"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Πεχλιβάνη θαρρώ τον λένε, που θα τα πάρει και θα τα σηκώσει όλα στο διάβα του….

lafarm

Σχετικά άρθρα

” Πολίτες βουτηγμένοι μες στην ανία της επανάληψης του βιασμού τους. Αφού βιάστηκαν, ξαναβλέπουν τα “κατορθώματά” τους στο γυαλί.
Πολίτες τρομαγμένοι από τη φαινομενική παντοδυναμία του συστήματος. “Τι μπορώ να κάνω εγώ; Δε μπορώ να τα αλλάξω. Είναι αναπόφευκτα”.
Πολίτες ξεζουμισμένοι από την -έως και- δωδεκάωρη δουλειά-σκλαβιά τους, που αναζητούν λίγο ελεύθερο χρόνο όχι για να σκεφτούν ελεύθερα, αλλά για να καθαρίσει το μυαλό τους, καταναλώνοντας βρωμιά. Μπας και φύγει αυτός ο άθλιος πονοκέφαλος του στρες, που δεν περνά με χάπι.
Πολίτες εθισμένοι στην κατασκευή ενόχων, όπως τους παρουσιάζουν οι ειδήσεις των κυρίαρχων ΜΜΕ. Τους δείχνει με το δάχτυλο τα φταίχτη κι αυτοί τον “στολίζουν” από πολυθρόνας. Διότι δεν είναι ικανοί ούτε τότε να δράσουν.


Πολίτες ακινητοποιημένοι………… Ώσπου… θα φυσήξει ένας αέρας, Πεχλιβάνη θαρρώ τον λένε, που θα τα πάρει και θα τα σηκώσει όλα στο διάβα του, κι η ψυχή μας θα κοιτάει από ψηλά του κόσμου τη ραστώνη, του κόσμου που αποχαυνωμένος και μισουπνωτισμένος κάθεται και χαζεύει τα μελισσάκια που γυρνούν γύρω απ την πολυθρόνα του και το νερό το κρύσταλλο που ρέει απ’ τις οθόνες.

Αυτός ο Πεχλιβάνης που μες στο στόμα θα γυρνά ρητορικά χαλίκια, ως άλλος Δημοσθένης που προσπαθεί να “διορθώσει” τη φωνή του για να φωνάξει στους συμπολίτες του την αλήθεια.

Αυτός ο αγέρας-τιμωρός που θα είναι αμείλικτος με τους αδρανούντες και τους παραιτημένους. Και οι πολίτες σαν έτοιμοι από καιρό θα τρέξουν να κρυφτούν από αυτόν τον περίεργο επισκέπτη, τον Πεχλιβάνη, που ήρθε και τους ξύπνησε, ενώ “δεν ήταν η ώρα να ξυπνήσουν” ακόμα…
“Αφού δεν είχε νέα ευχάριστα να πει, καλύτερα να μη μας πει κανένα”!
Γιατί Πεχλιβάνης σημαίνει άνθρωπος δυνατός και γενναίος.”

Θανάσης Ευαγγελόπουλος 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης