"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.8 C
Trikala

Πρόγραμμα δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

lafarm

Σχετικά άρθρα

vivliothiki
Δευτέρα 29 Ιουνίου, 10:00-12:00 το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ένας αρωματικός κήπος, 2η συνάντηση
Αυτό το καλοκαίρι η βιβλιοθήκη μετατρέπεται σε κήπο. Φυτεύουμε και φροντίζουμε αρωματικά φυτά. Παράλληλα διαβάζουμε ιστορίες και παραμύθια όπου τα φυτά παίζουν σημαντικό ρόλο.
Με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Περτουλίου – Τρικκαίων
Για όλα τα παιδιά

Το ΚΠΕ Περτουλίου-Τρικκαίων αποτελεί δομή του Υπουργείου Παιδείας,είναο περιφερειακό κέντρο και υλοποιεί προγράμματα δια βίου μάθησης και αειφόρου ανάπτυξης για όλους.
Στόχος είναι να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν εκπαιδευτικοί, γονείς, παιδιά, έφηβοι αλλά και όλη η τοπική κοινωνία της περιοχής μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το περιβάλλον και τη σχέση τους με την ποιότητα ζωής. Η ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης θα έχει ως αποτέλεσμα την κινητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή όλο και περισσότερων ατόμων στην αειφορική διαχείριση του περιβάλλοντος και στη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας.

Τρίτη 30 Ιουνίου, 10:00-11:30 το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια μηχανή του χρόνου – Οι πειρατές
Μπαίνουμε στη βιβλιοθήκη – μηχανή του χρόνου και βγαίνουμε πάνω σ΄ ένα πειρατικό καράβι στην εποχή των πειρατών. Ετοιμαζόμαστε για ρεσάλτο, μοιράζουμε τα λάφυρα μας, περνάμε μια μέρα αρμενίζοντας στις θάλασσες.
Με τη θεατροπαιδαγωγό – ηθοποιό Βίκυ Ιακωβάκη και το θεατρολόγο – μουσικό Αρτέμη Αρκουμάνη.
Για παιδιά 5-10 ετών

Η εμψυχώτρια Βίκυ Ιακωβάκη γεννήθηκε στη Λάρισα. .Σπούδασε στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Καλλιτεχνικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου (2009) και είναι πτυχιούχος της σχολής Ιστορίας- Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας της Σχολής Επιστημών του Ανθρώπου του Παν/μίου Θεσσαλίας (2004).
Παρακολούθησε σεμινάρια δημιουργικής αυτοέκφρασης και θεατρικού παιχνιδιού.
Διδάσκει θεατρικό παιχνίδι-εμψύχωση στα θεατρικά εργαστήρια του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων και συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις του .
Ζει και εργάζεται στα Τρίκαλα.

Ο Αρτέμης Αρκουμάνης γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Σπούδασε στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στο φλάουτο, την Αρμονία και την Αντίστιξη. Είναι καθηγητής θεατρικής αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Επιπλέον εργάζεται στο Παιδαγωγικό Εργαστήρι Θεάτρου του Δήμου Τρικκαίων και στο Ωδείο Κολόβα.
Παράλληλα ασχολείται με τη ζωγραφική. Έχει σχεδιάσει κοστούμια, σκηνικά και αφίσες για θεατρικές παραστάσεις ενώ συνεχώς δημιουργεί πίνακες με στόχο κάποια στιγμή να κάνει τη δική του ατομική έκθεση. Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων και όχι μόνο. Τελευταία του συμμετοχή ήταν με το έργο Παραζάλη στη Νέα Ορλεάνη στο διαγωνισμό Ημερολόγιο 2013 της Art Kolonaki κατακτώντας την πρώτη θέση

Τετάρτη 1 Ιουλίου, 10:00-11:00 το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια κουφάλα δέντρου
Μια φορά την εβδομάδα η βιβλιοθήκη γίνεται η κουφάλα ενός δέντρου του παραμυθιού. Μέσα στην κουφάλα ζουν μικρά και μεγαλύτερα ζωάκια, βρίσκουν καταφύγιο κατατρεγμένοι ήρωες παραμυθιών.
Με την Κατερίνα Κοπάνου
Για παιδιά 4-7 ετών

Η Κατερίνα Κοπάνου, γεννήθηκε στα Τρίκαλα.
Το 2013 αποφοίτησε από το Τμήμα Εργοθεραπείας, της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Τ. Ε. Ι. Αθηνών.
Εξειδικεύτηκε σε θέματα Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης και στη Μέθοδο Νευροεξελικτικής Αγωγής Bobath.
Συμμετείχε σε εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με το αντικείμενο των σπουδών της και έχει αξιόλογη εθελοντική δράση.
Ήταν υπεύθυνη του προγράμματος εργοθεραπείας στο Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α. “Ήφαιστος”, στα Τρίκαλα το 2005-2006.
Σήμερα είναι εξωτερικός συνεργάτης σε προγράμματα εργοθεραπείας στο Κέντρο Διημέρευσης “Γέφυρες ανάπτυξης”, στα Τρίκαλα για ενήλικες με νοητική υστέρηση και ιδιοκτήτρια εργοθεραπευτηρίου για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας .

Τετάρτη 1 Ιουλίου, 11:00-12:00 το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ένα μουσείο, 2η συνάντηση
Τα παιδιά θα μετατρέψουν τη βιβλιοθήκη σε ένα μουσείο: το μουσείο της ιστορίας της βιβλιοθήκης. Παλιές φωτογραφίες της βιβλιοθήκης, καταγραφή αναμνήσεων από ενήλικους που διάβαζαν ως παιδιά στη βιβλιοθήκη και παλιά βιβλία που έχουν αποσυρθεί θα αναδείξουν τη λειτουργία της βιβλιοθήκης, την ιστορία και την επίδραση της στη ζωή της πόλης.
Για παιδιά από 8 ετών
Με προεγγραφή

Πέμπτη 2 Ιουλίου, 10:00-11:30
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια μηχανή του χρόνου – Το μέλλον
Μπαίνουμε στη βιβλιοθήκη – μηχανή του χρόνου και βγαίνουμε στο μέλλον. Τι θα τρώμε, τι ρούχα θα φοράμε, που θα μένουμε. Η βιβλιοθήκη θα μας δώσει τις απαντήσεις.
Με την θεατροπαιδαγωγό – ηθοποιό Βίκυ Ιακωβάκη και το θεατρολόγο – μουσικό Αρτέμη Αρκουμάνη.
Για παιδιά 5-10 ετών

Παρασκευή 3 Ιουλίου, 10:00 – 11:00 το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια γέφυρα
Με ένα παιχνίδι γεφυρώνουμε τη λογοτεχνία με τα μαθηματικά, την τέχνη με τις φυσικές επιστήμες, τη μαγειρική με τα παραμύθια.
Με την εκπαιδευτικό – συγγραφέα Κατερίνα Παπανικολοπούλου
Για παιδιά 6-10 ετών

H Kατερίνα Παπανικολοπούλου κατάγεται από τα Τρίκαλα Θεσσαλίας όπου έζησε τα παιδικά της χρόνια. Σπούδασε νηπιαγωγός στη Θεσσαλονίκη και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική (Μ.Α.) και στην Αγγλία (Ph.D). Για πρώτη φορά έγινε σχολική σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής το 2003 στην 31η Εκπαιδευτική Περιφέρεια και ξανά το 2007 στη 10η Εκπαιδευτική Περιφέρεια Τρικάλων. Ασχολήθηκε πολλά χρόνια με την παιδική λογοτεχνία, την ποίηση, το παραμύθι και το παιδαγωγικό παιχνίδι στην προσχολική και πρωτοσχολική ηλικία. Βιβλία της που κυκλοφορούν είναι «Η Τρικελίνα», «Ο Μπουρμπουλήθρας σε μια απίστευτη ιστορία», «Ο λύκος ο Νίκος και η προβατίνα η Ματίνα», «Η ωραιότερη ζωγραφιά της Μαρίνας», «Νηπιαγωγείο-Ευέλικτη ζώνη-Σχέδια εργασίας» , «Καρτέλες για παιχνίδια ανάγνωσης» και «Της τάξης και της πράξης», «Η πριγκίπισσα Σταρένια, ο μύλος και τα ξωτικά». Για δύο έτη, εθελοντικά, αφηγoύνταν παραμύθια μέσα στο ρολόϊ του Φρουρίου της πόλης μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης