"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.1 C
Trikala

Ποδηλατοδρομία της ΚΝΕ κατά των ναρκωτικών με σύνθημα : Δεν τους έπιασε ο πόνος για την υγεία, τη θεραπεία, την ανακούφιση… Στοχεύουν στο μυαλό

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία να γυρίσει την πλάτη στις σκοταδιστικές θέσεις που µας θέλουν σύγχρονους σκλάβους, µε θολωμένο μυαλό και σκυμμένο κεφάλι βαφτίζουν “θεραπεία” τη μαστούρα και “ελευθερία” τη σκλαβιά της εξάρτησης.

Προοδευτικό για τη νεολαία είναι ό,τι της ανοίγει δρόµο για να απολαύσει τη ζωή της, για να ζήσει µε βάση τις σύγχρονες δυνατότητες της εποχής µας.

Οι θέσεις όλων των άλλων κομμάτων για τα ναρκωτικά είναι βαθιά συντηρητικές γιατί προσπερνάνε τα συµπεράσματα της πολύχρονης έρευνας της επιστημονικής κοινότητας γύρω από το φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης, ενώ οι “φωστήρες” παρουσιάζουν τις ουσίες, ως …απλά “παρεξηγημένες”.

 

Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αναγνωρίζει στη νεολαία μόνο ένα δικαίωμα: Να μην έχει δικαιώματα. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση πρωτοστατεί στη διαφήμιση της κάνναβης!

Μοιράζεται κοινό βήμα µε επιχειρηματίες που ζητούν την πλήρη απελευθέρωση της κάνναβης σε όλες τις μορφές της, μέχρι και τη χορήγησή της σε παιδιά! Είναι δεκάδες οι παρεµβάσεις της κυβέρνησης και της νεολαίας της (υπάρχει και τέτοια…) που μιλάνε για “ψυχαγωγική” χρήση λες και το χασίς μπορεί να ψυχαγωγήσει, να μορφώσει πνευματικά και αισθητικά…

 

  • Στήνει δουλειές με “φούντες”! Οι πολυεθνικές-μεγαθήρια που έρχονται να επενδύσουν στις “άριστες κλιματικές συνθήκες” της Ελλάδας και στο φτηνό εργατικό δυναμικό που διαφημίζει η κυβέρνηση δεν το κάνουν για να αντιμετωπίσουν τον πόνο των ασθενών! Εκτιμάται ότι τα κέρδη από την κάνναβη θα φτάσουν παγκοσμίως τα 200 δισ. στην επόμενη δεκαετία!

 

Η κυβέρνηση “αχρηστεύει” την επιστήμη! Οι επιστημονικοί φορείς σε παγκόσμιο επίπεδο μιλούν µόνο για καταπραϋντικές και όχι θεραπευτικές ιδιότητες σε πολύ συγκεκριμένες ουσίες που περιλαμβάνει το φυτό της κάνναβης, για τις οποίες ακόμα χρειάζονται περαιτέρω μελέτες.

Γι’ αυτό και δεν προτείνουν το φυτό κάνναβη ως θεραπεία επιλογής για καμία ασθένεια! Aντίθετα ο νόμος για τη “φαρμακευτική κάνναβη” που ψηφίστηκε πρόσφατα, µε το γενικό προσδιορισμό “τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης” που περιέχει ο νόμος, αφήνει ανοιχτό το περιθώριο να βαφτίζεται το χασίς φάρμακο. Παρακάμπτει μια σειρά από επιστημονικές διαδικασίες που απαιτούνται για να κατασκευαστεί ένα φαρμακευτικό σκεύασμα.

 

  • Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στρώνει το έδαφος για την απελευθέρωση όλων των ναρκωτικών.

 

Η συζήτηση για τη νομιμοποίηση της κάνναβης, είναι νομιμοποίηση των αιτιών της χρήσης στη συνείδηση της νεολαίας! Η ανεργία, η οικονομική και πολιτιστική φτώχεια, η εµπορευματοποίηση των κοινωνικών αναγκών, η έλλειψη επιλογών είναι το κοινωνικό υπόβαθρο της χρήσης και της εξάρτησης. Αιτίες βαθιά δεμένες µε το καπιταλιστικό σύστημα της εκμετάλλευσης που η σημερινή (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) υπηρετούν. Το χασίς, όπως και αν το βαφτίσουν, παραμένει ναρκωτικό που αλλοιώνει τη συνείδηση και προκαλεί εξάρτηση

 

  • Το 80% των νέων κάτω από 20 ετών που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή µε κάποιο θεραπευτικό πρόγραμμα ζητούν θεραπεία από την κάνναβη (ΟΗΕ, 2016).

 

  • Το 84% των ενηλίκων ξεκίνησαν τη χρήση ουσιών µε κάνναβη. Το αντίστοιχο ποσοστό ξεπερνά το 90% για τους εφήβους (απολογισμός ΚΕΘΕΑ, 2016).

 

  • Όπου νομιμοποιήθηκε η “φαρμακευτική κάνναβη” παρατηρήθηκε αύξηση των ποσοστών χρήσης και εξάρτησης όχι µόνο κάνναβης, αλλά και άλλων ναρκωτικών ουσιών και σταδιακά νομιμοποιήθηκε και για ψυχαγωγική χρήση. Στις ΗΠΑ η χρήση άγγιξε το 36% των µαθητών, ενώ 1 στους 3 μαθητές ομολογεί ότι προμηθεύτηκε κάνναβη µε ιατρική συνταγή που δόθηκε σε κάποιον άλλον (ΟΗΕ, 2016)!

 

Δεν τους έπιασε ο πόνος για την υγεία, τη θεραπεία, την ανακούφιση… Στοχεύουν στο μυαλό: Θέλουν να μάθουν τη νεολαία να ζει µε τα ναρκωτικά, να μειωθούν οι αντιστάσεις της απέναντι στη χρήση! Θέλουν μια νεολαία συμβιβασμένη µε το σύστημα της εκμετάλλευσης και της αδικίας, που ενώ στερεί κάθε δικαίωμα για ζωή µε δικαιώματα προσφέρει απλόχερα την αυτοκαταστροφή µας.

 

Καλούµε τις νέες και τους νέους να παλέψουμε μαζί για τη νέα κοινωνία, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό. Για να μπορεί ο κάθε άνθρωπος, ενταγμένος στο κοινωνικό σύνολο, να είναι πρωταγωνιστής, να δημιουργεί, να συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση της πραγματικότητας, να έχει ισότιμες σχέσεις µε τους γύρω του, να αναπτύσσει ολόπλευρα την προσωπικότητά του. Αυτή είναι η κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας όπου η χρήση ναρκωτικών γίνεται περιττή.

 

Σε αυτήν την κατεύθυνση, η Τομεακή Οργάνωση Τρικάλων της ΚΝΕ θα προχωρήσει στην διοργάνωση ποδηλατοδρομίας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, την Τετάρτη 4 Ιούλη. Επιπλέον, την Δευτέρα 25 και Τρίτη 26 Ιούνη διοργανώνεται διήμερη ενημερωτική καμπάνια στον χώρο της Πλατείας Ρήγα Φεραίου όπου θα λειτουργεί περίπτερο από τις 19.00 έως τις 21.30.

 

Παλεύουµε για µια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι µε ελεύθερα τα ναρκωτικά! Γιατί…

 

“… τίποτα πιο ωραίο, τίποτα πιο αληθινό από τη ζωή δεν είναι”

– Ναζίμ Χικμέτ

 

 

T.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Επιτέλους.. να τα ‘πεί’ κάποιος με τ’ονομά τους τι εστί πρέζα, γιατί θα μας τρελάνουν εντελώς οι ”προδευτικοί” της κυβέρνησης !!

    (αν και διαφωνώ με το ΚΚΕ κάθετα σε άλλα..)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης