"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

«Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές….. Το Βυζαντινό Κάστρο Τρικάλων και το περιβάλλον του».

lafarm

Σχετικά άρθρα

TRIKALA

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαί­ων, στο πλαίσιο της πανελλήνιας εκστρατείας «Πράσινες Πολιτι­στι­κές Δια­δρο­μές», θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 5 Ιουνίου και Κυ­ρια­κή 7 Ιου­νίου 2015 και ώρα 10 π.μ. – 3 μ.μ., στο Βυζαντινό Κάστρο Τρι­κά­λων, τη δράση με τίτλο:

«Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές….. Το Βυζαντινό Κάστρο Τρικάλων και το περιβάλλον του».

Η πολιτιστική δράση απευ­θύνεται σε μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και σε ευρύτερες ομάδες κοι­νού. Θα δι­ορ­γανωθούν ξεναγήσεις εντός του κάστρου, και για πρώτη φο­ρά στον τρίτο οχυ­ρωματικό περίβολό του, ο οποίος αποκαταστάθηκε πρό­σφα­­τα (πρό­γραμ­μα ΕΣΠΑ). Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν περίπατοι πέ­ριξ των τειχών του κάστρου.

Tην Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 και ώρα 6 μ.μ. – 8 μ.μ. το εργαστήρι ει­καστικής δημιουργίας «Εικάζω» σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρι­κάλων θα πραγματοποιήσουν στο Βυζαντινό κάστρο Τρικάλων και στο φυσικό του περιβάλλον, εικαστικές δραστηριότητες με αναφορές σε μύ­θους και παραδόσεις.
Frourio
Η κ. Κατερίνα Παπανικολοπούλου στο Βυζαντινό ρολόι του Φρουρίου, θα αφηγηθεί με τρόπο πρωτότυπο και διαδραστικό, το παραμύθι “Η Τρικελίνα στην πόλη των Αγέλαστων”.

Παράλληλα θα υλοποιηθούν από τους μικρούς καλλιτέχνες, εικαστικές δραστηριότητες στη σκιά των φιλόξενων δέντρων του Φρουρίου, με θέμα: “Αφη­­­γούμαστε «καλλιτεχνίζοντας» τη δική μας πράσινη διαδρομή στο Κά­στρο”! Ιδέες και συναισθήματα εξωτερικεύονται με τρόπο δημιουργικό και βιωματικό.

Στόχος της πολιτιστικής δράσης είναι να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους σε θέματα προστασίας και διατήρησης του πολιτισμικού και του φυ­σικού περιβάλλοντος, να αναδείξει τη διαχρονική και πολυεπίπεδη σχέση τους και να συμβάλει στην ενεργοποίηση και συμμετοχή των πολιτών σε δράσεις βι­ώσιμης ανάπτυξης της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς.

Την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 και ώρα 10 π.μ. – 3 μ.μ. στο Βυζαντινό Κά­στρο Τρικάλων θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις για το ευρύ κοινό.

Είσοδος: Ελεύθερη

Σημείο εκκίνησης: Οικίσκος φύλαξης – πληροφόρησης στην είσοδο του δεύ­τερου οχυρωματικού περιβόλου.

Για περαιτέρω πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπο­ρούν να επικοινωνούν με την ΕΦΑ Τρικάλων (κ.κ. Φωτεινή Μαντζάνα και Κα­τε­ρίνα Μπίχτα, τηλ. 24310-76647 & 24310-85757).

Από τα Γραφεία της ΕΦΑ Τρικάλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης