"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.3 C
Trikala

Πρόστιμο στον πιστό αν πάει στην εκκλησία χωρίς τεστ, όχι στον ιερέα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στα νέα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας που αφορούν κυρίως του ανεμβολίαστους, τους ελέγχους για την τήρησή τους ακόμα και στις εκκλησίες, αναφέρθηκε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Όπως σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυβέρνηση θεσμοθέτησε την υποχρεωτικότητα (των τεστ και των πιστοποιητικών) η κυβέρνηση θα την περιφρουρήσει, και η εκκλησιά πρέπει να συμβάλλει με τις δικές της δυνάμεις. «Οπουδήποτε έχουν ληφθεί δειγματοληπτικά μέτρα, τα όργανα της πολιτείας θα κάνουν ελέγχους… Θα επιβληθεί πρόστιμο στον πιστό, ο ιερέας δεν είναι ιδιοκτήτης του ναού. Ο ανεμβολίαστος που θα πάει στις θρησκευτικές λειτουργίες την Κυριακή και στα υπόλοιπα μυστήρια υποχρεούται να έχει rapid test μαζί του για προστασία δίκη του και των υπολοίπων» διευκρίνισε ο κ. Οικονόμου.

«Και η εκκλησία θα κάνει τη δουλειά της πιστεύω και το κράτος θα κάνει τη δουλειά του», σημείωσε.

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει υποχρεωτικότητα εμβολιασμού, επισημαίνοντας ότι καμία κυβέρνηση πουθενά στον κόσμο δεν το έκανε. Δεν είναι εύκολο να λειτουργήσει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, γιατί πρόκειται για θέμα συνεπειών αν υπάρχει υποχρεωτικότητα.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο lockdown, σημείωσε ότι η μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε είναι η χώρα να μην ξανακλείσει.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης