"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.8 C
Trikala

Ποια είναι η ακτιβίστρια των Femen που όρμησε στον Ντράγκι

lafarm

Σχετικά άρθρα

ntagi ab

Με ανάρτησή της στο Twitter η φεμινιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τον… πόλεμο με κομφετί κατά του προέδρου της ΕΚΤ – Διαβάστε τι γράφει το φυλλάδιο που πέταξε η διαδηλώτρια

Μπορεί στις περισσότερες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας της φεμινιστικής οργάνωσης Femen να συμμετέχουν γυμνόστηθες ακτιβίστριες που αναστατώνουν τους πάντες στο πέρασμά τους, όμως, ένα μέλος τους έκανε τη διαφορά.
ntragi 1
Η νεαρή γυναίκα που «επιτέθηκε» με κομφετί στον Μάριο Ντράγκι τη στιγμή που ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας παραχωρούσε συνέντευξη Τύπου είναι μέλος των Femen.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η οργάνωση με ανάρτησή της στο Twitter αναλαμβάνοντας την ευθύνη του περιστατικού που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η συνέντευξη, αλλά κυρίως να τρομάξει ο Ντράγκι και να αιφνιδιαστούν οι άνδρες ασφαλείας του.

Η νεαρή γυναίκα που ανέβηκε στο τραπέζι αποκαλύπτοντας το μωβ εσώρουχό της, αφού πέταξε κονφετί και φώναξε «Κάτω η δικτατορία της ΕΚΤ», σύνθημα που είχε αναπαραχθεί τροποποιημένο στην μπλούζα της που ανέγραφε «ECB Dick-tatorship», συνελήφθη από τις τοπικές αρχές.
ntagki 2
Αρχικά δεν είχαν γίνει γνωστά τα στοιχεία της, ωστόσο προκύπτει πως πρόκειται για την 23χρονη Ζοζεφίν Γουίτ Μάρκμαν από την Γερμανία, η οποία ήταν για αρκετά χρόνια μέλος των Femen.

Η νεαρή έχει συμμετάσχει σε σειρά διαδηλώσεων, ενώ είχε εμφανιστεί γυμνόστηθη στον καθεδρικό ναό της Κολωνίας με επιγραφή στο σώμα της που ανέφερε: «Είμαι ο Θεός».

Η ίδια λίγη ώρα μετά την απελευθέρωσή της από τις αστυνομικές αρχές μετά την επίθεση με κονφετί στον Ντράγκι, έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter ότι δεν είναι πλέον μέλος των Femen και ότι είναι απλώς μία ακτιβίστρια.

Όσο για τα μέτρα ασφαλείας που αποδείχθηκαν ιδιαίτερα ανεπαρκή, η νεαρή έγραψε στο προφίλ της πως η δουλειά των ανδρών ασφαλείας της ΕΚΤ είναι ακριβώς όπως αυτή των ανδρών του Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος είχε δεχθεί γυμνόστηθη επίθεση από μέλη των Femen κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Γερμανία.

nragi 3

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης