"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Πρωτοχρονιά στο Χαρατσόδενδρο

lafarm

Σχετικά άρθρα

                    Όταν η Εξουσία και η ελίτ του τόπου με βεγγαλικά και λάμψη θα υποδέχεται το Νέο Έτος στο φωταγωγημένο δένδρο της, εμείς θα ‘μαστε στο Χαρατσόδενδρο.

   Εκεί στο κέντρο της πόλης, κάπου στην αρχή της Ασκληπιού, συγκεντρωμένοι όλοι γύρω από το Χαρατσόδενδρο (φτωχοί, νεόπτωχοι, άνεργοι, υπερχρεωμένοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέοι, ντόπιοι, μετανάστες και πρόσφυγες) θα γιορτάσουμε και θα υποδεχτούμε με κέφι και κρασί, αλλά και πολλή αισιοδοξία και μαχητικότητα την Πρωτοχρονιά.

   Το Χαρατσόδενδρο θα ‘ναι στολισμένο μεαπλήρωτους λογαριασμούς ΔΕΗ, ΔΕΥΑΤ, ΕΝΦΙΑ, φόρους, δάνεια, εισφορές, απλήρωτους μισθούς και αποκόμματα πετσοκομμένων συντάξεων γερόντων και αναπήρων. Στο Χαρατσόδενδρο κάθε πολίτης θα κρεμά τον πόνο του και την οργή του ενάντια στα άθλια μνημόνια και τους άθλιους πολιτικούς που τα υπηρετούν. Ενάντια στην τρόικα και την οικονομική ολιγαρχία.

   Ξέρουμε πως η εξουσία και οι χορτάτοι, όλοι τους θιασώτες των μνημονίων και της τρόικας, ταυτόχρονα δε της λάμψης και του πολιτιστικού κιτς και του μηδενισμού, θέλουν την πόλη και το κέντρο της αποκλειστικά δικά τους. Και τους φτωχούς κλεισμένους στα λαγούμια τους ή παρατρεχάμενους στις δικές τους πρωτοβουλίες. Μόνο που οι φτωχοί σήμερα είναι οι πολλοί και αυτοί μια μικρή μειοψηφία.

    Η πόλη και πρώτα απ’ όλα το κέντρο της (η αρχαία Αγορά) ανήκουν στον Λαό. Ανήκουν στους πολλούς, στους πολίτες, που εκεί συναθροίζονται, διαβουλεύονται και αποφασίζουν για τις τύχες τους. Μέσα από μια μέθεξη πραγματικής δημοκρατίας, ανάτασης, πολιτισμού και αποφασιστικότητας.

   Το Χαρατσόδενδρο είναι το δένδρο του Λαού. Ας το αγκαλιάσουμε όλοι οι Τρικαλινοί και οι Τρικαλινές, μαζί με τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και τους επισκέπτες των ημερών στον τόπο μας. Εκεί θα γιορτάσουμε μια υπέροχη Πρωτοχρονιά, υποδεχόμενοι το 2018 με την ελπίδα να γίνει έτος αγώνα και ανατροπών, ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε και μάλιστα με αξιοπρέπεια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης