"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.5 C
Trikala

“Πού πάτε, ορέ χριστιανόπουλα;” – 87.800 στρέμματα η περιουσία της Εκκλησίας στο Νομό Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση εδώ και αρκετά χρόνια οι εργασίες σε εκκλησίες και μοναστήρια από τον Αγοραστό και τον Μιχαλάκη.

Και πάντα οι καθιερωμένες πλέον φωτογραφίες.

Τσιμουδιά για τον διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους.

Στο νομό Τρικάλων η Εκκλησία διαθέτει 41.110 στρέμματα δάσους, 23.850 στρέμματα δασικών εκτάσεων και 22.840 στρέμματα χορτολιβαδικών εκτάσεων.

Η εκκλησία και η δεξιά ούτε να ακούσουν δεν θέλουν για τα θέματα  αυτά.

Θέματα τα οποία στην Ευρώπη έχουν λυθεί εδώ και πολλές δεκαετίες.

“Πού πάτε, ορέ χριστιανόπουλα;”.

Για τον Μιχαλάκη και τον Αγοραστό η εθνική ταυτότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη θρησκεία .

Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια ένα πράγμα.

Το παπαδαριό έχει ψήφους.

Ο χωρισμός Κράτους-Εκκλησίας είναι υπόθεση της Πολιτείας στις κανονικές χώρες.

Η Ελλάδα δεν είναι μια από αυτές.

Γι’ αυτό δεν έχει γίνει ακόμα διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας στην Ελλάδα, ενώ στην Γαλλία έγινε το 1905.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ …
    Η σχέση της εκκλησίας και της πολιτικής ηγεσίας σε ότι αφορά την εκκλησιαστική περιουσία αποτελεί ένα χρόνιο ζήτημα που δεν αφορά μόνο την ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ αλλά και άλλα πολιτικά κόμματα.
    Προς τούτο μια σύντομη υπενθύμιση των ημερών του 1987 με το νομοσχέδιο του αείμνηστου Τρίτση, που ένεκεν των επερχόμενων εκλογών ο Ανδρέας Παπανδρέου το πήρε πίσω με τα σχετικά επακόλουθα. Δηλαδή τη θυσία του Αντώνη Τρίτση.. ως άλλη Ιφιγένεια στο βωμό της εμπλοκής ή καλύτερα της επιρροής της καλογερο- παπαδοκρατίας στην πολιτική ζωή της χώρας.
    Ο τρόπος με τον οποίο απέκτησε η εκκλησία την περιουσία της είναι επίσης πολύ σκανδαλώδης και εθνικά βάναυσα απρεπής. Τα περισσότερα προέρχονται από δωρεές Οθωμανών προς τα μοναστήρια. ( Οι Τούρκοι για να μην αυξάνεται ο πληθυσμός των ραγιάδων δώριζαν τα κτήματα στα μοναστήρια.) Ένα άλλο μεγάλο μέρος των εκτάσεων της προέρχεται από τις δωρεές των ηλιθίων αυτοκρατόρων της περιόδου της παρακμής του Βυζαντίου. (Στη ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ όλοι θα θυμούνται το Βατοπέδι και πόσο τους στοίχησε.)
    Για να δούμε τελικά πόσο εθνικά απρεπής ήταν η στάση της ιεράς συνόδου στη διαμάχη του 1987 για την εκκλησιαστική περιουσία, παραθέτω το εξής απόσπασμα των απειλών τους.
    « Οι μητροπολίτες , σκληραίνοντας τη στάση τους απείλησαν ακόμη και με άρση του Αυτοκέφαλου της Εκκλησίας της Ελλάδος και την υπαγωγή της και πάλι στο Φανάρι. Επίσης δήλωσαν πως δεν πρόκειται να εφαρμόσουν τα διατάγματα που θα έπρεπε να εκδοθούν για την εφαρμογή του νόμου και κάλεσαν την κυβέρνηση σε νέες συνομιλίες από «μηδενική βάση». Αυτό το έκαναν για να μην εφαρμόζουν τα του Ελληνικού Κράτους … δυστυχώς !!!!!!!
    Αυτοί σήμερα θέλουν να λέγονται οπαδοί της διδασκαλίας του Ιησού, ο οποίος κατά τη σταύρωση του είχε ως περιουσία μόνο τα ρούχα του. Για την παραβολή των δύο χιτώνων ούτε μιλιά… τα κτήματα να είναι καλά και ο οβολός των πιστών.
    Όσο για τα πρόσωπα της φωτογραφίας πολλά λεφτά δε παιδιά στις εκκλησιές και στα μοναστήρια, ποια και πόσα είναι τα αντίστοιχα ανταποδοτικά οφέλη για αυτές τις δαπάνες; Μήπως θα έπρεπε να κάνετε κάτι πιο ωφέλιμο για τον κόσμο ή μήπως εκτιμήσατε ότι οι ψήφοι των άβουλων πιστών είναι περισσότερες από εκείνες των σκεπτόμενων πολιτών του νομού μας.
    Σε ότι αφορά τις εδαφικές εκτάσεις της εκκλησίας στο Νομό μας θα πρέπει όχι μόνο εσείς, αλλά όλοι οι ενασχολούμενοι με την πολιτική να πάρετε μια σαφή και ξεκάθαρη θέση. Αναμένω τις απαντήσεις σας.
    Δικαιόπολης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης