"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Προειδοποίηση: Έρχεται οικονομικός Αρμαγεδώνας που θα αλλάξει τις κοινωνίες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ενας από τους κορυφαίους τεχνικούς αναλυτές στην Ευρώπη είναι ο Τρικαλινός στην καταγωγή Δημήτρης Τσάντος. Είναι Αναλυτης Elliott Wave International και στενός συνεργάτης του κ. Prechter ιδρυτή του EWI.

Mε παρέμβαση του στην ΤrikkiPress επισημαίνει τους κινδύνους που εγκυμονεί η κατάσταση που βιώνουμε στην Ελλάδα και παγκοσμίως:

Xρηματιστήριο – Δημήτρης Τσάντος: Βασικές εναλλακτικές μετρήσεις για την αγορά μετοχών και τον Γενικό Δείκτη

Τα ομόλογα του Νότου(Ελλαδα-Ιταλια-Ισπανια-Πορτογαλια) ανέβηκαν και τα spreads μεταξυ αυτων και των Γερμανικών αυξάνονται κάνοντας τη Κα Lagarde και την ΕΚΤ να “ανησυχει”.

Η χωρα μας ναι μεν εχει το υψηλότερο χρέος στην Ευρωπαικη Ενωση, όμως στην ελεύθερη αγορά κυκλοφορούν μόνο 42 δις ευρω, τα υπόλοιπα είναι απ τον ESM και την ΕΚΤ.

Αρα μικρό το πρόβλημα αναχρηματοδοτησης του χρέους μας, όμως αν ξεφύγουμε δημοσιονομικά γράφοντας συνεχώς ελλείματα δε θα γίνει αποδεκτό από τις Βρυξέλλες, και σωστά διότι θα ξαναμπούμε στα ίδια γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε με εποπτεία και αυστηρά μέτρα, άρα δε μπορεί να μοιράζεται συνεχώς χρήμα έστω και στους ασθενείς οικονομικά, θα απαγορευθεί, είναι θέμα χρόνου.  

Οι τράπεζες όμως σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, δε ξέρω αν θα αντέξουν με τα ήδη υπάρχοντα κεφαλαία, ίσως χρειαστούν κι άλλες Αμκ.

Όσο κι αν τονίζει η Κα Lagarde ότι θα δημιουργήσουν ένα νέο μηχανισμό προστασίας, δυστυχώς αυτή τη φορά δε μπορούν να “εκτυπώσουν” κι άλλο χρήμα.

Ο πληθωρισιμος ήδη στο 8,5% άρα μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα όπως λέει κι η παροιμία.

Ίσως όμως αυτό να αναγκάσει τις χώρες του Βορρά να εγγυηθούν για τα χρέη του Νότου(ευρωομόλογα?), άρα αυτό να είναι και η λύση του προβλήματος?

 Εφτασε η στιγμή όπου η Ευρώπη θα πρέπει να πάρει αποφάσεις για το μέλλον της, όλοι μαζί σε όλα η ο καθένας χωριστά.

Ομως νομίζω είναι πολύ αργά για αποφάσεις χωριστά, ήδη έχουν εκδοθεί ευρωομόλογα λόγω κορονοιου, άρα μάλλον αυτό θα συνεχιστεί κι έτσι σιγά σιγά θα έρθει η πλήρης ενοποίηση.

Βοηθάει σ’ αυτό και η συγκυρία λόγω του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, σε τέτοιες περιπτώσεις υπερισχύει το η ισχύ εν τη ενώσει, άρα μια διάσπαση μόνο κακό θα έκανε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Ήδη το ΝΑΤΟ κάνει τεράστιες προσπάθειες διεύρυνσης, απ την άλλη η Ευρώπη θα πήγαινε κόντρα με μια διάσπαση της? 

 Ολο αυτο αποτυπωνεται και χρηματιστηριακά, διοτι οι λανθασμενες αποφασεις των Κεντρικων τραπεζων να τυπωσουν τοσο πολυ χρημα δημιουργησε μια “φουσκα” ομως αυτη τη φορα παγκοσμιως η οποια ηδη εχει σπασει και βρισκόμαστε ήδη σε μεγάλη πτώση παγκοσμιως, η Wall street καταγραφει το χειροτερο 6μηνο απ το 1970, βρισκομενη ηδη σε bear market, πολλοι δε οικονομολογοι παρομοιαζουν την επερχομενη οικονομικη κριση παρομοια με το Κραχ του 1929 στην Αμερικη.  

Η υφεση ειναι δεδομενη, αρα τα πραγματα δυσκολευουν για τις κεντρικες τραπεζες, μονοδρομος η αυξηση των επιτοκιων βασης, η Fed ηδη αρχισε τις αυξησεις κι επεται συνεχεια, η Εκτ ακολουθει αρχιζοντας τις αυξησεις απο τον μηνα Ιουλιο.  

Σ’ αυτη τη συγκυρια η χωρα μας δε θα μπορουσε να βγει αλωβητη, δυστυχως θ’ ακολουθησει τα θηρια, μικρο το ΧΑ αρα συμπαρασυρεται ευκολα, ποσο μαλιστα σ’ αυτο τον παγκοσμιο Αρμαγεδωνα που βιωνουμε χρηματιστηριακα σε ολες τις αγορες παγκοσμιως.

Αν ριξουμε μια ματια στον Ελληνικό δείκτη τραπεζών, θα παρατηρησουμε οτι συμπεριφέρεται παρόμοια με τον Ευρωπαϊκό, για τον απλούστατο λόγο ότι τα διαγράμματα τους είναι όμοια, αρα ακολουθουμε.

Όπως βλέπετε τα διαγράμματα και των δυο είναι Ending Diagonal και απομενει ενα ακομη νεο χαμηλο,όπου θα σηματοδοτήσει το τέλος(ending) της πτωσης αρα και των προβλημάτων των Ευρωπαικων τραπεζών.

Βασει της τεχνικης αναλυσης λοιπόν το τελευταίο υψηλό τους ήταν το κύμα (4), η κίνηση ήταν καθαρά διορθωτική(κι οχι προωθητικη) κατα 61,8% περιπου της κλιμακας Fibonacci.

Έκτοτε βρισκόμαστε σε πτώση εντός του (5)ου κύματος με τους στόχους(targets) να έχουν ήδη οριοθετηθεί οπως βλεπετε στα διαγραμματα τα οποια επισυναπτονται.

Όσον αφορά τον εγχώριο δείκτη τραπεζων, όσο βρισκόμαστε κάτω των 600 μονάδων οι bears εχουν τον απολυτο ελεγχο.

Δυστυχώς χρηματιστηριακά αλλά και δημοσιονομικά τα χειρότερα είναι μπροστά μας, έχουμε πολύ δρόμο ακόμη να διανύσουμε έως ότου βγουμε απ το τούνελ, το οποίο εκτιμάω ότι θα βρει την Ευρώπη ενωμένη σε “όλα” πλέον ατενίζοντας το μέλλον καλύτερα μετά από μια πλήρη ενοποίηση. 


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης