"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Πρόκληση η απόφαση του ΟΑΕΔ να διαθέσει ακόμη 95 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδας

lafarm

Σχετικά άρθρα

KKE

Πρόκληση για τους άνεργους, και για κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια αποτελεί η σημερινή απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ να τοποθετήσει επιπλέον 95 εκατ. ευρώ στην ΤτΕ, ανεβάζοντας συνολικά τα διαθέσιμα ποσά στα 215 εκατ.
Είναι πρόκληση , γιατί την ίδια στιγμή η ανεργία έχει σταθεροποιηθεί σε υψηλά επίπεδα και μόλις 1 στους 8 ανέργους επιδοτείται με το πετσοκομμένο επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ και για 1 μόλις χρόνο.
Παράλληλα έχουν καταργηθεί μια σειρά επιδόματα, που ενίσχυαν το εισόδημα των λαϊκών οικογενειών όπως το οικογενειακό επίδομα, ενώ εκατοντάδες σπουδαστές των σχολών ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ παραμένουν απλήρωτοι απ’ την αρχή του χρόνου.
oaed
Όταν οι λαϊκές ανάγκες είναι οξυμμένες δεν υπάρχουν πλεονάζοντα χρήματα στον Οργανισμό. Το ζήτημα δεν είναι νομικό ούτε λογιστικό είναι ξεκάθαρα πολιτικό. Δείχνει τις προτεραιότητες που έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να πληρωθούν οι δανειστές και όχι να ανακουφιστούν οι άνεργοι, η λαϊκή οικογένεια.
Να μη δοθεί ούτε ένα ευρώ, να υπάρξει πλήρη προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα σωματεία τους δεν πρέπει ν’ αποδεχθούν αυτές τις εξελίξεις. Δεν έχουν καμία σχέση με τα δικά τους συμφέροντα.

ΤΡΙΚΑΛΑ 28/4/2015 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης