"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Προφυλακιστέος ο 66χρονος αδελφοκτόνος από το Μεγαλοχώρι Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα κρίθηκε ο 66χρονος, που την περασμένη Παρασκευή σκότωσε στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων τον αδερφό του.

Ο 66χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί σήμερα. Μεταφέρθηκε στην Ανακρίτρια Τρικάλων στις 12 το μεσημέρι, ενώ η διαδικασία ολοκληρώθηκε αρκετές ώρες αργότερα, οπότε κρίθηκε προφυλακιστέος και θα οδηγηθεί στις φυλακές Τρικάλων.

Να υπενθυμίσουμε ότι την περασμένη Παρασκευή λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων ο 66χρονος συνταξιούχος αστυνομικός σκότωσε τον αδερφό του, 69 ετών συνταξιούχο λιμενικό, μετά από έντονη λογομαχία που είχαν οι δυο τους έξω από το σπίτι του 66χρονου.

Σύμφωνα με κατοίκους του Μεγαλοχωρίου τα δύο αδέρφια μάλωναν συχνά και έντονα τα τελευταία χρόνια, καθώς είχαν μεταξύ τους περιουσιακές διαφορές. Και οι δύο διέμεναν στην Αθήνα, τα καλοκαίρια, ωστόσο τα περνούσαν στο Μεγαλοχώρι, ενώ τα σπίτια στα οποία διέμεναν βρισκόταν το ένα δίπλα στο άλλο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής λογομάχησαν έντονα, όταν το θύμα πήγε έξω από το σπίτι του δράση. Και οι δύο κρατούσαν δίκρανα (γεωργικά εργαλεία).

Εν τω μεταξύ, από το περιστατικό τραυματίστηκε και η σύζυγος του θύματος,71  ετών,  η οποία νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Σήμερα εξετάστηκε ο 66χρονος από την Ανακρίτρια, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας.

Επίσης εξετάστηκαν από την Ανακρίτρια και μάρτυρες υπεράσπισης, ενώ η διαδικασία διήρκησε επί μακρόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο φερόμενος ως δράστης ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε επίθεση από το θύμα και βρισκόταν σε άμυνα. Ισχυρίστηκε επίσης ότι τα λόγια του θύματος και μία φράση συγκεκριμένα τον οδήγησε εν βρασμώ, οπότε μπήκε στο σπίτι και πυροβόλησε για εκφοβισμό στον αέρα. Η υπεράσπιση του δράστη έχει υποβάλλει αίτημα διενέργειας αναπαράστασης του εγκλήματος και αίτημα για διορισμό τεχνικού συμβούλου, προκειμένου να εξεταστεί το πώς έγινε η βολή. Επίσης έχει υποβληθεί αίτημα να εξεταστεί ο 66χρονος από ψυχίατρο λόγω της μακροχρόνιας πίεσης που δέχονταν (σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης) από το θύμα, ενώ ο ίδιος προσκόμισε στην Ανακρίτρια έγγραφα σχετικά με τις σφοδρές δικαστικές διαμάχες που είχε για εικοσιένα χρόνια για περιουσιακούς λόγους με τον θανόντα πατέρα του.

Τέλος, ζητήθηκε η λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και δακτυλοσκόπηση στην καγκελόπορτα του σπιτιού στο οποίο διέμενε ο καθ’ ομολογία δράστης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης