"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

«Πνίγηκε» από την ισχυρή νεροποντή και τη χαλαζόπτωση σήμερα το απόγευμα η Φαρκαδόνα

lafarm

Σχετικά άρθρα

vroxi 1

Δρόμοι που θύμιζαν με ποτάμια και λίμνες, ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, πολίτες κάθε ηλικίας να προσπαθούν να απομακρύνουν τα νερά από τις εισόδους των σπιτιών τους, και η κρατική μηχανή να βρίσκεται επί ποδός ήταν μερικές από τις εικόνες που συναντούσε σήμερα λίγο πριν τις 5 το απόγευμα στην Φαρκαδόνα.

Για περισσότερο των 30 λεπτών της ώρας η έδρα του Δήμου Φαρκαδόνας βρισκόταν στο επίκεντρο ακραίων καιρικών φαινομένων με κύρια χαρακτηριστικά την ισχυρή καταιγίδα, τους δυνατούς ανέμους και την μικρή ευτυχώς σε ένταση χαλαζόπτωση.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν σε ολόκληρο το φάσμα του Δήμου με τα σοβαρότερα προβλήματα να παρατηρούνται στη Φαρκαδόνα.

«Ευτυχώς ήταν καθαρισμένα τα φρεάτια, αλλιώς η Φαρκαδόνα θα πνιγόταν σήμερα», ανέφερε κάτοικος του κέντρου της Δημοτικής Κοινότητας για να περιγράψει την κατάσταση που επικρατούσε νωρίς το απόγευμα.

Ωστόσο η ισχυρή νεροποντή και ο μεγάλος όγκος του νερού που δεν μπορούσαν να απορροφηθούν ούτε από τα φρεάτια σε κάποιες των περιπτώσεων, είχαν ως συνέπεια αρκετοί δρόμοι και συγκεκριμένα εκείνοι που οδηγούν εντός και εκτός κέντρου να θυμίζουν σε ορισμένα σημεία λίμνες και να είναι αδιάβατοι για τους πολίτες.

Τα φερτά υλικά χώμα και χαλίκι συνέβαλαν κι αυτά με τη σειρά τους ώστε κάποια φρεάτια να βουλώσουν και να απαιτηθεί η συνδρομή υπαλλήλων του Δήμου και του Πυροσβεστικού κλιμακίου Οιχαλίας που βρισκόταν επί ποδός.
vroxi 2
Για πρωτοφανή φαινόμενα που είχαν να σημειωθούν χρόνια στην περιοχή μιλούσαν κάτοικοι της Φαρκαδόνας, παρατηρώντας την ένταση της βροχής.

Κλήσεις για άντληση των υδάτων δέχτηκε και το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Οιχαλίας κυρίως νερά που είχαν συγκεντρωθεί σε αυλές και υπήρχε κίνδυνος να εισέλθουν σε οικίες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης