"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Προβολή με νέα δράση για τον συνάνθρωπο από την Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

lifeΜε μια ακόμη ταινία, την πιο χριστουγεννιάτικη και την 11η καλύτερη όλων των εποχών, παρουσιάζει η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων. Αυτή τη φορά, εκτός προγράμματος, αλλά με… πρόγραμμα για καλό σκοπό: για προσφορά τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τρικκαίων.

Η φετινή δράση της Κινηματογραφικής Λέσχης έχει ως στόχο την ουσιαστική συμμετοχή των τρικαλινών σε δομή που παρεμβαίνει και απαλύνει δύσκολες καταστάσεις συμπολιτών μας.
Για τον λόγο αυτό, η συγκέντρωση τροφίμων – απολύτως εθελοντικά – θα γίνει πριν την προβολή της ταινίας Its a wonderful life, η Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2014, στις 21:45. Η παραλαβή θα γίνεται σε συσκευασίες, προκειμένου να μπορούν εύκολα να μεταφερθούν και να παραδοθούν από τους υπεύθυνους του Παντοπωλείου στους δικαιούχους.
Τα προϊόντα είναι:
– Αλεύρι,

– Γάλα εβαπορέ

– Σάλτσες

– Ζάχαρη

– Ρύζι

– Ζυμαρικά

Μπορούν, επίσης, να διατεθούν:

– Χαρτικά (χαρτιά υγείας, κουζίνας, χαρτοπετσέτες)

– Όσπρια

– Απορρυπαντικά

– Είδη διατροφής (όχι νωπά).

 

Η ταινία

O αγαθός και καλωσυνάτος George Bailey (τον υποδύεται ο μεγάλος  James Stewart με υπέροχο τρόπο) την παραμονή των Χριστουγέννων,  σκέφτεται να αυτοκτονήσει, πνιγμένος στα χρέη και κυνηγημένος από την κακία του ισχυρού της πόλης.  Καθώς η απελπισία του, τον κάνει να σκέφτεται ότι θα ήταν καλύτερα να μην είχε γεννηθεί, ο Θεός χάρη στις προσευχές των ανθρώπων που έχει ευεργετήσει, στέλνει έναν άγγελο (με τη μορφή ενός χαμογελαστού ασπροντυμένου γεράκου που παίζει ο Henry Travers) και του δείχνει πόσο δύσκολη θα ήταν η ζωή πολλών ανθρώπων στην πόλη, αν εκείνος δεν είχε γεννηθεί.

Tips

Η ταινία έλαβε την 11η θέση στη λίστα του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου, ως μια από τις 100 καλύτερες όλων των εποχών. Έλαβε επίσης την 8η θέση στη λίστα 100 Χρόνια…100 Πάθη την 1η θέση στη λίστα 100 Χρόνια…100 Επευφημίες καθώς και την 3η θέση στη λίστα με τις 10 καλύτερες του είδους φαντασίας. Ο ρόλος του Τζορτζ Μπέιλι έλαβε την 9η θέση στη λίστα με τους 50 καλύτερους κινηματογραφικούς ήρωες, ενώ ο ρόλος του Χένρι Πόττερ έλαβε την 6η θέση στη λίστα με τους 50 καλύτερους κινηματογραφικούς κακούς.

Info

  • Σκηνοθέτης: Frank Capra
  • Ηθοποιοί: James Stewart, Donna Reed, Lionel Barrymore, Ward Bond, Gloria Grahame,
  • Είδος: Δραματική, Φαντασίας
  • Γλώσσα: Αγγλικά
  • Διάρκεια: 130′
  • Έτος προβολής: 1946

ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ
Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014, στον δημοτικό κινηματογράφο, μύλος Ματσόπουλου
Ωρα έναρξης 21.45. Εισιτήρια: Η προσφορά και η αγάπη σας στον συνάνθρωπο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης