"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Πόσο Γκρέτα είμαστε ; του Mιχάλη Λάππα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έκπληκτοι έως σοκαρισμένοι είδαμε και ακούσαμε την 16χρονη ακτιβίστρια ΓΚΡΕΤΑ ΤΟΥΝΜΠΕΡΓΚ να πυροβολεί με πύρινο λόγο και να λέει ξεκάθαρα αυτό που ξορκίζουμε όλοι οι γονείς: ,,ΜΟΥ ΚΛΕΨΑΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΜΟΥ ΗΛΙΚΙΑ,
Μετά το μούδιασμα αρχίζει η επεξεργασία των λεγομένων της ,η ανάλυση των μηνυμάτων και φυσικά η επικοινωνιακή σπέκουλα .Και αυτό γιατί δεν είμαστε δα και συνηθισμένοι να μας τα λένε ωμά. Το Political correct κυριαρχεί στα Μίντια και σε κάθε λογής Forums.Ο ωμός ,σαρκαστικός και δεικτικός λόγος ενοχλεί .Έτσι χανόμαστε στη μετάφραση, στην ανάλυση και ως έγκριτοι ψυχαναλυτές και φυσιογνωμιστές ασχολούμαστε με τον τρόπο, το ύφος και την υπερβολή του λόγου της 16χρονης και λιγότερο με την ουσία του.
Είναι αλήθεια ότι το περίεργο έως εκνευριστικό και ολίγο υποκριτικό ύφος προσέγγιζε την υπερβολή. Όμως μας ταρακούνησε, μας άγγιξε και μιλήσαμε γι΄αυτό. Και όλα αυτά από ένα κορίτσι που πάσχει από μια μορφή αυτισμού(Σύνδρομο Ασπεγκερ) να διακατέχεται από καταναγκαστική διαταραχή και υπερκινητικότητα. Ένα κορίτσι που στα 8 της χρόνια σε ένα μάθημα προβλήθηκε ένα ντοκιμαντέρ για την υπερθέρμανση του Πλανήτη, κεραυνοβολήθηκε και αισθάνθηκε από εκεί και πέρα την ανάγκη να κάνει κάτι γι αυτό. Άδραξε το κατά πολλούς δαιμονοποιημένο κινητό, το τάμπλετ, τον υπολογιστή της και οργάνωσε μία Σχολική απεργία(!!!!)για το κλίμα μπροστά στο Σουηδικό Κοινοβούλιο, και συνεχίζει….με το # Friday for Future.
Μπορεί όλα αυτά να είναι ένα μεγάλο δημιούργημα επικοινωνιακό του κάθε,,Ιγκαρ Ρεντζόχ(Σουηδός επικοινωνιολόγος στον οποίο ανήκει η διαδικτυακή start up ,,We don’t have time και το ίδρυμα στο οποίο σύμβουλος είναι και η Γκρέτα) μπορεί να είναι παραπλάνηση και μια καλοστημένη απάτη για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα πραγματικά προβλήματα και την ουσία ….Μπορεί ακόμα και το ίδιο το οικογενειακό περιβάλλον με τον σκηνοθέτη Παππού και την τραγουδίστρια όπερας Μητέρα( η οποία συμμετείχε στην Γιουροβίζιον εκπροσωπώντας την Σουηδία )να προώθησε και να οργάνωσε τον ακτιβιστικό της χαρακτήρα με κάθε απώτερο σκοπό
Όμως κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι είναι μια Φωνή διαμαρτυρίας, μια κραυγή από το μέλλον ένα μήνυμα από το αύριο. Το περιβάλλον γνωρίζουμε ότι το δανειστήκαμε από τα παιδιά μας και δεν το κληρονομήσαμε από τους γονείς μας .Έτσι δημιουργούνται συγκρίσεις και συνειρμοί . Πόσο ΓΚΡΕΤΑ έχει ο καθένας μέσα του? Πόσο θα ήθελε να είναι και να βγεί δημοσίως με στεντόρεια φωνή και να φωνάξει ,,είμαστε στην αρχή μιας μαζικής εξαφάνισης και το μόνο για το οποίο μπορείτε να μιλήσετε είναι για τα χρήματα και τα παραμύθια της αιώνιας οικονομικής ανάπτυξης Πώς τολμάτε?,,
Αλήθεια είμαστε ευαισθητοποιημένοι στο περιβαλλοντικά προβλήματα όσο πρέπει? Πόσο συμμετέχει ο καθένας μας από τον καθημερινό του μικρόκοσμο στην αλλαγή που πρέπει να έρθει για ένα καθαρό αύριο? Πόσο ενημερωμένοι είμαστε για να αλλάξουμε την περιβαλλοντική μας συνείδηση? Είμαι σίγουρος ότι στο άμεσο μέλλον θα μας ξαναπασχολήσει η 16χρονη γιατί ανακηρύσσεται σε σύμβολο παγκόσμιου ακτιβισμού. Είμαι σίγουρος ότι και άλλα 16χρονα,δικά μας, της γειτονιάς μας, της δικής μας κοινότητας θα μας προκαλέσουν ,,Μας εγκαταλείψατε όμως οι νέοι αρχίζουν να κατανοούν την προδοσία σας. Εάν εσείς αποφασίσετε να μας εγκαταλείψετε δεν θα σας το συγχωρήσουμε ποτέ ,,Αυτή θα είναι η Νεολαία που η κοινωνία και ο νέος Κόσμος αξίζει, η Νεολαία που θέλουμε!!

ΛΑΠΠΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΧΕΙΡ.ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ-
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο κος Λάππας εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής ελίτ ,στηρίζει το δημιούργημα τους. μας λέει και οτι θέλουμε αυτή την νεολαία. όχι κε Λάππα η νεολαία μας πρέπει να ασχολείται με την μόρφωσή της να αποκτείσει ελληνική παιδεία .μια νεολαία πατριωτική που να αγωνίζεται για την πατρίδα, τη δημοκρατία και όχι πίσω από τον Σόρος τον Ομπάμα κ.λ.π. όχι να διαμαρτύρεται για την λεγόμενη ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή αλλά να αγωνίζεται ενάντια σε αυτούς που στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης ,του τρόπου παραγωγής τους και της ανοικτής κοινωνίας καταστρέφουν το περιβάλλον .

    • Μάθαμε πως πίσω απ’ τον Λάππα κρύβεται ο Σόρος και η ελίτ, ένα μας ψεκάζουν έπρεπε να γράφει στο τέλος και θα έδενε τέλεια το σχόλιο. Δυστυχώς όσο και αν αφηνιάζετε ορισμένοι δήθεν πατριώτες εν τοις πράγμασι εθνικιστές δε, η νεολαία μας χρειάζεται παιδεία που συνάδει με την πραγματικότητα κι όχι την κάλπικη παιδεία δομημένη πάνω σε ψεύδη και παραχαράξεις που ονειρεύεστε. Τέτοιες γκαιμπελικές τακτικές ανήκουν σε άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα. Ευτυχώς η νεολαία δεν ενστερνίζεται τις απόψεις σας και η Γκρέτα κάνει αυτό ακριβώς που γράφεις στο τέλος του σχολίου σου – μάλλον αθελά σου.

  2. Αμφισβητείς το show; Υποστηρίζεις διαφορετική άποψη για την διαπαιδαγώγηση των νέων; Τολμάς να επισημάνεις την πιθανότητα ο βασιλιάς να είναι γυμνός; Χαρακτηρίζεσαι αυτοματα εθνικιστής, γκαιμπελικος, οπισθοδρομικός, παραχαράκτης της ιστορίας, και τα λοιπά γνωστά συστατικά της καραμελας με γευση “πολιτική ορθότητα”. Καλή επιτυχία στην Γκρέτα, however

    • Έτοιμο το έχεις το αφήγημα αλλά δυστυχώς αυτοί οι χαρακτηρισμοί αφορούν πολύ συγκεκριμένα άτομα που βρίσκονται στην ακροδεξιά πτέρυγα του πολιτικού φάσματος και ουδεμία σχέση έχουν με την πολιτική ορθότητα, τον Σόρος, την παγκοσμιοποίηση και τους λοιπούς αχυρανθρώπους που κατά καιρούς οι ίδιοι ανεγείρουν διότι ως γνωστόν «τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους».
      Ας κλείσουμε λοιπόν τα μάτια στη κλιματική αλλαγή για την οποία βοά η επιστημονική κοινότητα και ας πυροβολήσουμε τον αγγελιοφόρο αγνοώντας το μήνυμά του. Άλλωστε πρόκειται για ένα δεκαεξάχρονο κορίτσι με σύνδρομο άσπεργκερ, εύκολος στόχος για τον ενήλικα που επιλέγει για εκπροσώπους του στη βουλή πωλητές φιδέλαιου και επιστολών «του Ιησού Χριστού του ιδίου».

      • Το “δεκαεξάχρονο κορίτσι με A Asperger” είναι εξίσου εύκολος στόχος των Βελοπουλων όσο και των αετονύχηδων Γκαίμπελς της προπαγάνδας που φέρνει χρήμα στους παγκόσμιους κολοσσούς που ευθύνονται για την κλιματική αλλαγή…

  3. Το μείζον θέμα δεν είναι το πόσο Γκρέτα είμαστε αλλά η πραγματικότητα, την οποία όλοι πρέπει να δούμε και να την αντιληφθούμε καλύτερα. Αυτή αφορά το μεγάλο σπίτι μας τη Γη, πάνω στην οποία, σε κάποια γωνιά της έχουμε το δικό μας σπίτι, την πόλη, τη γειτονιά και τη χώρα που ζούμε και όταν αντιληφθούμε ότι την καταστρέφουμε τότε θα ήταν παράλογο να μην εκφραζόμαστε με θυμό και πολύπλευρα ορμητική αγανάκτηση.
    Πέρα από κάθε κριτική πολυλογία, ας σκεφθούμε καλύτερα ποιος μας έδωσε τη Γη, ποιος δημιούργησε τις κλιματικές της ισορροπίες, τις οποίες όλοι εμείς με την υποτιθέμενη καλή πολιτισμική υποδομή και οργάνωση, εκπέμπουμε με κάθε μας δράση θερμοκηπιακά αέρια και τον καταστρέφουμε καθημερινά;
    Η Γκρέτα και κάθε Γκρέτα που υπάρχει μέσα μας φωνάζει, επιτέλους σταματήστε, πάρετε μέτρα, κάντε κάτι για τη σωτηρία όλων μας!!

    Δικαιόπολης

  4. Οποίος έχει διαφορετική γνώμη από τους ορθό πολιτικούς και δεν ευθυγραμμίζεται μαζί τους είναι φασίστας ,εθνικιστής και ότι άλλο , αγαπητέ Μπουκουβάλα φασίστας είσαι και φαίνεσαι ,,κρυβομενος πίσω από τον αντιφασισμό , με υπουλο τρόπο υποστηρίζεις τον ολοκληρωτισμό , απαγορεύοντας την κριτική στις εσχατολογίες ανοησίες της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής που πολιτικά την ξεκίνησε ο Άλαν γκορ και συνεχίζουν να την υποστηρίζουν οι νεοφιλελεύθεροι και η παγκόσμια οικονομική ελίτ της παγκοσμιοποίησης ! Πρακτικά δικό τους δημιουργιμα είναι η Γκρέτα , αυτοί την δώσανε βήμα στον ΟΗΕ , τα δικά τους ΜΜΕ την προβάλουν !

    • Δεν υπάρχει λόγος να αφρίζεις εθνολαϊκέ φίλε μου, τα γεγονότα δεν αλλάζουν όσο και να ωρύεσαι πάνω στο πληκτρολόγιό σου. Η επιστημονική κοινότητα έχει αποφανθεί για τη κλιματική αλλαγή εδώ και δεκαετίες και υπάρχουν χιλιάδες διατριβές που καταδεικνύουν τις συνέπειές της.
      Επιπλέον κανείς δεν μίλησε για «φασίστες» μέχρι τώρα, κι όπως λέει η γνωστή παροιμία, όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται. Στα υπόλοιπα έχω απαντήσει παραπάνω.

  5. Η «κλιματική αλλαγή» ως πολιτικό πρόταγμα είναι από τα πιο σύνθετα, δύσκολα και επικίνδυνα ζητήματα…

    Γιατί έχει πραγματικές πλευρές, αλλά και προπαγανδιστικές πλευρές – που είναι δύσκολο να ξεχωρίσουν.

    Και γιατί πάνω στους μύθους (όχι στις πραγματικότητες) της «κλιματικής αλλαγής», στήνεται μια τεράστια φάμπρικα πολιτικής άλωσης, ιδεολογικής διάβρωσης, φορολογικής αφαίμαξης και ανταγωνιστικής υποβάθμισης των δυτικών κυρίως οικονομιών. Τελικά και μια τεράστια μπίζνα για «επιτήδειους»…

    Είναι ένα θέμα για το οποίο οι κοινωνίες μας έχουν ακούσει πολλά, γνωρίζουν ελάχιστα, αλλά τις αφορά άμεσα. Γιατί θα το βρίσκουμε πια συνεχώς μπροστά μας.

    Ας δούμε, λοιπόν, κάποια στοιχεία για τη λεγόμενη «κλιματική αλλαγή».

    Κυρίως τα ψέματα που υποστηρίζουν και τις συγχύσεις που καλλιεργούν…

    (για τα σωστά θα μιλήσουμε άλλη φορά…)

    Πρώτον, ουδείς την «αρνείται»! Η κλιματική αλλαγή γίνεται συνεχώς εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια! Κι είναι πλήρως γνωστές οι μεγάλες διακυμάνσεις της κατά το προϊστορικό, το πιο πρόσφατο και το απολύτως πρόσφατο ιστορικό παρελθόν. Δεν υπάρχουν climate change deniers!
    Αν κάποιοι τώρα μόλις την ανακάλυψαν, τόσο το χειρότερο γι’ αυτούς…

    Δεύτερον, αυτό που ονομάζουμε «κλιματική αλλαγή» σήμερα είναι μια θεωρία ότι το κλίμα θερμαίνεται συνεχώς από ανθρωπογενείς λόγους! Δηλαδή το προκαλεί η αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα που είναι αέριο του θερμοκηπίου, συσσωρεύεται στα άνω όρια της γήινης ατμόσφαιρας, παγιδεύει την θερμότητα που ακτινοβολεί η Γη κι έτσι ανεβάζει τη θερμοκρασία του γήινου κλίματος.
    Με τελικό αποτέλεσμα να λιώσει του πάγους στους πόλους, να ανεβάσει τη στάθμη της θάλασσας και να πνίξει τις παραθαλάσσιες περιοχές, ενώ θα καταστήσει αβίωτη τη ζωή στις υπόλοιπες.

    Κι όλα αυτά είναι φαινόμενα, λέει, τα προκάλεσε ο Άνθρωπος τα τελευταία 150 χρόνια και θα οδηγήσουν, υποτίθεται, στον αφανισμό της Ανθρωπότητας!

    Αυτή η «θεωρία» αμφισβητείται – και μάλιστα από όλο και περισσότερους. Όχι ότι το κλίμα αλλάζει συνεχώς…

    Αμφισβητείται ότι αλλάζει μόνο τα τελευταία 150 χρόνια, κι ότι η αλλαγή του οφείλεται αποκλειστικά η κυρίως στον «ανθρώπινο παράγοντα». Κι ότι η αλλαγή αυτή – αν δεν κάνουμε κάτι – θα συνεχιστεί γραμμικά μέχρι τον αφανισμό της Ανθρωπότητας…

    Δεν αμφισβητείται το ίδιο το φαινόμενο!

    Αμφισβητείται μια περίεργη και νεοπαγής θεωρία για το φαινόμενο…

  6. Γκρέτα – κλιματική αλλαγή
    Η άγνοια ή η ημιμάθεια, σε συνδυασμό με την φτηνή πολιτικοποίηση του σοβαρότερου παγκόσμιου προβλήματος, που είναι η κλιματική αλλαγή, στο πρόσωπο ενός μικρού παιδιού είναι πράγματι πρωτοφανές και συνάμα ανερμήνευτο φαινόμενο.
    Ομολογουμένως δεν μπορώ να καταλάβω το βαθύτερο περιβάλλον των ψυχών των επικριτών μιας καθόλα εύλογης προσπάθειας ενός μικρού παιδιού.
    Ίσως αυτή η παρανόηση να έχει την απαρχή της στο λάθος δόγμα που αναφέρει ότι το περιβάλλον το δανειστήκαμε από τις μελλοντικές γενιές.
    Όχι φίλοι μου, το περιβάλλον με τις όμορφες και αρμονικές εναλλαγές των εποχών του και το μεγάλο πλήθος των επί μέρους παραμέτρων που έχει αυτό και μας στηρίζει στη ζωή, και είναι αυτό που συγκροτεί τη δημιουργία, δεν το δανειστήκαμε από πουθενά, αλλά είναι δώρο του Δημιουργού, που είναι ο υπέρτατος νομοθέτης των νόμων της φύσης. Στην ουσία αυτός είναι ο αληθινός θεός, ο Δημιουργός του και ο Δημιουργός των πάντων. Σε αυτόν ανήκει η Γη και σε κανέναν άλλον, αυτός την κινεί καθημερινά γύρο από τον ήλιο και τον εαυτό της και μας παρέχει την ανάλογη θερμότητα για να έχουμε ζωή στην επιφάνεια της. Αυτή τη Γη λοιπόν, σύμφωνα με το λόγο του την Αγία Γραφή, την έδωσε δωρεάν στους ανθρώπους για να κατοικούνε και με την εντολή να την προσέχουν και να τη μετατρέψουν σε παράδεισο, αλλά δυστυχώς λόγω της ιδιοτέλειας μας, δεν το έχουμε λάβει υπόψη μας, έτσι στην Αποκάλυψη ρητά και κατηγορηματικά αναφέρει ότι θα καταστρέψει αυτούς που καταστρέφουν τη Γή του.
    (Αποκάλυψη κεφ. 11 εδάφιο 18)
    Σε ότι αφορά την ύπαρξη ή όχι του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής θα προέτρεπα τους αμφισβητίες της, να μελετήσουν τις εκθέσεις της European Environmental Agency (EEA) ή ας ρωτήσουν ηλικιωμένους βοσκούς ή αγρότες των ημιορεινών περιοχών του Νομού μας, για το πώς ήταν η φύση της περιοχής (μικροκλίμα) πριν 50 χρόνια και ας αναλογιστούν οι ίδιοι πόσοι μετρικοί τόνοι CO2 διαφεύγουν στην ατμόσφαιρα μόνο σε μία μέρα.
    Δικαιόπολης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης