"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.2 C
Trikala

Πού είναι η λογική;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Eυάγγελος Μπαντής : Κι αφού σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος υπερασπίστηκε χθες και προχθές τη δημοκρατία απέναντι στη νεοναζιστική συμμορία (πέσανε όλοι για άλλη μια φορά απ΄τα σύννεφα), προτάσσει σήμερα και αύριο για άλλη μια φορά τα στήθη του ψηφίζοντας τα μέτρα του μνημονίου νούμερο 4.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι η ακραία φτώχεια, οι συντάξεις πείνας, οι πετσοκομμένες δαπάνες για την υγεία και την παιδεία, η άγρια φορολογία, βοηθούν το λαό να εμπεδώσει καλύτερα την έννοια της δημοκρατίας και να εκτιμήσει σε όλο του το εύρος το “Ευρωπαϊκό κεκτημένο”. Μικρή λεπτομέρεια, ότι όλα τα παραπάνω είχαν ήδη συμφωνηθεί στα προηγούμενα μνημόνια. Μικρή λεπτομέρεια ότι η σημερινή αντιπολίτευση είχε εφαρμόσει ακριβώς την ίδια καταστροφική και βάρβαρη οικονομική συνταγή.


Η πρώτη φορά “αριστερά” απολογείται κυρίως για το γεγονός της υποκλοπής της λαϊκής ψήφου με το σύνθημα “θα σκίσουμε τα μνημόνια”. Απολογείται για την ασυνέπεια λόγων και έργων. Αποτέλεσε ένα χρησιμότατο εργαλείο του συστήματος ώστε να κοιμηθεί το κίνημα και να αποδεχτεί ο λαός τα πάντα ως κάτι αναπόφευκτο. Tι να κάνουμε, there is no alternativ. Θα πληρώσουν ακριβό τίμημα γι αυτό.

Η πολιτική τους εξαφάνιση είναι κοντά.


Η “σοβαρή” Ευρωπαϊκή δεξιά και κεντροδεξιοαριστερά δεν χρειάζεται να απολογηθεί για τίποτα.

Νεκροζώντανοι κόλακες των αφεντικών τους που περιμένουν να γλείψουν το επόμενο κόκκαλο εξουσίας.

Θα καταψηφίσουν αυτά ακριβώς που πρόκειται με ζέση να εφαρμόσουν, μόλις γίνουν κυβέρνηση, σε μια χώρα που έχει χάσει ουσιαστικά εδώ και καιρό την εθνική της κυριαρχία, με κοινοβούλιο που έχει τύποις την αρμοδιότητα να νομοθετεί.


Παραμένουμε πάντως ψύχραιμοι και κυρίως αισιόδοξοι.

Καταδικάζουμε τους τραμπούκουςπου αποτελούν κίνδυνο για τη λειτουργία της δημοκρατίας,κυρίως όταν τζαρτζάρουν, όλως τυχαίως..,δημοκράτες πολιτικούς μέσα στη βουλή.


(Μαχαιρώνουν βέβαια και διάφορους άλλους κατά καιρούς, αλλά αυτά γίνονται έξω από το ναό της δημοκρατίας και δεν έχουν τόσο μεγάλη συμβολική σημασία).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης