"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Πειραιώς: Πούλησε σε fund «κόκκινα» δάνεια στο 6%-Όχι στους δανειολήπτες!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε συμφωνία με την Intrum, στο πλαίσιο κοινοπραξίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης & Ανάπτυξης (“EBRD”), για την πώληση χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (ΜΕΑ) ιδιωτών, μικρών επιχειρήσεων και χρηματοδοτικής μίσθωσης προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς.

Το χαρτοφυλάκιο αποτελείται από περίπου 53 χιλιάδες δάνεια συνολικής πιστωτικής απαίτησης ύψους €1,7 δισ. και €0,7 δισ. μεικτής λογιστικής αξίας.Το τίμημα της συναλλαγής αντιστοιχεί σε περίπου 6% της μεικτής λογιστικής αξίας και είναι σχεδόν μηδαμινό, περίπου στο 2%, σε σχέση με τη συνολική πιστωτική απαίτηση της τράπεζας από τους δανειολήπτες, η οποία ανέρχεται, όπως γράψαμε,  σε 1,7δις. ευρώ.

Αυτή η πρακτική της τράπεζας Πειραιώς, η οποία δυστυχώς εφαρμόζεται και από όλες τις τράπεζες της χώρας μας, δείχνει την απανθρωπιά και την βαρβαρότητα του καθεστωτικού πολιτικού συστήματος και του ληστρικού συστήματος των τραπεζών στο τόπο μας.  Οι τράπεζες προτιμούν να πωλούν σε εξευτελιστικές τιμές τα κόκκινα δάνεια στα κερδοσκοπικά fund, αντί να κάνουν αντίστοιχες προσφορές στους ίδιους τους δανειολήπτες, προκειμένου να σταματήσουν το βασανιστήριο τους  και να βοηθήσουν συνολικά την ελληνική οικονομία. Αυτό είναι το κατάντημα της σημερινής Ελλάδας!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν μπορεί να πουληθει στον δανειζόμενο, ουτε να γίνει τόσο μεγάλο κούρεμα σε συτόν, κ να απελευθερωθεί το ενέχυρο. Θα σταματούσαν όλοι να εξοφλουν δανεια την επόμενη μέρα….Ετσι δίνεται το δάνειο σε τρίτο.

  2. Σε αλλη εποχη και μετα απο καποια χρονια ισως ο Ιστορικος που θα ασχοληθει με το φαινομενο Ελληνικες τραπεζες 2010-2020 μαλλον θα πεσει σε αδιεξοδο.
    Η απελπισια του θα ειναι τετοια που δεν θα μπορει να καταλαβει και οιδιος (πιθανον) πως γινεται “”οι κυβερνησεις να πεφτουνε αλλα η αγαπη για τις τραπεζες να μενει””
    Αγαπη για τους ξεπουλημενους τραπεζίτες και αίμα για τους ατυχους δανειολήπτες που ενω πληρωσαν ανω των 100 δις για ανακεφαλαίωση των ευαγών ιδρυμάτων–σε παράλληλο διαστημα χανουν και τα ακινητα τους απο funds που αγορασαν τζαμπα τα προϊόντα που ειχαν λήξη. Πρωθυπουργοί διαφόρων χρωμάτων ,πρασινο, μπλε, ροζ, βαθυ μπλε-σχεδον μαυρο-(τυχαια σειρα ,και καθε συνειρμός να κρατηθεί για ιδία χρήση), δουλεψανε για να σωσουν τις τραπεζες σε βαρος του Ελληνικου λαου και ειναι σήμερα ευτυχισμένοι γιατι “”εντολες εκτελεστικάν και ο σκοπος επιτεύχθηκε””…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης