"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7 C
Trikala

Περιοδεία σε έργα στον νομό από Αγοραστό – Μιχαλάκη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε εκτελούμενα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, περιόδευσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Μιχαλάκη, τους περιφερειακούς συμβούλους κ.κ. Τσίγκα, Μπουτίνα και Γακόπουλο, τον γενικό διευθυντή της Περιφέρειας κ. Κώστα Μέγα και την διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Τρικάλων κ. Καραγιάννη.

Πρώτος σταθμός ήταν το Δημοτικό Σχολείου Πυργετού του Δήμου Τρικκαίων. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 2,3 εκατ. ευρώ, το οποίο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμένεται να παραδοθεί στο προσεχές διάστημα.

Στη συνέχεια ο κ. Αγοραστός συναντήθηκε στην Καλαμπάκα με τον δήμαρχο κ. Σινάνη και κατόπιν επισκέφτηκε τα εξής υπό κατασκευή έργα:

• Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας, προϋπολογισμού 2,6 εκατ. ευρώ.

• Τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Καλαμπάκας, προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ.
• Το Μουσείο Γεωλογικών Σχηματισμών των Μετέωρων, προϋπολογισμού 930.000 ευρώ.
• Το Φράγμα Ληθαίου, προϋπολογισμού 8.386.996,64.
• Την γέφυρα της Θεόπετρας, προϋπολογισμού 810.000 ευρώ.
• Την βελτίωση της Ε.Ο. Τρίκαλα – Καλαμπάκα και τις ανισόπεδες διαβάσεις, προϋπολογισμού 2.530.000 ευρώ.
• Την Ψηφιακή Προβολή της Ιστορίας και του Πολιτισμού των Μετεώρων, προϋπολογισμού 691.025 ευρώ.
• Την βελτίωση του οδικού κυκλώματος των Μετεώρων με τους χώρους στάθμευσης και τις λοιπές προσβάσεις, προϋπολογισμού 2,7 εκατ. ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Είχαμε αναπτύξει και με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή της Καλαμπάκας μια άριστη συνεργασία σε όλα τα έργα του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας στην περιοχή, προς όφελος των πολιτών. Με σκληρή δουλειά ευελπιστούμε και αισιοδοξούμε ότι τα έργα αυτά θα ολοκληρωθούν μέχρι τέλος του 2015 γιατί ο χρόνος είναι χρήμα, είναι ευκαιρίες, είναι έργα, είναι θέσεις εργασίας, είναι το μέλλον μας. Παράλληλα, προετοιμαζόμαστε και για το νέο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, έχουμε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Δήμο Καλαμπάκας και τις υπηρεσίες του για να μπορέσουμε να κάνουμε το καλύτερο. Η ωριμότητα των έργων, των κοινωνιών μπορούν να πετύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Χρειάζεται συνέργεια δυνάμεων. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, κερδίζουμε το μέλλον».

Από την πλευρά του ο κ. Σινάνης τόνισε: «Ευχαριστούμε πολύ τον κ. περιφερειάρχη για όλα αυτά που προσέφερε τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς θα σταθούμε δίπλα στην Περιφέρεια για τα επόμενα 5 χρόνια και πιστεύουμε ότι με σωστή συνεργασία και σχεδιασμό θα πετύχουμε αυτά που χρειάζεται η περιοχή μας, γιατί είναι μια τουριστική περιοχή και έχει αρκετές απαιτήσεις».
(Από την ΠΕ Τρικάλων)

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης