισκέπτες ακόμη και ξένοι τουρίστες που καταλύουν τα καλοκαίρια στην περιοχή αντέδρασαν στην ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων, την οποία χαρακτήρισαν καταστροφή. Κάτοικοι και τουρίστες ζητούσαν από το δημοτικό συμβούλιο να λάβει μέτρα ενάντια στην «αυθαίρετη κατάληψη της παραλίας», ενημερώθηκαν ωστόσο ότι η αρμοδιότητα πλέον έχει περάσει από τα χέρια του Δήμου στην αρμοδιότητα της Κτηματικής, που εξέδωσε και την αντίστοιχη άδεια.

Το θέμα πήρε διαστάσεις με τον δήμαρχο Παναγιώτη Κουτσάφτη να θέτει το ζήτημα υπόψη της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου.

Στον απόηχο της παρέμβασης, το Υπουργείο Οικονομικών ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να εκφράσει την γνώμη του «για την πιθανή εξαίρεση –για λόγους ιστορικούς, περιβαλλοντικούς και επικινδυνότητας- παραλιών από διαδικασίες που αφορούν στην απλή χρήση τους, προκειμένου να ληφθεί υπόψη σε νέες θεσμικές ρυθμίσεις που βρίσκονται υπό επεξεργασία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης