"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Προσπαθούν να ανοίξουν  «κερκόπορτες» στον Κυνηγετικό Σύλλογο Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αγαπητοί συνάδελφοι κυνηγοί,

Ως νέα Διοίκηση του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων απευθυνόμαστε σε όλους εσάς με αίσθημα ευθύνης, προκειμένου να σας ενημερώσουμε και να σας καταστήσουμε κοινωνούς σε ένα σημαντικό ζήτημα που προέκυψε φέτος κατά τη διαδικασία έκδοσης των αδειών θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2017-2018.

Καταρχάς να σας δηλώσουμε με σαφήνεια και ξεκάθαρα ότι αναλάβαμε τη Διοίκηση του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων  με θέληση για μια εποικοδομητική και ελπιδοφόρα θητεία, μια θητεία στην οποία ελπίζαμε να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις για να καταφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα για το Σύλλογο μας. Να συμβάλλουμε δηλαδή στην προσπάθεια που καταβάλλεται από το σύνολο της κυνηγετικής οικογένειας, μέσω της νομοθετημένης διαστρωμάτωσης της, για τη δημιουργία ισχυρών κυνηγετικών οργανώσεων που θα παρεμβαίνουν και θα δρομολογούν δράσεις, που θα οδηγούν το κυνήγι και την κυνηγετική εν γένει δραστηριότητα στην αειφορία, θα διαμορφώνουν συνθήκες απόκτησης και εμπέδωσης κυνηγετικής παιδείας και θα δημιουργούν γεγονότα που θα αναδεικνύουν το κυνήγι στην πραγματική του διάσταση ως διαδικασία διαχείρισης, με παράλληλη φροντίδα στο οικοσύστημα και τον εμπλουτισμό του με απαιτούμενους πληθυσμούς ατόμων θηραμάτων ικανών να επιβιώνουν στο φυσικό περιβάλλον.

Όμως αγαπητοί συνάδελφοι κάποιοι από εμάς επέλεξαν για τον εαυτό τους άλλο ρόλο, αυτό του «εφιάλτη». Προσπαθούν να ανοίξουν  «κερκόπορτες», προσπαθούν να γκρεμίσουν αυτό που εμείς είμαστε υπερήφανοι που το υπηρετούμε, τον Κυνηγετικό Σύλλογο Τρικάλων.

 Για να γίνουμε πιο σαφείς αναφερόμαστε στο έργο που εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα στην μικρή μας κοινωνία με την έκδοση των αδειών θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2017-2018, απευθείας στο Δασαρχείο Τρικάλων, έξω από τις θεσμοθετημένες διαδικασίες των αναγνωρισμένων κυνηγετικών οργανώσεων.

Ο στόχος των εμπνευστών της κίνησης αυτής και όχι όλων των πρώην συναδέλφων μας που επέλεξαν να εκδώσουν τις άδειες θήρας στο Δασαρχείο Τρικάλων,  κατά τη γνώμη μας είναι ένας, η οικονομική ασφυξία στον Κυνηγετικό Σύλλογο Τρικάλων και η αιτία για την κίνηση αυτή το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών. Όμως, όπως κάθε  «έργο» που ανεβαίνει στην σκηνή έχει το σκηνοθέτη του, έτσι και αυτό που εξελίσσεται πλέον μπροστά μας έχει το δικό του!

Ο καθένας από εμάς μπορεί να σκεφτεί από μόνος του και να υποψιαστεί ποιος είναι ο σκηνοθέτης και επειδή όλοι γνωριζόμαστε στην μικρή μας κοινωνία, νομίζουμε ότι οι περισσότεροι την ίδια μορφή θα φανταστούμε στον προσδιορισμό του σκηνοθέτη.

Απευθυνόμενοι λοιπόν στον σκηνοθέτη του θέτουμε ευθέως τα εξής ερωτήματα :

α) τι γνώμη έχει για τον προορισμό του ποσού που καταβάλλεται με την απευθείας έκδοση των αδειών στο Δασαρχείο και το οποίο αντί να πάει στις κυνηγετικές οργανώσεις για να επιτελέσουν φιλοθηραματικές δράσεις, οδεύει στο  «πράσινο ταμείο», στο οποίο οι κυνηγοί δεν έχουν λόγο και πρόσβαση για τη διαχείριση του;

β) τι άποψη έχει για τους μη επίσημα αναγνωρισμένους και μη συνεργαζόμενους με το αρμόδιο για τη θήρα υπουργείο, κυνηγετικούς «παρασυλλόγους»;  Έχει την άποψη ότι πρέπει να δημιουργηθεί τέτοιος στα Τρίκαλα; Μέσω ποιας νομικής οντότητας έλαβαν άραγε την απαιτούμενη ασφάλεια οι κυνηγοί που έβγαλαν άδεια θήρας απευθείας στο Δασαρχείο;

γ) τι  θα έχει να πει άραγε αν σε αυτούς που έλαβαν απευθείας άδεια θήρας από το Δασαρχείο και όχι μέσα από τις θεσμοθετημένες διαδικασίες της κυνηγετικής οικογένειας, υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι τιμήθηκαν από την τρικαλινή κυνηγετική οικογένεια και αναδείχθηκαν σε κορυφαία αξιώματα του συλλόγου; Ποια η άποψη του γι’ αυτή τους την ενέργεια;

Αυτά τα λίγα ερωτήματα για την ώρα για το σκηνοθέτη με τη δέσμευση ότι θα επανέλθουμε και να είναι σίγουρος ότι δεν σκηνοθέτησε τοπίο στην ομίχλη και σύντομα θα αποκαλυφθεί. Τον πληροφορούμε ότι ο καιρός θα φτιάξει και θα διώξουμε την ομίχλη. Άλλωστε, τι κυνηγοί θα είμαστε εάν δεν ξέρουμε ότι: καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια! Είμαστε σίγουροι ότι δεν θα έχει το θάρρος να βγει από την ομίχλη του για να απαντήσει στα ερωτήματα. Δεν πειράζει, εμείς προχωρούμε και σχεδιάζουμε στο φως.

Θέλουμε λοιπόν να πληροφορήσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία των τρικαλινών κυνηγών, ότι είμαστε αποφασισμένοι να θωρακίσουμε το Σύλλογο και να μην αφήσουμε αυτούς που ονειρεύονται το ξημέρωμα να κάνουν πράξη τα σχέδιά τους. Εμείς το ξημέρωμα ήδη είμαστε στα ψηλά και στους κυνηγότοπους.

Τέλος, καλούμε την Τρικαλινή Κυνηγετική Οικογένεια σε εγρήγορση και συστράτευση για να υλοποιήσουμε όλοι μαζί αυτά που σχεδιάζουμε μέσα από τις αποφάσεις των Γενικών μας Συνελεύσεων και του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και να απομονώσουμε αυτούς που επιβουλεύονται το κυνήγι και την κυνηγετική δραστηριότατα. Καλούμε παράλληλα εκείνους τους συναδέλφους που παρασύρθηκαν από το «ρομάντζο» του σκηνοθέτη,  να συστρατευτούν στις γραμμές του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων για να δώσουμε μαζί με όλη την κυνηγετική οικογένεια τις μάχες που χρειάζονται για τη διατήρηση της φυσιογνωμίας του κυνηγού και τη βελτίωσή του, στην πατρίδα μας και ειδικότερα στον τόπο μας.

Όταν σε μια ενορία δεν αρέσει σε κάποιους πιστούς ο παπάς που λειτουργεί, δεν γκρεμίζεται η εκκλησία. Οι πιστοί που διαφωνούν, προσπαθούν να πείσουν το «εκκλησίασμα»  για την ορθότητα των απόψεών τους και, αν το πετύχουν, αλλάζει ο παπάς.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων κυνηγών για τη στήριξη στην προσπάθεια που καταβάλουμε ως νέα διοίκηση για την ανόρθωση του κυνηγετικού συλλόγου Τρικάλων. Σας χρειαζόμαστε δίπλα μας, είστε η δύναμή μας. Σας καλούμε να συμμετάσχετε σ’ όλες τις δράσεις μας. Όλοι μαζί μπορούμε πολλά! Θα επανέλθουμε σύντομα με ενδιαφέροντα θέματα. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς.

 

                                               Με  εντολή  Δ.Σ

 

      Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γενικός Γραμματέας

ΣΤΑΥΡΟΣ Θ. ΤΡΑΓΑΝΗΣ                                         ΒΑΙΟΣ Χ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

 

Υ.Γ.:  Καληνύχτα κ. Σκηνοθέτη με εδραιωμένη την πεποίθηση ότι ήταν το τελευταίο έργο που σκηνοθέτησες! Αλλά και εάν ξανά επιχειρήσεις εδώ είμαστε να σε εμποδίσουμε, να είσαι σίγουρος.  Ποταμώ ουκ έστιν εμβήναι δις τω αυτώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης