"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Πικετοφορία κατά της επίσκεψης Ομπάμα από την Επιτροπή Ειρήνης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με κεντρικό σύνθημα “Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών” πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης η πικετοφορία που διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων για να διατρανώσει ο Τρικαλινός λαός την αντίθεσή του στην επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα ως ανεπιθύμητου, όπως επίσης την ανάγκη να μην υπάρξει “καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους”.

Κάτω από δυνατή βροχή πολυάριθμοι φίλοι της Ειρήνης παρακολούθησαν τις τοποθετήσεις της γραμματείας των μελών της Επιτροπής Τρικάλων. Αρχικά η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βαρβάρα Καλαμποκίνη  παρουσίασε το κείμενο καταδίκης της ΕΕΔΥΕ για την απαγόρευση των διαδηλώσεων κατά την επίσκεψη του Αμεριανού προέδρου στην Αθήνα καθώς και την καταγγελία για την απαγόρευση λειτουργίας της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας απο την κυβέρνηση Ερντογάν. Στη συνέχεια το μέλος της Επιτροπής Παναγιώτης Γεροκώστας παρουσίασε τις θέσεις της ΕΕΔΥΕ η οποία καλεί το λαό σε “επαγρύπνηση και αγώνα ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την ελληνική εμπλοκή για την υλοποίησή τους. Να πέσει στο κενό η προσπάθειά τους για ομοψυχία κάτω από τους λεγόμενους εθνικούς στόχους. Καμία σχέση δεν υπάρχει ανάμεσα στα συμφέροντα των μονοπωλίων και τα συμφέροντα και τις ανάγκες του ελληνικού λαού που μοχθεί καθημερινά κάτω από τις όλο και πιο δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική τους.

Εμφάνιση DSC_0060.JPG

Πάλη για την πραγματική Ειρήνη σημαίνει πάλη για την κατάργηση, την εξάλειψη των

αιτιών που γεννούν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, πάλη ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννάει πολέμους, κρίσεις, φτώχεια και προσφυγιά”.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η πορεία στους κεντρικούς δρόμους που ήταν ιδιαίτερα δυναμική και μαχητική με τα συνθήματα να ζεσταίνουν τις καρδιές όσων επιμένουν να αγωνίζονται κάτω από οποιεσδήποτες πολιτικές και καιρικές συνθήκες.

* Επόμενο ραντεβού την Πέμπτη 17 Νοέμβρη, ώρα 6 μ.μ. στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου όπου η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων και το ΠΑΜΕ διοργανώνουν εκδήλωση για να τιμήσουμε την Επέτειο της ηρωϊκής εξέερσης του Πολυτεχνείου το 1973.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης