"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Πρωτοφανές περιστατικό με νοσηλεύτρια καταγγέλλει ο δήμαρχος Αλοννήσου – Επιστολή στον υπουργό Υγείας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πρωτοφανές περιστατικό με πρωταγωνίστρια νοσηλεύτρια του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου, καταγγέλλει ο δήμαρχος του νησιού Πέτρος Βαφίνης με επιστολή του προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Βαφίνης εκφράζει το θυμό και την αγανάκτησή του για τις απαντήσεις που έλαβε από τη νοσηλεύτρια, όταν ζήτησε να παραχωρηθεί χώρος εντός τους Περιφερειακού Ιατρείου σε εθελοντή Οφθαλμίατρο, προκειμένου να διενεργεί οφθαλμολογικό έλεγχο στους κατοίκους της Αλοννήσου.
Η νοσηλεύτρια αρνήθηκε αρχικά την παραχώρηση του χώρου δηλώνοντας ότι η ίδια «κάνει κουμάντο εκεί», ενώ στη συνέχεια ζήτησε αντάλλαγμα για να συμφωνήσει.

Ειδικότερα, στην επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη, ο κ. Βαφίνης αναφέρει τα ακόλουθα:

Με την παρούσα επιστολή θέλω να σας μεταφέρω τον θυμό μου ως Δήμαρχος, και ως κάτοικος ενός μικρού νησιού για ένα γεγονός που συνέβη κατά την επίσκεψη μου στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου την Τετάρτη 3/8.
Σκοπός της επίσκεψης μου ήταν η συνεννόηση με τους γιατρούς του Π.Ι. για την παραχώρηση διαθέσιμου χώρου σε συντοπίτη μας χειρουργό Οφθαλμίατρο, προκειμένου να πραγματοποιήσει ΔΩΡΕΑΝ ιατρείο για οφθαλμολογικούς ελέγχους στους κατοίκους της Αλοννήσου από τις 8/8-13/8 .
Βεβαίως στην συνέχεια θα γινόταν αίτημα προς την Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ για την σύμφωνη γνώμη, όπως είχε γίνει πολλές φορές στο παρελθόν και είχαμε πάντα την σύμφωνη γνώμη.
Εκεί εξεπλάγην και πριν προλάβω να μιλήσω με τους Γιατρούς, η νοσηλεύτρια μου είπε ότι δεν επιτρέπει την παραχώρηση οποιουδήποτε χώρου σε εθελοντή Ιατρό διότι η παρουσία του θα προκαλέσει πρόβλημα στην λειτουργία του Π.Ι.
Στο ερώτημα μου με ποια αρμοδιότητα παρεμβαίνει, μου απάντησε: «Εγώ κάνω κουμάντο εδώ» .
Ακολούθησε έντονος διάλογος, στο τέλος μου είπε:
«εάν έρθει, κάτι πρέπει να μας προσφέρει και εάν δεν μπορείς να το ζητήσεις εσύ θα το ζητήσω εγώ».
Κύριε υπουργέ,
Αντιλαμβάνεστε σε ποια ψυχική κατάσταση βρέθηκα εκείνη την στιγμή, επι σειρά ετών ζω καθημερινά τις αγωνίες των συμπολιτών μου από την έλλειψη ιατρικού δυναμικού, καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για την στελέχωση του ΠΙ, την συντήρηση του κτιρίου, του μηχανολογικού εξοπλισμού, του ασθενοφόρου, την παροχή αναλώσιμων υλικών, την στέγαση – σίτιση ιατρών, προκειμένου να συμβάλω στην καλύτερη λειτουργία του ΠΙ. Πολλές Φορές έχουμε οργανώσει δωρεάν Ιατρεία από εθελοντές Ιατρούς προσφέροντας πρωτοβάθμια Φροντίδα στους κατοίκους της Αλοννήσου.
Κύριε Υπουργέ,
Σε πολλές επιστολές και συναντήσεις τα τελευταία χρόνια είχα επισημάνει την αποσύνθεση των Π. Ι. της Περιφέρειας, σήμερα μπορώ να πω για πλήρη διάλυση. Δυστυχώς είμαι απαισιόδοξος για την αλλαγή της νοσηρής κατάστασης που επικρατεί , θέλω να πιστεύω ότι δεν σας εκφράζει αυτή η κατάσταση , αν συμφωνείτε πάρτε άμεσα αποφάσεις για να την αλλάξετε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης