"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.8 C
Trikala

Προσλήψεις 52.553 ανέργων σε ΟΤΑ, Δημόσιο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τη δυνατότητα να απασχοληθούν σε δήμους, περιφέρειες και δημόσιους φορείς για πέντε μήνες μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας θα έχουν 52.553 άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Οι τρεις υπουργικές αποφάσεις για την ένταξη του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στο νέο ΕΣΠΑ εγκρίθηκαν από το υπουργείο Εργασίας το οποίο ήδη έχει αποστείλει στο ΑΣΕΠ τη προκήρυξη των θέσεων. Το μόνο που υπολείπεται τώρα είναι η προκήρυξη των συμβάσεων.

Από το σύνολο των θέσεων 38.200 θέσεις προορίζονται για αποφοίτους Γυμνασίου, Λυκείου, ΤΕΕ και ΙΕΚ και τις υπόλοιπες 14.353 θέσεις θα τις μοιραστούν πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Στόχος του προγράμματος είναι: Α) Η ενίσχυση και προώθηση της απασχόλησης ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού όπως οι μακροχρόνια άνεργοι ή τα νοικοκυριά χωρίς κανένα εργαζόμενο , που πλήττονται εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης και της μακράς ύφεσης που υφίσταται η ελληνική οικονομία. Β)Η ένταξη και η επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και ταυτόχρονα η αναβάθμιση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της δημόσιας διοίκησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα.

Πιο συγκεκριμένα οι 52.553 νέοι εργαζόμενοι θα συμβάλουν στο έργο που έχουν να διεκπεραιώσουν Δήμοι, Περιφέρειες και άλλοι δημόσιοι φορείς(Επιβλέποντες Φορείς)

Οι Ωφελούμενοι της πράξης θα πρέπει να ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:

εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς,
εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα.
εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.
Οι τρεις αποφάσεις προβλέπουν ότι στις 8 Περιφέρειες σύγκλισης θα προσληφθούν με τα πεντάμηνα 22.237 άνεργοι ενώ στις 3 σταδιακής εξόδου Περιφέρειες θα προσληφθούν 26.269 άνεργοι του ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2016.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης