"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.8 C
Trikala

Πλήρης απελπισία – του Ηλία Μόσιαλου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πριν από δέκα περίπου χρόνια, με αφορμή την οικονομική κρίση και το τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα, όλος ο κόσμος περίμενε να καταρρεύσει η Ελλάδα και να αποχωρήσει από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

η εικόνα προφίλ του Ηλίας Μόσιαλος, Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, εσωτερικός χώρος

Η χώρα όμως επιβίωσε με τις τεράστιες θυσίες των απλών πολιτών, παρέμεινε στο σκληρό πυρήνα της ΕΕ και έχει όλες τις δυνατότητες, κυρίως λόγω του εξαιρετικά καλού ανθρώπινου δυναμικού της (παρά την μετανάστευση πολλών), να γίνει μια σημαντική χώρα στη νοτιοανατολική Ευρώπη και να είναι παράγοντας γεωπολιτικής σταθερότητας.

Στη Μεγάλη Βρετανία, ο χειρότερος πρωθυπουργός όλων των εποχών ο David Cameron, έπαιξε την τύχη της χώρας του σε ένα δημοψήφισμα που δεν προετοιμάστηκε σωστά και που κανείς -ακόμη και οι brexiteers- δεν περίμενε το αποτέλεσμα που προέκυψε.

Μετά το δημοψήφισμα οι brexiteers παρέδωσαν την εξουσία σε μια άβουλη Πρωθυπουργό που ανέλαβε να βρει μια λύση εξόδου που θα ικανοποιούσε τις απόψεις της ισχνης πλειοψηφίας μόνο. Απέτυχε οικτρά, όπως απέτυχε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που προτείνει τελωνειακή ένωση με την ΕΕ, αλλά με τη δυνατότητα της Μεγάλης Βρετανίας να υπογράφει εμπορικες συμφωνίες με τρίτες χώρες με όρους που μπορεί να αντιβαίνουν το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο – κάτι φυσικά που δεν γίνεται να γίνει αποδεκτό από την ΕΕ.

Μια πρώην εύρωστη αυτοκρατορία, και όχι η μικρή Ελλάδα, είναι πλέον ‘The sick man of Europe’- έτσι μας αποκαλούσαν για χρόνια τα διεθνή ΜΜΕ.

Πριν από λίγες ημέρες, παραβιάζοντας το εθιμικό δίκαιο, η βασίλισσα Ελισαβετ κάλεσε τους Άγγλους πολιτικούς να συνεννοηθούν και να βρουν συμβιβαστική λύση που δεν μπορεί να είναι άλλη από το ‘σοφτ’ Brexit.

Σήμερα, στη χώρα του απόλυτου ορθολογισμού, ο προκαθήμενος της Αγγλικανικης Εκκλησίας κάλεσε όλες τις εκκλησίες ‘regularly to hold in prayer their local MPs and politicians and the members of Her Majesty’s Government and civil servants asking them to seek God’s strength and wisdom for the responsibilities they bear’.

Πλήρης απελπισία.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης