"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.4 C
Trikala

Προσοχή! «Βρέχει» νεοσσούς!

lafarm

Σχετικά άρθρα

του Δημήτρη Βαβύλη

Ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού είναι εδώ και όπως κάθε χρόνο αυτήν η υπερβολική ζέστη θα ωθήσει τους νεοσσούς των Κιρκινεζιών που φωλιάζουν στα κτήρια της πόλης των Τρικάλων να εγκαταλείψουν την φωλιά τους πρόωρα χωρίς να είναι έτοιμα να πετάξουν, με αποτέλεσμα να καταλήξουν στον δρόμο.

Επίσης, νεοσσοί άλλων ειδών όπως πχ οι Κουκουβάγιες πέφτουν και αυτοί από την φωλιά αυτό το διάστημα. Προσοχή όμως! Στην πρόθεση μας να βοηθήσουμε δεν πρέπει να κάνουμε μεγαλύτερο κακό. Έτσι μπορεί κάποιος πολίτης έχοντας καλή πρόθεση να προσπαθήσει να μεγαλώσει έναν νεοσσό, ίσως σκεπτόμενος ότι θέλει να τον «κρατήσει» μετά.

Αρχικά το μεγάλωμα ενός νεοσσού χωρίς κατάλληλη εμπειρία και οδηγίες μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή. Κατά δεύτερον η κατοχή ενός άγριου ζώου σε συνθήκες αιχμαλωσίας είναι και παράνομη και ανήθικη!

Τα άγρια ζώα ανήκουν στην φύση και όχι στα κλουβιά και τα σπίτια. Κάθε προσπάθεια που κάνει ο καθένας μας για την περίθαλψη ενός άγριου ζώου πρέπει να έχει ως μοναδικό στόχο την ταχύτερη απελευθέρωσή του πίσω στην φύση.

Για αυτόν τον λόγο αν βρείτε έναν νεοσσό επικοινωνήστε με κάποιο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων ή κάποια αρμόδια αρχή ώστε να σας δώσουν κατάλληλες οδηγίες!

Υ.Γ. Αν και για χρόνια, εθελοντικά μεσολαβούσα ώστε να φτάσουν σε ένα Κέντρο Περίθαλψης οι δεκάδες νεοσσοί Κιρκινεζιών που «επέφταν» στα Τρίκαλα, για πολλούς λόγους που δεν είναι του παρόντος, δεν αναλαμβάνω πλέον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης