"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Ποιοι αξιοποίησαν τις μετατάξεις και από ποια κόμματα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Λίστα… μετατάξεων στο ελληνικό Κοινοβούλιο έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημειώνοντας ότι την συγκεκριμένη διαδικασία χρησιμοποίησαν τα περισσότερα κόμματα της Βουλής.

Σε εκτενές δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει ότι η εν λόγω διαδικασία αφορούσε ήδη αποσπασμένους και ήδη μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους και ξεκίνησε μετά από πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής και νυν βουλευτή Γιάννη Τραγάκη.

Διευκρινίζει ακόμη ότι η διαδικασία βασίστηκε στο νόμο περί κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων και έγινε ομόφωνα δεκτή από όλα τα κόμματα στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής. 

Η λίστα με τους αποσπασμένους

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε στη δημοσιότητα πόσοι και από ποια κόμματα αξιοποίησαν τη διαδικασία των μετατάξεων:

  • 3 αποσπασμένοι στο γραφείο του προέδρου της Βουλής
  • 6 αποσπασμένοι σε γραφεία αντιπροέδρων της Βουλής, του ΣΥΡΙΖΑ
  • 4 αποσπασμένοι σε γραφεία αντιπροέδρων της ΝΔ
  • 4 αποσπασμένοι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ
  • 3 αποσπασμένοι στο γραφείο του αντιπροέδρου του ΚΙΝΑΛ
  • 2 αποσπασμένοι στο γραφείο του αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ
  • 1 αποσπασμένος στο γραφείο του αντιπροέδρου της Ένωσης Κεντρώων
  • 1 αποσπασμένος στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου
  • 1 αποσπασμένη στο γραφείο του πρώην προέδρου της Βουλής, Βύρωνα Πολύδωρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παράλληλα, στρέφει τα πυρά του προς τη Νέα Δημοκρατία σημειώνοντας ότι «η υποκρισία έχει τα όριά της» και βάζοντας στο κάδρο τον ίδιο τον Γιάννη Τραγάκη τον οποίο καλεί να ζητήσει δημόσια συγγνώμη «για το γεγονός ότι στη Βουλή βρίσκονται μόνιμα διορισμένοι και όχι μετά από διαδικασία μετάταξης, η κόρη του, ο γαμπρός του αλλά και η νύφη του».

«Επίσης δεύτερο παράδειγμα: θα ζητήσει συγγνώμη ο κος Δημοσχάκης, βουλευτής της ΝΔ, για το γεγονός ότι ο γιος του είναι επίσης μόνιμα διορισμένος και όχι μετά από διαδικασία μετάταξης, επίσης σε υπηρεσία του ελληνικού κοινοβουλίου; Τη στιγμή μάλιστα που επί των δικών μας ημερών δεν έχει γίνει καμία μονιμοποίηση στο ελληνικό κοινοβούλιο» προσθέτει χαρακτηριστικά.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ας βγαλει ο λαος λοιπον καποια συμπερασματα, κι ας αποκτησει επιτελους πολιτικο κριτιριο.Να απορριψει τα κομματα {ολα τα παραπανω} και να συμπορευτει με το ΚΚΕ,

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης