"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.8 C
Trikala

Παρουσιάστηκε το βιβλίο “Αλήθειες και ψέματα για το Σοσιαλισμό” από το ΚΚΕ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Αλήθειες και ψέματα για το Σοσιαλισμό: Για τη σοσιαλιστική επανάσταση» πραγματοποιήθηκε , με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή ανθρώπων όλων των ηλικιών , από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στα Τρίκαλα.

Παρουσιάστηκε το βιβλίο "Αλήθειες και ψέματα για το Σοσιαλισμό" από το ΚΚΕ
Η βιβλιοπαρουσίαση αποτελεί κομμάτι σειράς εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση. Το βιβλίο που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση είναι μια έκδοση του   ΚΣ της ΚΝΕ και αποτελεί την 4η μπροσούρα των εκδόσεων «Αλήθειες και ψέματα για το Σοσιαλισμό»
Η πρωτοβουλία για τη συγκεκριμένη έκδοση πάρθηκε, έτσι και αλλιώς στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση του 1917 στη Ρωσία. Αποτελεί μία μικρή συμβολή στην προσπάθεια του Κόμματός μας να αναδειχθεί η μεγάλη ιστορική αξία της σοσιαλιστικής επανάστασης και οικοδόμησης τον 20ό αιώνα, να αντλήσουμε πολύτιμα συμπεράσματα για την πάλη μας στις σημερινές συνθήκες. Είναι συνέχεια της προσπάθειας και των προηγούμενων εκδόσεων, να φτάσουν πλατιά στους εργαζόμενους, στη νεολαία οι σύγχρονες επεξεργασίες του Κόμματός μας, η πολιτική του πρόταση διεξόδου.
Το ερώτημα που κυριάρχησε στη χθεσινή συζήτηση ήταν αν είναι μοιραίο να ζούμε έτσι, χειρότερα από γενιά σε γενιά, αν θα μπορέσουμε να ζήσουμε καλύτερα; Σίγουρα στο παραπάνω αλλά και σε άλλα ερωτηματικά και ανησυχίες μας από πολλές μεριές παίρνουμε λίγο-πολύ την ίδια απάντηση: Το σύστημα που ζούμε δεν μπορεί να αλλάξει ριζικά, μόνο μερικά πράγματα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο, χωρίς να φύγουμε από το πλαίσιό του.
Στη χθεσινή παρουσίαση, αναδείχθηκε από την ομιλήτρια Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ  ότι η Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση το 1917 στη Ρωσία απέδειξε πως στον 20ό αιώνα ότι ο καπιταλισμός δεν είναι ανίκητος, ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε μια ανώτερη οργάνωση της κοινωνίας, χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους. Επίσης συζητήθηκαν πλευρές που αφορούν στη στρατηγική του ΚΚΕ σήμερα, στην πάλη των κομμουνιστών μέσα στο κίνημα κ.α.
Μέσα από την ίδια την έκδοση του ΚΣ της ΚΝΕ άλλωστε ,δίνονται οι πρώτες απαντήσεις σε αυτά και άλλα ερωτηματικά  των εργαζόμενων και των νέων των λαϊκών στρωμάτων. Απαντήσεις που φωτίζουν το δρόμο της σύγκρουσης με τους εκμεταλλευτές, που οδηγεί έξω από το βάλτο του καπιταλισμού. Το δρόμο που οδηγεί στο ξέφωτο του νέου κόσμου που έχουμε ανάγκη, χωρίς φτώχεια, ανεργία, κρίσεις και πολέμους, το σοσιαλισμό-κομμουνισμό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης