"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Πορεία Ειρήνης στα Τρίκαλα την Κυριακή 23 Μαίου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων συμμετέχοντας στις πρωτοβουλίες Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης που θα πραγματοποιηθούν από την ΕΕΔΥΕ σε όλη τη χώρα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μάη διοργανώνει Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 23 Μάη 2021 και ώρα 6.30 μ.μ. με αφετηρία την πλατεία Αγίας Μονής και τερματισμό την πλατεία Ρήγα Φεραίου. Στην πορεία θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας με τήρηση αποστάσεων, μάσκες, αντισηπτικά  προκειμένου να παραμείνουμε ασφαλείς και υγιείς. 

Αλλά ταυτόχρονα  να υψώσουμε τη φωνή μας για να αντιδράσουμε στην πολιτική των κυβερνήσεων Ν.Δ. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που εμπλέκουν την χώρα μας ολοένα και βαθύτερα στο επικίνδυνο κουβάρι των ανταγωνισμών και των πολεμικών συγκρούσεων για τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης που εντείνει την επιθετικότητά της διεκδικώντας μερίδιο της λείας. Ζούμε τις βαριές συνέπειες της επικίνδυνης πολιτικής των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ κατά των λαών, τους μεγάλους κινδύνους που προκαλεί η όξυνση των ανταγωνισμών με τη Ρωσία, την Κίνα, με την εμπλοκή δεκάδων κρατών. 

Η τουρκική αστική αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, προχωρά σε παραβιάσεις του θαλάσσιου κι εναέριου χώρου, σε υπερπτήσεις στα νησιά, αμφισβητεί τα σύνορα στην περιοχή και τις συνθήκες που τα καθορίζουν, θέτει ζήτημα τουρκικής μειονότητας στη Θράκη. Αξιοποιεί την παρέμβαση των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ για να παραμείνει η Τουρκία στο δυτικό στρατόπεδο, να απομακρυνθεί από την Ρωσία. Τα “παζάρια” που είναι σε εξέλιξη και τα διχοτομικά σχέδια στο Κυπριακό φανερώνουν τη στοχευμένη προσπάθεια για την συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων υπό ευρωατλαντική εποπτεία, για απαράδεκτους συμβιβασμούς με οδυνηρές συνέπειες στα κυριαρχικά δικαιώματα και νέους κύκλους αντιπαραθέσεων. Οι εξελίξεις απαιτούν τη μετατροπή της λαϊκής ανησυχίας σε οργανωμένη πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. 

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταγγέλλει και καταδικάζει τη νέα άγρια επίθεση ισραηλινών δυνάμεων καταστολής στο τέμενος Αλ Ακσά στην Ανατολική.

Ιερουσαλήμ και την επίθεση του ισραηλινού κράτους στους προσκυνητές, με δεκάδες τραυματίες. Αποτελεί προκλητική ενέργεια, καθώς η συγκεκριμένη επίθεση σε βάρος Παλαιστινίων πραγματοποιήθηκε την ώρα που διαδήλωναν σε περιοχές της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, τις οποίες κατέχει παράνομα το Ισραήλ από το 1967, ενώ ήδη στη διάρκεια νέων συγκρούσεων με ισραηλινούς αστυνομικούς στην πλατεία των Τζαμιών, εκατοντάδες Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν.

Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων καλεί τους νέους και νέες, τους εργατοϋπάλληλους, άνεργους, συνταξιούχους να διαδηλώσουμε στην Πορεία Ειρήνης την αντίθεσή μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης