"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Προς τον Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Κυριάκο Μητσοτάκη – ΕΠΕΙΓΟΝ

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΙΜΤΣΑΣ

Xρήστος Γκίμτσας: Εγώ πιστεύω τους  « άλλους »

Κύριε πρόεδρε, αγαπητέ  Κυριάκο:
Δεν ξέρω πως μετράς τα «πράματα» εκεί μέσα στα  σκοτεινά γραφεία του κόμματος σου μαζί με τους παρατρεχάμενους σου, αλλά εγώ έχω την υποχρέωση να σου πω,  ότι μάλλον την κοινωνία εδώ έξω δεν την   ψυχανεμίζεσαι σωστά. Εκτός και αν προσπαθείς να την κοροϊδέψεις, όπως έκαναν τόσοι και τόσοι πριν από εσένα.
Υποσχέθηκες αγαπητέ την αποστεγανοποίηση της Ν.Δ. και την δημιουργία ενός μεγάλου Κεντροδεξιού κόμματος  που μπορεί να απευθύνεται ακόμα και στις παρυφές μίας ήπιας αριστεράς η της σοσιαλδημοκρατίας, αν προτιμάς.
Θα έπρεπε κατά συνέπεια, αυτό το διάστημα το κόμμα σου και οι οργανώσεις του  να είχαν δρομολογήσει  με ραγδαίο τρόπο την μετεξέλιξη  και την διεύρυνση της Ν.Δ. προς αυτή την κατεύθυνση. Και για να γίνει αυτό χρειάζεται ένα  ειλικρινές  προσκλητήριο προς τις  κεντρώες κοινωνικές ομάδες που θα   ενσωματωθούν και πραγματοποιήσουν  αυτήν την διεύρυνση.
Χρειάζεται να ανοίξετε το κόμμα σας -γιατί όχι ,και ένα ιδρυτικό συνέδριο;- να εκχωρήσετε θέσεις  της οργανωτικής εξουσίας σ’ αυτούς τους ανθρώπους που καλείτε να συσπειρωθούν μαζί σας, να οργανώσετε συζητήσεις, να ακούσετε και άλλες φωνές, να τις εμπιστευθείτε , και  όπου χρειάζεται να συγκρουσθείτε, ιδίως με εκείνους που πιστεύουν πως τα συμφέροντα τους προηγούνται του Έθνους. Και από τέτοιους έχετε μπόλικους μέσα στους κόλπους σας,  και εσείς  οι «άλλοι».
Και κυρίως, να ξεφορτωθείς τα βαρίδια εκείνα που δεν σας αφήνουν να κάνετε βήματα προς το μέλλον.
Και όταν λέω «βαρίδια» , ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ:
-Τα οικονομικά, κοινωνικά, και οικογενειακά τζάκια που θεωρούν ότι το κόμμα σου, είναι παραδοσιακά, ιδιοκτησία  τους.
Να απαλλάξεις την Ν.Δ. από εκείνα «τα σκουλήκια που σαπίζουν το μήλο», τύπου Μπαλτάκου. Και μην μου πεις πως δεν έχετε άλλα , γιατί δεν θα σε πιστέψει κανένας.
Ακόμα θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις  την άποψη σου για το «Κράτος πρόνοιας», που διαλύθηκε όχι μόνο με την ευθύνη των άλλων, αλλά και με δική σας – Μην κρυβόμαστε τώρα!- μέσα στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων της Πατρίδας . 

ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΤΕ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ «ΑΛΛΟΙ».   
Να συζητήσετε σοβαρά με τους ανθρώπους που καλείτε να πυκνώσουν τις γραμμές σας -και όχι μόνο μ’ αυτούς- τι πρόκειται να γίνει με τις νάρκες που είναι φυτεμένες μέσα στο σώμα του έθνους  έτοιμες να εκραγούν. Πέρα απ’ αυτές που έχουν  ήδη εκραγεί.
Δηλαδή τι θα γίνει με το ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό, την ανεργία, την ανάπτυξη, την  άμυνα,  την υγεία , την  μαύρη εργασία, την φοροκλοπή, για να πω μερικά από τα προβλήματά στα οποία  οι νυν διοικούντες τα έκαναν επιεικώς μπάχαλο.
Ύστερα θα πρέπει να μας εξηγήσεις τι θα κάνεις  με εκείνους στο κόμμα σου  που πιστεύουν στην  φιλελεύθερη  και παγκοσμιοποιημένη οικονομία.   Ξέρεις αυτή την οικονομία την έχουν πληρώσει  με καταστροφή  οι  «νοικοκυραίοι»  της Ελλάδας που τους θέλεις συμμάχους στην υποτιθέμενη προσπάθειά σου.
Ακόμα θα πρέπει να τακτοποιήσεις τις επίσημες αλλά  και ανεπίσημες σχέσεις σας με τις υπερδεξιές ,ακροδεξιές η όπως αλλιώς  τις λένε, ομάδες που υπάρχουν και  δρουν προς τα δεξιά σας. Ξέρεις  αυτοί οι χώροι  και γενικώς τα  «άκρα»  προκαλούν αλλεργία στους Κεντρώους.
Όλα αυτά θα πρέπει να  συζητήσεις  με την κοινωνία  και τους ανθρώπους στους οποίους  απευθύνεσαι  στο όνομα της  κεντροδεξιάς που θέλεις να δημιουργήσεις, να λάβεις σοβαρά υπ’ όψη την γνώμη τους και να τους βάλεις συμμέτοχους στην ευθύνη που θέλεις να αναλάβεις.
Μέχρι στιγμής, απ’ όλα αυτά όμως τι έχεις πραγματοποιήσεις, έστω δρομολογήσει; Να πω τίποτα, και παρεξήγησε με αν θέλεις .
 Και επειδή δεν είμαι  τυφλός, δεν  είδα ούτε ένα  σοβαρό άνθρωπο του λεγόμενου  κέντρου η της σοσιαλδημοκρατίας να χειροκροτεί η να συστρατεύεται μαζί σου.
 Απεναντίας είδα πολλά «τζάκια» σας να ετοιμάζουν τους απογόνους τους για ρεσάλτο προς  το κόμμα σου και την βουλή, και κάποια ορφανά άλλων κομμάτων που ψάχνουν για πολιτικό κεραμίδι, να σε πλησιάζουν.
Λοιπόν αγαπητέ Κύριε  Πρόεδρε, αγαπητέ Κυριάκο, μ’ αυτούς τους ανθρώπους και  τις  αντιπολιτευτικές κραυγές και τα σκουξίματα του αντιπροέδρου σου, μάλλον δεν  θα καταφέρεις να χτίσεις την κεντροδεξιά που ονειρεύεσαι.
Γι αυτό πρόσεχε και μην πιστεύεις τις δημοσκοπήσεις που σας βγάζουν πρώτο κόμμα. Δεν είναι που έπεισες την κοινωνία με την σωστή πολιτική σου. Είναι που ο ΣΥΡΙΖΑ απογοήτευσε , και αυτό δεν φτάνει για να σε κάνει πρωθυπουργό.
Τώρα μάλιστα που ο κος Τσίπρας αφού εκμεταλλεύτηκε  το εκλογικό δωράκι  των 50 εδρών, σκέφτεται να το καταργήσει , τραβώντας το χαλί κάτω από τα πόδια σου.
Αυτά λοιπόν σκέφτηκα την ώρα που έπινα ένα καφεδάκι , και σου τα λέω με κάθε ειλικρίνεια,  και μη με παρεξηγήσεις που ξέχασα να σου πω από την αρχή, πως  εγώ και το σόι μου Κεντρώοι είμαστε και Κέντρο ψηφίζουμε.

 

Για την αντιγραφή: Christos.gim@gmail.com
  

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης