"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.8 C
Trikala

Ποτέ την Κυριακή

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κλειστά όλες τις Κυριακές του έτους, πλην εκείνων που προβλέπονται από το σχετικό Νόμο (Ν. 4177/2013) θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα των Τρικάλων, ύστερα από σχετική απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, κ. Χρήστου Μιχαλάκη.

Όπως έγινε γνωστό, μέσω σχετική ανακοίνωσης από την Π.Ε. Τρικάλων, ο κ. Μιχαλάκης αποφάσισε ότι τα εμπορικά καταστήματα της πόλης των Τρικάλων θα παραμείνουν

Για τη σχετική απόφαση ενημερώθηκαν, ήδη, οι Εμπορικοί Σύλλογοι εγγράφως, ενώ το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού ως αρμόδια υπηρεσία θα μεριμνήσει για τον έλεγχο και την πιστή τήρηση της απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη.

Να υπενθυμιστεί ότι την περασμένη Τετάρτη έγινε ευρεία σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, μεταξύ των εμπορικών φορέων και του Αντιπεριφερειάρχη, σχετικά με τη λειτουργία των τοπικών εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, δεδομένου ότι έως και σήμερα θα έπρεπε να σταλεί η σχετική απόφαση.

Αυτό που υπογραμμίστηκε η κοινή πλεύση όλων, ώστε να μην ανοίγουν τα καταστήματα καμία Κυριακή, εκτός από αυτές που προβλέπει ο σχετικός Νόμος.

Ως γνωστόν, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές έχει προκαλέσει αντιδράσεις στον εμπορικό κόσμο, ενώ έχουν προσφύγει στο ΣτΕ, ώστε να ακυρωθεί ο Νόμος.

Πάντως, σύμφωνα με σχετική έρευνα (ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ) το 81,5% των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του εμπορίου διαφωνεί με το μέτρο της απελευθέρωσης λειτουργίας καταστημάτων τις Κυριακές. Οι οικογενειακές επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις με λίγους εργαζόμενους παρουσιάζουν ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό διαφωνίας που αγγίζει το 90%

Το 84,9 % των εμπόρων εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει θετική επίπτωση στην αγορά από την εισαγωγή του μέτρου της απελευθέρωσης λειτουργίας τις Κυριακές.

Επίσης, το 85,1% των επαγγελματιών δεν περιμένει θετική επίπτωση στην απασχόληση της επιχείρησης του από το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης