"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.8 C
Trikala

Ποτέ την Κυριακή – Eπιστολή εμπόρων στους βουλευτές για την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων   έστειλε επιστολή στους βουλευτές του Ν. Τρικάλων προκειμένου να πάρουν θέση απέναντι στην  πρόθεση της Κυβέρνησης για κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Η επιστολή έχει ως εξής: «Όπως είναι πλέον γνωστό στο πανελλήνιο, μετά την ολοκλήρωση της τεχνικής  συμφωνίας και τις σχετικές δηλώσεις  του κ.  Υπουργού  Οικονομίας και Ανάπτυξης στον Τύπο, η ουσιαστική απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές είναι προ των πυλών.


Με την παρούσα μας, εκφράζουμε την οργή των εμπόρων του τόπου μας για την νομοθέτηση αυτής της απελευθέρωσης  των 52 Κυριακών του έτους παρόλο που η απόφαση της  Ολομέλεια του  Συμβουλίου της Επικρατείας με αριθμ. 100/2017  έκρινε την Κυριακή αργία ως πολύ σημαντική και αναντικατάστατη ημέρα για την ζωή και την ανάπτυξη της προσωπικότητας, τόσο των εργοδοτών όσο και των εργαζομένων αυτής της χώρας.


Παράλληλα, διαγράφονται αδικαιολόγητα οι αρμοδιότητες του εκλεγμένου Αντιπεριφερειάρχη και της τοπικής κοινωνίας να καθορίζουν μόνοι τους τις ανάγκες της αγοράς τους.
Το άνοιγμα τις Κυριακές σπρώχνει στο κενό την μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί ζωντανή μέσα στην κρίση. 

Η συγκεκριμένη απελευθέρωση -σε περίοδο βαθειάς ύφεσης- δεν πρόκειται, όπως ισχυρίζεται το Υπουργείο, να αυξήσει τον τζίρο των εμπορικών επιχειρήσεων, απλά θα τον αναδιανείμει, προς όφελος εκείνων, που έχουν και τον τρόπο και την ρευστότητα για να αναλάβουν το αυξημένο κόστος λειτουργίας την Κυριακή.

Ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας, ο μικροεργοδότης και ο αυτοαπασχολούμενος θα προσπαθήσει με τεράστιο οικονομικό, προσωπικό και οικογενειακό κόστος να ακολουθήσει αλλά είναι φύσει και θέσει αδύνατο να τα καταφέρει.


Ώρες λειτουργίας υπάρχουν αρκετές, χρήματα δεν υπάρχουν στη διάθεση των καταναλωτών.  Οι ανοιχτές Κυριακές θα εξασφαλίσουν ότι και τα ελάχιστα διαθέσιμα της κατανάλωσης που απομένουν, θα κατευθυνθούν προς τις μεγάλες επιχειρήσεις.


Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε ότι, ως κατεξοχήν εκπρόσωποί μας και συνεχώς ασχολημένοι με τα κοινά του τόπου μας, διαθέτετε πλήρως την απαιτούμενη γνώση για να κατανοήσετε το αδιέξοδο στο οποίο θα βρεθεί η οικονομία της πόλης μας και την εκατόμβη των μικροεπιχειρηματιών συμπολιτών μας και των οικογενειών τους, που θα έχει ως συνέπεια το μέτρο.
Σας καλούμε να αποδείξετε έμπρακτα την αγάπη και την μαχητικότητά σας για τον τόπο που εκπροσωπείτε και να πάρετε άμεσα αρνητική θέση για την απελευθέρωση των Κυριακών, τόσο στα όργανα του κόμματος που ανήκετε, όσο και στην Βουλή.
Ελπίζουμε στην άμεση ανταπόκρισή σας, για το καλό του τόπου μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης