"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.8 C
Trikala

Ποινή ισόβιας κάθειρξης στον συζυγοκτόνο 52χρονης στην Καλαμπάκα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση 18 μηνών για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία καταδίκασε το Κακουργιοδικείο Βόλου έναν 61χρονο κτηνοτρόφο, ο οποίος στις 18 Αυγούστου 2020, στο χωριό Παναγιά Καλαμπάκας, πυροβόλησε τρεις φορές και σκότωσε την 52χρονη σύζυγό του, την ώρα που κοιμόταν και αφού είχε προηγηθεί καυγάς μεταξύ τους.


Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου, παρουσία των τριών παιδιών του ζευγαριού. Οι δύο κόρες του κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας και ο γιος του δράστη ως μάρτυρας υπεράσπισης.


Ο κατηγορούμενος στην κατάθεσή του παραδέχτηκε την πράξη του, ωστόσο αρνήθηκε τις συνθήκες που τον ώθησαν στην πράξη του και ότι ήταν προμελετημένο, καταθέτοντας ότι ήταν αποτέλεσμα της συμπεριφοράς του θύματος, σε συνδυασμό με τα δικά του προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως (λήψη φαρμάκων και κατανάλωση αλκοόλ).

Στη διαδικασία κατέθεσαν συνολικά 11 μάρτυρες, ενώ οι δύο κόρες του κατέθεσαν ότι το ζευγάρι αντιμετώπιζε προβλήματα, για τα οποία ο πατέρας τους, είχε τάσεις συγκάλυψης και επέτρεπε να συνεχιστεί συμβίωση με την μητέρα τους.


Ο γιος του κατηγορουμένου και του θύματος κατέθεσε ότι ο πατέρας του είναι φιλήσυχος άνθρωπος και επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν προβλήματα μεταξύ των γονέων του.


Συνήγορος πολιτικής αγωγής ήταν ο δικηγόρος Αθήνας Άγγελος Δακόπουλος και συνήγορος υπεράσπισης ο δικηγόρος Τρικάλων Αντώνης Τίγκας.


Ο 61χρονος φέρεται να πυροβόλησε τρεις φορές και να σκότωσε την άτυχη σύζυγό του, ενώ κοιμόταν, με πυροβόλο συλλεκτικό όπλο που κατείχε από το 1970. Στη συνέχεια, προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του με το ίδιο όπλο, αλλά δεν τα κατάφερε λόγω εμπλοκής, πήρε ένα μαχαίρι και τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα.

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του 61χρονου, βάσει του κατηγορητηρίου, που ήταν ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Η υπεράσπιση ζήτησε την αναγνώριση ελαφρυντικών (πρότερου σύννομου βίου, ειλικρινούς μεταμέλειας και καλής διαγωγής μετά το έγκλημα), ωστόσο απορρίφθηκαν και ο κατηγορούμενος, που είναι προφυλακισμένος στις φυλακές Τρικάλων, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση 18 μηνών για οπλοφορία και οπλοχρησία.

magnesianews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης