"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Πρωτοβουλίες και δράσεις από την Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σειρά πρωτοβουλιών, εκδηλώσεων και δράσεων προγραμματίζει η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων καθώς διαπιστώνει πως βιώνουμε μια δύσκολη χρονική συγκυρία με νέα βάρη και κινδύνους για τον ελληνικό λαό. Εντείνονται οι ανταγωνισμοί για το μοίρασμα των αγορών από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, ενώ πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου στη γειτονιά μας και ευρύτερα στον κόσμο. Οι εκδηλώσεις και δράσεις είναι οι παρακάτω:

α) Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων διοργανώνει την Πέμπτη 1 Μάρτη 2018 και ώρα 7.00 μ.μ. σε αίθουσα του Μουσείου Τσιτσάνη (παλιές φυλακές Τρικάλων) ομιλία με θέμα “Οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί στο Αιγαίο, τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή. Η εμπλοκή της Ελλάδας” με ομιλητή τον Χρήστο Μαργανέλη, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ. Μετά την ομιλία θα επακολουθήσει συζήτηση ώστε να εμβαθύνουμε στις αιτίες (ενεργειακοί πόροι και οι δρόμοι μεταφοράς) που δυναστεύουν την ανθρωπότητα και τη ζωή μας. Καλούνται όλοι οι φίλοι να παρακολουθήσουν την ομιλία και να συζητήσουμε την εξέλιξη της κατάστασης.

β) Μαζικό χαρακτήρα παίρνει καθημερινά η διαδικασία της ΕΕΔΥΕ για συγκέντρωση υπογραφών και στα Τρίκαλα σε κείμενο με το οποίο οι συναγωνιστές καταγγέλουν τις ΗΠΑ για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, πράξη που βάζει “φωτιά” στο Παλαιστινιακό και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Στη συγκέντρωση των υπογραφών μετέχουν ταξικά εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς και όλα τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης.

γ) Με επιστολή που απευθύνεται προς τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς η ΕΕΔΥΕ διαπιστώνει τη γόνιμη συνεργασία των προηγούμενων χρόνων μεταξύ των σχολικών κοινοτήτων και των Επιτροπών Ειρήνης κατά τόπους καθώς αναπτύχθηκαν θέματα για να εκφραστούν τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων όπως “Μια ζωγραφιά για την ειρήνη” το 2015, “Κανείς δεν επιλέγει να γίνει πρόσφυγας” το 2016, και “Να σκέφτεσαι τους άλλους” το 2017. Η πρωτοβουλία συνεχίζεται για τέταρτη χρονιά προς τα σχολεία με τίτλο “Μια εικόνα, τρία ερωτήματα”: Γιατί γίνονται οι πόλεμοι; Γιατί ξεριζώνονται εκατομμύρια άνθρωποι από τις εστίες τους; Γιατί να σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαί”; Η ιδέα βασίζεται σε μια χαρακτηριστική φωτογραφία παιδιού από εμπόλεμη ζώνη της Μέσης Ανατολής.

Οι μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να πάρουν μέρος με κάθε μορφή έκφρασης – καλλιτεχνικής δημιουργίας(βίντεο, μουσική, ποιήματα, πεζά κείμενα, ζωγραφιές, γράφιτι κ.λπ.) είτε ατομικά, είτε ομαδικά- συλλογικά. Οι ατομικές δημιουργίες πρέπει να είναι σε χαρτί μεγέθους Α3 ή Α4 και οι ομαδικές ακόμα και σε μεγάλο ταμπλό χωρίς να αποκλείουμε κάθε άλλη μορφή έκφρασης. Η συγκέντρωση των έργων θα γίνει σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί εγκαίρως για να επακολουθήσει η παρουσίαση σε εκδήλωση στο κέντρο της πόλης.

δ) Παράλληλα εξετάζονται από την Επιτροπή σε δεύτερη και ορισμένες άλλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις για τις οποίες θα υπάρξει ανάλογη ενημέρωση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης