"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.2 C
Trikala

Προς τους αυτόκλητους(;;;) υπερασπιστές του κ. Παπαστεργίου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Χρήστος Πούλιος

Μία οφειλόμενη απάντηση σε εκείνους που μετά από μία τοποθέτησή μου μέσω του προσωπικού μου λογαριασμού σε γνωστό κοινωνικό δίκτυο (facebook) και η οποία αναπαράχθηκε από το “Trikkipress” έσπευσαν να μου επιτεθούν, αποκηρύσσοντας την προσπάθεια άσκησης οποιασδήποτε κριτικής στο αφήγημα της “έξυπνης” πόλης, θεωρώντας προφανώς ταυτόχρονα χρέος τους να υπερασπιστούν στο σύνολό τους τα έργα και τις ημέρες του δημάρχου Τρικκαίων κ.Παπαστεργίου.

Καταρχήν να ξεκινήσω με εκείνο που αποτέλεσε και την αφορμή της δικής μου τοποθέτησης.


Υπάρχει αλήθεια κανένας σοβαρός άνθρωπος που να υποστηρίζει ότι η παρέμβαση που έγινε στον ποδηλατόδρομο στις αρχές τις οδού Τσιτσάνη με την κακότεχνη εκτροπή του πίσω από τις νέες στάσεις των λεωφορείων και πάνω στο προϋπάρχον ήδη στενό πεζοδρόμιο, είναι ένα ορθό έργο, με λειτουργική και ασφαλής χρήση;


Για να μην μιλήσω και για τα διαχωριστικά σιδερένια κολονάκια στη μέση των δρόμων Ερμού και 21ης Αυγούστου πέριξ της κεντρικής πλατείας.

Νομίζω πως όχι, παρότι είδα κάποιους “φαν” του δημάρχου να υπερασπίζονται ακόμα και αυτό το εξόφθαλμα και επιεικέστατα τουλάχιστον κακής έμπνευσης έργο, την αστοχία του οποίου πιστεύω πως και ο ίδιος ο κ.Παπαστεργίου πολύ γρήγορα θα παραδεχθεί προχωρώντας σε κάποια νέα διορθωτική παρέμβαση στο σημείο.


Οπότε για το συγκεκριμένο θέμα ας αντιληφθούν ορισμένοι, ότι καλό είναι μεν να υπάρχουν αντανακλαστικά, πλην όμως καλύτερο είναι να σκεφτόμαστε πριν πεταχτούμε να υπερασπιστούμε κάτι, γιατί κινδυνεύουμε είτε να φανούμε (το λιγότερο) αφελείς, είτε να προδοθούμε για πιθανά άλλα κίνητρά μας.

Αντιπαρέρχομαι τα περί “του πλανήτη που ζω και της πλήρης άγνοιας που έχω της πραγματικότητας”, όπως επίσης τα περί “μιζέριας, μαυρίλας και κατινιάς” που διακατέχομαι εγώ και όσοι Τρικαλινοί αποτολμήσουν να ασκήσουν οποιαδήποτε κριτική στον “Δήμαρχό μας για ακόμα 15 χρόνια” κ.Παπαστεργίου, τα περί “ντροπής” που πρέπει αισθανόμαστε όσοι δεν βλέπουμε την τεράστια βελτίωση που έφερε στην καθημερινότητά μας η “έξυπνη” πόλη, τα περί “πολιτικών παρωπίδων” κ.α. για τα οποία κατηγορήθηκα και πάω στα πιο ουσιαστικά για να δούμε τελικά, ποιος ζει στα Τρίκαλα, ποιος δεν γνωρίζει ούτε καν την πρόσφατη πολιτική ιστορία του τόπου, ποιος λησμονεί ή παριστάνει ότι δεν θυμάται και ποιος μάλλον διακατέχεται από πολύ ευτελή κίνητρα που τον ωθούν ώστε να προβεί στην κάθε δημόσια παρέμβασή του.

1ον) Ο κ.Παπαστεργίου δεν έγινε δήμαρχος το 2019 όπου ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο “κατάφερε” να λάβει την 1η Κυριακή το 57,43 του 63,71 που προσήλθε στις κάλπες, αλλά το 2015 όπου έλαβε 38,81 την 1η Κυριακή και εκλέχθηκε καθόλου εύκολα με 53,02 την 2η Κυριακή. Το 2019 λοιπόν απλώς επανεκλέχτηκε διατηρώντας την καρέκλα του δημάρχου που κατείχε από το 2014. Θυμούνται όλοι βέβαια όσα επικαλούμαι για τον τρόπο που είχε καταφέρει ο κ.Παπαστεργίου να πρωτοκαθήσει στην καρέκλα του δημάρχου:


– αρχικά πολλές επιφυλάξεις από τους τότε βουλευτές και πολλά στελέχη της ΝΔ εναντίον του και απότομη μεταστροφή όλων τους αργότερα σε στήριξή του.
– συμμετοχή στο “πολιτικά και κομματικά ανένταχτο και ανεξάρτητο” ψηφοδέλτιο του κ.Παπαστεργίου (όπως ο ίδιος διακήρυττε), στελεχών μόνο της ΝΔ (άντε και 1-2 Καμμένων) και μάλιστα με προεξέχοντες ως εκπροσώπους των 3 τότε τοπικών βουλευτών της, τους στενούς τους συνεργάτες για να σηματοδοτείται η στήριξή τους,


– τηλεφωνήματα και κάθε είδους κομματικές πιέσεις για την πλήρη στήριξη του, από τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ,
– δικός του ραδιοφωνικός σταθμός να τον προμοτάρει εξαρχής και κατ’ αποκλειστικότητα (χωρίς κάτι ανάλογο να διαθέτει κανείς άλλος διεκδικητής της δημαρχίας),


– επιστράτευση όλου του παλαιού μηχανισμού που διέθετε ο επί 16 χρόνια δήμαρχος πατέρας του.
– εκμετάλλευση της μεγάλης αναμόχλευσης που υπήρχε στο αντίπαλο για εκείνον ιδεολογικό στρατόπεδο της ευρύτερης κεντροαριστεράς, εν αντιθέσει με εκείνο της ΝΔ που στηρίχθηκε ο ίδιος και το οποίο παρέμενε και τότε σταθερά ένας μεγάλος πόλος στο πολιτικό μας σύστημα.


Αυτά τα ολίγα μεταξύ άλλων (δεν χρειάζεται να επεκταθώ περισσότερο) για την τεκμηρίωση του “πολύ κόπου” που επικαλέστηκα πως χρειάστηκε ο κ.Παπαστεργίου για να κατακτήσει την δημαρχιακή καρέκλα.

2ον) Σε ότι αφορά το “free wi fi που έχουμε σχεδόν σε όλη την πόλη για όσους ξέρουν να το χρησιμοποιούν!!!”.
Προκαλώ οποιοσδήποτε “ξέρει να το χρησιμοποιεί” (και όχι σαν και εμένα) να κάνει μία προσπάθεια όχι σε κάποιο απόμακρο σημείο των Τρικάλων, αλλά στην κεντρική μας πλατεία να συνδεθεί κατά τις ώρες αιχμής που η πόλη είναι “ζωντανή” και αν τα καταφέρει τα ξαναλέμε.

3ον) Για το “να επανέλθω όταν σε λίγο καιρό τελειώσουν τα έργα ανάπλασης του κέντρου και της λαϊκής αγοράς με νεότερο σχόλιο μου”, έχω να πω ότι ο κ.Παπαστεργίου δεν είναι δήμαρχος 1,5 αλλά 6,5 χρόνια και γι’ αυτό το διάστημα κρίνεται.


Διάστημα λοιπόν που υπήρξε πολύ μικρό έργο από τον δήμο και που σίγουρα τα περισσότερα ήδη υπάρχοντα προβλήματα δεν επιλύθηκαν αλλά μεγεθύνθηκαν.


Διάστημα που για παράδειγμα δεν έγιναν παρά ελάχιστα μέτρα ασφαλτοστρώσεων στο ολοσχερώς κατεστραμμένο οδικό δίκτυο του δήμου.


Διάστημα όπου η περαιτέρω υποβάθμιση του κατεστραμμένου οδικού δικτύου με άπειρες λακκούβες και ασφάλτινα μπαλώματα
και οι σπασμένες πλάκες πεζοδρομίου, έκαναν την όποια προσπέλαση τους επικίνδυνη συμμετοχή σε αγώνα ανωμάλου δρόμου, τα προβλήματα στην αποκομιδή των σκουπιδιών, η ανυπαρξία συντονισμού των υπηρεσιών, η αδυναμία ούτε καν της κοπής των χόρτων και η πλήρη εγκατάλειψη των χωριών της περιφέρειας του Δήμου κυριάρχησαν.


Διάστημα όπου όλοι οι πολίτες των Τρικάλων υποφέραμε από την δική του επιμονή να μην ασχολείται με την καθημερινότητα και τα προβλήματα που έχριζαν άμεσης αντιμετώπισης, αλλά μόνο με την ενίσχυση του ψευτοκαινοτόμου και δήθεν “τεχνολογικά εξελιγμένου” προσωπικού του προφίλ.

Άρα και αν ακόμα εν τέλει είναι καλά τα έργα ανάπλασης του κέντρου της πόλης και της λαϊκής αγοράς, που ειλικρινώς το εύχομαι, καλοδεχούμενα αλλά αυτά δεν σβήνουν ούτε τα σχεδόν 6 από σύνολο 6,5 χρόνια δημαρχιακής απάθειας και απραξίας, ούτε βέβαια επικαλύπτουν τα υπόλοιπα πάρα πολλά προβλήματα που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν την καθημερινότητα των Τρικαλινών πολιτών σε κάθε γωνιά του Δήμου Τρικκαίων.

Να θυμίσω εδώ και σε κάποιους άλλους με κοντή τη μνήμη τους, ότι η μεγάλη τουριστική προβολή των Τρικάλων πανθομολογούμενα οφείλετε στον Μύλο των Ξωτικών.


Στον Μύλο των Ξωτικών του Δημάρχου Χρήστου Λάππα και των τότε συνεργατών του, οι οποίοι είχαν δεχθεί τη κριτική του κ.Παπαστεργίου που προσπαθώντας να απαξιώσει αυτό το σπουδαίο εγχείρημα δήλωνε τότε ότι σε ενδεχόμενη εκλογή του θα επανεξέταζε τη συνέχισή του.


Τη συνέχεια βέβαια τη γνωρίζουμε όλοι. Μια χαρά τον συνέχισε τον Μύλο των Ξωτικών και μια χαρά καρπώθηκε την επιτυχία του, εμφανιζόμενος τεχνηέντως χρησιμοποιώντας και πάλι τα “μέσα”, ωσάν να υπήρξε αυτός ο εμπνευστής και δημιουργός του.

Τέλος να κλείσω θυμίζοντας ότι ο κ.Παπαστεργίου παρέλαβε από τον Χρήστο Λάππα έναν δήμο συμμαζευμένο, με τα οικονομικά του τακτοποιημένα (παρά το κακό τους χάλι που είχαν βρεθεί τα προηγούμενα χρόνια και τις ανυπέρβλητες δυσκολίες τις οποίες ο προκάτοχός του κλήθηκε να αντιμετωπίσει και τα κατάφερε να τις υπερβεί) με τις δομές του και τις υπηρεσίες του σε εύρυθμη λειτουργία και με ένα ανέλπιστα για πολλούς (πιο πολύ ίσως για τον ίδιο τον κ.Παπαστεργίου) πολύ επιτυχημένο αναπτυξιακό εργαλείο (Μύλος των Ξωτικών) σε λειτουργία.

Αυτά τα (όχι) ολίγα και ελπίζω να μην ξαναπροκληθώ απ’ τους αυτόκλητους(;;;) υπερασπιστές του κ.Παπαστεργίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης