"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.3 C
Trikala

Πλημμύρες στη Θεσσαλία και η περίπτωση της Καρδίτσας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Καρδίτσα να είναι η μοναδική πόλη της χώρας της που συνεχώς κινδυνεύει και όμως:

1. Σήμερα και παρά το γεγονός ότι οι πλημμύρες πλήττουν, κυρίως, την περιοχή μας ανακοινώνονται φράγματα και ταμιευτήρες νερού στις άλλες περιοχές της Θεσσαλίας, πλην Καρδίτσας. Φαίνεται ότι η νοοτροπία σε βάρος της Καρδίτσας δεν άλλαξε.

Ανακοινώνεται η ένταξη του φράγματος Σκοπιάς (Παλαιοδερλί) Φαρσάλων, των φραγμάτων Νεοχωρίτη, Γριζάνου, Αχλαδοχωρίου και Τιτάνου νομού Τρικάλων και των φραγμάτων Διλόφου (Κακλιτζόρεμα) και Ναρθάκης (Λουτζιακόρεμα) Λάρισας,.

2. Καμία απόφαση δεν υπάρχει για το φράγμα. Μουζακίου. Το οποίο είναι το πλέον χρήσιμο Αντιπλημμυρικό, Αρδευτικό, Υδρευτικό, Περιβαλλοντικό έργο της Θεσσαλίας.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

3. Κάποτε υπήρχε στην Καρδίτσα η <<πανίσχυρη >> Υπηρεσία Εγγείων Βελτιώσεων ( ΥΕΒ) με μηχανήματα , προσωπικό και μεγάλο προσφορά στον κάμπο μας. Αλλά έκλεισε επί Υπουργίας Κούβελου με το πρόσχημα ότι τα θέματα του νερού…αντιμετωπίζονται καλύτερα χωρίς τις κρατικές Υπηρεσίες. Το ίδιο βέβαια έγινε σταδιακά, και με άλλες κρατικές υπηρεσίες που στήριζαν τον αγροτικό τομέα και την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής μας.

4.Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων ( Δ.Τ.Υ.) η οποία διαχρονικά υπήρξε η κορυφαία Τεχνική Υπηρεσία του νομού όταν ανήκε στη Νομαρχία Καρδίτσας μετονομάσθηκε Διεύθυνση Τεχνικών Έργων (Δ.Τ.Ε.) Καρδίτσας Της Περιφέρειας Θεσσαλίας και έχει υποβαθμιστεί από έλλειψη προσωπικού και μηχανικών μέσων.Είναι δε χαρακτηριστικό ότι , επί Αντινομάρχη κ. Τσιάκου και Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό σε επίσημο έγγραφο ανακοινώνεται ότι αδυνατεί να διεξαγάγει τον διαγωνισμό και να επιβλέψει την κατασκευή ακόμα και του μικρού μνημείου για το 731.

5. Ο μηχανολογικός εξοπλισμός του τμήματος έργων της Δ.Τ.Υ. Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι ελλιπής και πεπαλαιωμένος. 6. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους μηχανικών και γενικότερα για το τεχνικό προσωπικό. Η Δ.Τ.Ε. Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει , το μισό τεχνικό προσωπικό , από την αντίστοιχη υπηρεσία των Τρικάλων.

7. Ενώ για άγνωστο λόγο δεν έχει οριστεί ακόμη Αντιπεριφερειάρχης, μόνον στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας. Κάτι , που κατά την άποψή μου , πρέπει να γίνει άμεσα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο.

8. Ο Αχελώος ο οποίος αποτέλεσε αντιπολιτευτική σημαία στη Θεσσαλία από τον κ. Αγοραστό, τον κ Τσιάκο και τα στελέχη της σημερινής Κυβέρνησης σε όλες τις προηγούμενες βουλευτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές, εδώ και 2,5 χρόνια βρίσκεται σε απόλυτη σιγή…

9.Εάν δεν γίνουν μεγάλες παρεμβάσεις, μεγάλα έργα στα ποτάμια και δεν δημιουργηθούν ταμιευτήρες νερού, για αντιπλημμυρική προστασία αλλά και άρδευση, το νερό θα απουσιάζει όταν το χρειαζόμαστε και θα αποτελεί πηγή κινδύνου τους χειμερινούς μήνες.

Ιδιαίτερα για τα ποτάμια που περιβάλουν την πόλη μας οι εργασίες πρέπει να είναι ουσιαστικές αλλά και οι καθαρισμοί συνεχείς, τουλάχιστον ετήσιοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης