"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12 C
Trikala

Παρθένης: «Μένουμε Τρίκαλα»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τη γνώμη του για την κίνηση ‘Μένουμε Τρίκαλα’ αλλά και το αν θα είναι και ο ίδιος υποψήφιος ανέλυσε σήμερα σε συνέντευξη του στη Λέσχη 97,6 ο διοικητής Νοσοκομείου Τρικάλων Δημήτρης Παρθένης:

«Η διακήρυξη του «Μένουμε Τρίκαλα», είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διακήρυξη, η οποία έχει έναν πληρέστατο άξονα κι ένα μοντέλο επιλογής προγράμματος, που πραγματικά είναι φοβερά αξιοζήλευτο και ελκυστικό για πάρα πολλούς πολίτες.

Δεν είμαι ο συντάκτης αυτής της διακήρυξης, παρόλα αυτά μπορώ να πω ότι είμαι ένθερμος υποστηρικτής της. Υπήρξε μια πρωτοβουλία ανθρώπων, στην οποία κι εγώ συμμετείχα για να υπάρξει ένας άλλος πολιτικός λόγος γύρω από τα θέματα της αυτοδιοίκησης ώστε να βοηθηθεί η πόλη στην ανάπτυξή της.

Ουσιαστικά δηλαδή το «Μένουμε Τρίκαλα» είναι μια πολιτική Κίνηση, ας το πούμε σαν πολιτικό σωματείο, που σκοπό του έχει να ωθήσει τις πολιτικές στην κατεύθυνση της ανάπτυξης της πόλης, βάζοντας μια «κόκκινη γραμμή», αυτοί που θέλουμε ένα σύγχρονο, ουσιαστικό με ευαισθησίες, με οικολογικές «κεραίες», με μια άλλη λογική, μια οικονομική ανάπτυξη, του Νομού Τρικάλων, της πόλης , με τα σύγχρονα ευρωπαϊκά δεδομένα και να συναντήσει η πόλη την ιστορία της, την διαδρομή της.

Πολύ σύντομα, όταν υπάρξει η ολοκλήρωση των διαδικασιών τις οποίες προτάσσουμε να προχωρήσουν ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε όλα αυτά τα ζητήματα, θα γίνει γνωστή η σύνθεση της διοικούσας επιτροπής αυτής της πολιτικής Κίνησης.

Και η Κίνηση αυτή είναι λίγο πολύ σαν το «οξυγόνο εν τω γεννάσθαι». Ούτε μπορεί να είναι επιλογή του Παρθένη που συμμετέχει και να πει ότι θα εξελιχθεί η ανάπτυξη της και στο βαθμό που σιγά-σιγά επιτυγχάνει τους στόχους της, να καθορίσει η ίδια την πολιτική της.

Κι αν η συσπείρωση που θα παρουσιάσει αυτό το αυτοδιοικητικό εγχείρημα θα συμμετάσχει είτε μόνη, είτε συμμαχικά στις δημοτικές εκλογές, κάνω την εκτίμηση ότι θα κάνει τέτοια σημαντική συσπείρωση ώστε να έχει λόγο στα πράγματα, είτε η ίδια ή σε επίπεδο συμμαχιών.

Για την Αριστερά η Αυτοδιοίκηση είναι υπόθεση διεκδικήσεων των ίδιων των πολιτών, δεν είναι στοιχισμένες διεκδικήσεις γύρω από τα κόμματα, όποια κι αν είναι αυτά.

Εγώ πάντως ούτως ή άλλως ούτε ως υποψήφιος δήμαρχος θα μπορούσα να πάω, ούτε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, γιατί εκ της θέσεως μου ως διοικητής του Νοσοκομείου, έχω κώλυμα εκλογιμότητας, ο νέος νόμος που φτιάχτηκε έχει βάλει συγκεκριμένα πλαίσια. Συμμετέχω όμως ως επιτελικός «στρατιώτης» σ’ αυτή την Κίνηση.

Ένα πολιτικό ντοκουμέντο της ποιότητας που είναι η Διακήρυξη αρχών του «Μένουμε Τρίκαλα», για να μπορέσει κάποιος να το χαρακτηρίσει έκθεση ιδεών (σημείωση: το χαρακτήρισε έτσι την περασμένη εβδομάδα ο γραμματέας του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ), θα πρέπει και ο ίδιος να μπορεί στοιχειωδώς να γράψει μια… έκθεση ιδεών.

Επειδή γνωρίζω το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση μπορεί να έχουν οι παρεμβάσεις των αυτόνομων αυτοδιοικητικών Κινημάτων και με τέτοιου είδους προσεγγίσεις περί διαγραφών, όπως ανέφερε ο γραμματέας κ. Νταούλας, δεν ξέρω τι ήθελε να πει.

Ούτε έγινε ποτέ συζήτηση στο κόμμα για ενδεχόμενη συνεργασία με την ομάδα του κ. Λάππα, όπως έμαθα ότι δήλωσε ο κ. Νταούλας. Δεν ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ αυτή η αντίληψη, ό,τι δηλαδή η συμμετοχή ενός μέλους σε μια Κίνηση, ότι είναι πολιτικά κολάσιμο.

Είναι πολύ παλιά αυτά, να ρυθμίζονται τα πράγματα από κομματικούς κομισάριους. Την πολιτική, κοινωνική μου δραστηριότητα τη συμμετοχή μου σε μια Κίνηση, θα πρέπει να την κοινοποιήσω στο κόμμα; Αλίμονο, δηλαδή στη δημοκρατία που έχουμε να πρέπει να πάρουμε άδεια κι από το κόμμα στο οποίο μπορεί να ανήκει ο καθένας.

Ο βουλευτής Σάκης Παπαδόπουλος γνώριζε για την Κίνηση «Μένουμε Τρίκαλα», γιατί, είναι όπως είπα αυτή η Κίνηση σαν το «οξυγόνο εν τω γεννάσθαι».

Την γνώριζε γιατί είχαμε κάνει κάποιες συζητήσεις κι άλλωστε η κεντρική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι να συμβάλει στη δημιουργία και ανάπτυξη αυτοδιοικητικών Κινήσεων, οι οποίες θα συμμετάσχουν σε σχήματα που θα διεκδικήσουν το δήμο».

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης