"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.5 C
Trikala

Πιστοί στην παράδοση οι Αργιθεάτες Tρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

argitheates

Η Παράδοση είναι ο συνδετικός κρίκος

Του σήμερα και του χθές,του σήμερα

Και του αύριο.Δείχνουμε ποιοι ήμασταν και

Ποιοι είμαστε, παντρεύοντας το χθές με το σήμερα.

Τα παιδιά μας,οι χορευτές μας είναι οι συνεχιστές των Αργιθεάτικων παραδόσεων μας και τις μεταλαμπαδεύουν στις επόμενες γενιές. Ο Σύλλογος Αργιθεατών Τρικάλων είναι ένας από τους εκφραστές του λαίκού μας πολιτισμού, που διατηρεί αναλλοίωτη μέσα στο χρόνο την παράδοσή μας. Αξιοσημείωτη ήταν στις 7-02-2016 η συμμετοχή των χορευτικών μας, υπό την επίβλεψη του καταξιωμένου χορ/λου Παναγιώτη Μάνου στην εκδήλωση που οργάνωσε η Ενορία μ. Κεφαλοβρύσου.

DSC06907

Πάνω από 1000 άτομα που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση γνώρισαν την Αργιθεάτικη παράδοση,τα ήθη και ,έθιμα της, τους Αργιθεάτικους χορούς,όπως είναι ΄΄ο κλειστός΄΄ Αργιθέας,τις γνήσιες μάλλινες Αργιθεάτικες στολές και τα Αργιθεάτικα τραγούδια.

Ήταν το κάτι άλλο !!!! Η εκδήλωση αυτή είχε μεγάλη απήχηση στους Τρικαλινούς οι οποίοι τιμούν τους Αργιθεάτες.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Έλλη Τσιρογιάννη ευχαριστεί θερμά τον Ιερέα της Ενορίας Πατέρα Δημήτριο Ζιώγα για την πρόσκληση συμμετοχής των χορευτικών στην άρτια οργανωμένη εκδήλωση που επιμελήθηκε ο ίδιος.

Πολλά-πολλά συγχαρητήρια !!!!!Πολλοί Αργιθεάτες έδωσαν το παρόν να ενισχύσουν την Ενορία του Μ. Κεφαλοβρύσου και να ψυχαγωγηθούν με την πατριώτισσα τους Έφη Θώθη που έλκει την καταγωγή της από την Αργιθέα.

Συγχαρητήρια στους οργανωτές της εκδήλωσης !!!!!….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης