"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Που είναι ο Τρίκαλα -Άρτα οεοοο…!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πριν περίπου από δέκα χρόνια, σε υψηλού επιπέδου συνεδρίαση Ευρωπαικού οργάνου ,τεχνοκράτες ενημέρωσαν ότι στην Ευρώπη του 21ο αιώνα νομός δεν επικοινωνεί συγκοινωνιακά με όμορο νομό.
Μετά την έκπληξη του αρμόδιου επιτρόπου , εξήγησαν ότι πρόκειται για τα Τρίκαλα με την Άρτα ,παρά τον πακτωλό ενισχύσεων που είχε λάβει η χώρα.
Χρόνια μετά τον θάνατο του αειμνήστου Ευαγ.Αβέρωφ ,που οι ντόπιοι πολιτικοί χρέωναν γιατί έτσι τους βόλευε ,το σαμποτάρισμα της εθνικής οδού που θα ένωνε την Ήπειρο με τη Θεσσαλία ,η κατάσταση παραμένει τριτοκοσμική .
Το οδικό δίκτυο είναι ουσιαστικά  απροσπέλαστο, αφού εκκρεμεί  το κομμάτι από γέφυρα Αλεξίου ως το Αρματωλικό και οι παρακάμψεις Πύλης και Ελάτης .
Προέχει βέβαια το προπονητικό κέντρο στο Βροντερό ,μουσεία δια πάσαν νόσο και μ@λ@κεί@ , πανηγύρια ,πολιτιστικές εκδηλώσεις και ασφαλτοστρώσεις στις στάνες και τα μοναστήρια .

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Από τα όσα οικονομικά γνωρίζω έχω διαπιστώσει “ότι η τάση της κατανομής των επενδυτικών δαπανών σε μια οικονομία απεικονίζει κατά τον ποιο σαφή τρόπο όχι μόνο τη γενικότερη πορεία της οικονομίας αλλά και τον τρόπο σκέψης, και αντίληψης ολόκληρου του κοινωνικοοικονομικού γίγνεσθαι μιας χώρας.” Με λίγα λόγια πες μου τι είδους επενδύσεις επιλέγεις να κάνεις να σου πω ποιος είσαι και που θα πας.
    Η επιλογή λοιπόν του είδους των επενδύσεων προδιαγράφει την τάση της πορείας του μέλλοντος μας η οποία δεν φαίνεται καθόλου καλή.
    Υπάρχουν και στατιστικοί δείκτες που αυτό το αποδεικνύουν αλλά δυστυχώς δεν συμφέρει τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες να καταρτιστούν επίσημα γιατί τότε θα αποδειχθεί ο διαρκώς λαθεμένος τρόπος σκέψης και διαχείρισης της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής στη χώρα μας.
    Πολύ εύστοχα συγκρίνετε το προπονητικό κέντρο με το δρόμο του αιώνα (έτσι πρέπει να λέγεται ο δρόμος Τρίκαλα-Άρτα γιατί ξεκίνησε το 1925 με σκοπό να ενώσει τα λιμάνια του Βόλου και της Άρτας) και ακόμη δεν έγινε. ( Ίσως μέχρι το 2025 θα γίνει)
    Για αναλογιστείτε της δαπάνες της φιέστας των ολυμπιακών αγώνων, πόσα ωφέλιμα έργα θα γινόταν αντί αυτών των δαπανών, αλλά ακόμη δεν γνωρίζουμε το επακριβές ύψος των δαπανών να κάνουμε τη σύγκριση.
    Μήπως και με δεδομένη την πολλαπλασιαστική συνεισφορά των επενδύσεων αν αυτές συνοδευόταν από έναν ορθολογικό σχεδιασμό δεν θα οδηγούμασταν στη χρεοκοπία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης