"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Προσλήψεις 2.500 ανέργων σε δομές υποστήριξης προσφύγων

lafarm

Σχετικά άρθρα

prosfyges 1

Αρχίζει σήμερα Παρασκευή η διαδικασία υποβολής αιτήσεων τουπρογράμματος κοινωφελούς εργασίας στις δομές υποστήριξης προσφύγωνγια 2.500 ανέργους.

Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, θα μπορούν από τις 12:00  το μεσημέρι και μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι τηςΔευτέρας 4 Ιουλίου να υποβάλουν αίτηση αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, και ως πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (ονομασία χρήστη και συνθηματικό).

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι 2.500 θα εργαστούν για οκτώ μήνες, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, σε 19 κέντρα φιλοξενίας και πέντε hot spots σε συνολικά οκτώ Περιφέρειες της χώρας.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, ηλικίας έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ, όσοι είναι άνω των 25 ετών, θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54).

Όσοι εργαζόμενοι απασχοληθούν σε νυχτερινή βάρδια, προβλέπεται η καταβολή νυχτερινής αμοιβής και, ως εκ τούτου, οι αποδοχές τους θα ανέρχονται στα 539,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 665,95) για τους εργαζόμενους, μέχρι 25 ετών και στα 619 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 763,73) για τους εργαζόμενους άνω των 25 ετών.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι που θα επιλέξουν να αλλάξουν τόπο διαμονής, προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα μετεγκατάστασης, ύψους 200 ευρώ.

Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα περιλαμβάνουν και ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση σε τρεις διαφορετικές δομές για μία και μόνο, όμως, ειδικότητα.

«Μέχρι το τέλος του χρόνου και με βάση τις ανάγκες που προκύπτουν στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, όπως καταγράφονται από το αρμόδιο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αναμένεται να ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος προσλήψεων σε προσφυγικές δομές της επικράτειας για 2.500 ανέργους», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Παλιά μας έλεγαν ότι θα γινουμε σερβιτοροι των ευρωπαιων τουριστων !
    Τώρα στην ουρά για μια θεσουλα καθαριστριας και μαγειρισσας των πάσης φύσεως λαθρομεταναστων!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης