"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Προβολή της περιοχής μας από τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού Π.Ε. Τρικάλων, στην τουριστική έκθεση PHILOXENIA

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 20/11 η 37η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia στην οποίασυμμετείχε με περίπτερο ο Ενιαίος Φορέας Τουρισμού της Π.Ε. Τρικάλων.  

Σε ένα σύγχρονο και όμορφο χώρο στο συλλογικό περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της περιοχής μας στη φετινή Philoxenia. H δυναμική συμμετοχή κάλυψε, κατά τη διάρκεια του 3ημέρου, όλες τις πτυχές του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους επισκέπτες της έκθεσης.

Την πρώτη και δεύτερη ημέρα της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν από τους εκπροσώπους του Ενιαίου Φορέα και από την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Τρικάλων, 20 προκαθορισμένες συναντήσεις (B2B) με εμπορικούς επισκέπτες (hosted buyers) του εξωτερικού. Οι εμπορικοί επισκέπτες, ενημερώθηκαν αναλυτικά, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αυθεντικότητα και την διαφορετικότητα της ταξιδιωτικής εμπειρίας που μπορεί να προσφέρει η περιοχή μας, καθώς και για τις δυνατότητες συνεργασίας τους με επαγγελματίες του νομού μας.

Σημαντική θέση στην παρουσίαση της περιοχής μας είχε η Τρικαλινή Γαστρονομία METEORISIMO. Τα τρικαλινά τοπικά προϊόντα, καλαίσθητα τοποθετημένα στο περίπτερο, συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον όλων των επισκεπτών. Το απόγευμα του Σαββάτου, σε εκδήλωση  γευσιγνωσίας που πραγματοποίησε ο Ενιαίος Φορέας, οι επισκέπτες της έκθεσης απόλαυσαν τις γεύσεις του Meteorisimo. Το τρικαλινό λουκάνικο, τα τυροκομικά, οι πίτες, τα τοπικά κρασιά και το τσίπουρο, ο χαλβάς, τα μπισκότα και τα αναψυκτικά που προσφέρθηκαν, αποτέλεσαν ένα εξαιρετικό δείγμα της μοναδικής τουριστικής γαστρονομικής εμπειρίας που μπορεί να προσφέρει η περιοχή μας στον επισκέπτη.

Η συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων του νομού μας τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή έδωσε ένα ξεχωριστό χρώμα στη παρουσίαση του προορισμού μας. Τα παραδοσιακά χορευτικά τμήματα από τους Δήμους Μετεώρων και Πύλης με το τραγούδι, το χορό τους, το κέφι και τη ζωντάνια τους, ξεσήκωσαν το κοινό και καταχειροκροτήθηκαν. 

Το περίπτερο, εκτός από πλήθος κοινού, επισκέφτηκαν η υφυπουργός τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου και ο Γ.Γ. του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης με τους οποίους είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τις νέες προκλήσεις του 2023 στον τουριστικό κλάδο και τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης