"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Πρώτες κινήσεις για τις απολύσεις στην ΕΑΣΤ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τις πρόσφατες εξελίξεις στην ΕΑΣ Τρικάλων με το μείζον θέμα των αλλαγών στο εργασιακό καθεστώς των υπαλλήλων της, που επιφέρει η μετατροπή των συλλογικών τους συμβάσεων σε ατομικές, απασχόλησαν την προχθεσινοβραδινή έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων.
Η συνεδρίαση έγινε μετά από αίτημα της ΔΑΣ (Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας) και αντικείμενο είχε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην ΕΑΣ Τρικάλων για το εργασιακό καθεστώς και για τις απολύσεις ορισμένων υπαλλήλων της.
Παρόντες στη συνεδρίαση και οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν ( κάποιοι άμεσα, ενώ κάποιοι έχουν λάβει προειδοποίηση για λήξη της εργασίας τους τον προσεχή Μάρτιο). Αυτοί αναφέρθηκαν για κλίμα εκφοβισμού από τη διοίκηση της ΕΑΣ, κυρίως σε όσους αρνήθηκαν να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις εργασίας.
Όπως τόνισε το μέλος της ΔΑΣ, κ. Δημήτρης Αρμάγος «η κατάσταση αυτή έχει διαμορφωθεί τον τελευταίο 1,5 χρόνο, όπου υπήρξαν μειώσεις μισθών και εργαζόμενοι που απασχολούνταν με εκ περιτροπής εργασίας (δούλευαν 3 μέρες την εβδομάδα) για να φθάσουμε στη συνέχεια στη σημερινή κατάσταση δηλαδή, στην μετατροπή όλων των συμβάσεων σε ατομικές συμβάσεις».
Ο ίδια επισήμανε ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ΕΑΣ Τρικάλων, αφορά τους εργαζόμενους στις διοικητικές υπηρεσίες, στο εκκοκκιστήριο, στην Agroviz και την οξοποιία.
«Από τους 64 εργαζόμενους, οι 10 εργαζόμενοι δεν δέχτηκαν να υπογράψουν και απολύονται επειδή δεν δέχτηκαν την απόφαση της Διοίκησης. Απαιτούμε από τη Διοίκηση να ανακαλέσει τις απολύσεις αυτές και τις ατομικές συμβάσεις εργασίας. Μέσα στις επόμενες μέρες θα έχουμε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης, Αχιλλέα Λιούτα και ανάλογα με τι απαντήσεις που θα λάβουμε, θα προχωρήσουμε και στις επόμενες κινήσεις μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αρμάγος. Ο ίδιος γνωστοποίησε παράλληλα πως υπάρχει η διάθεση από τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα τους.
Η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, κ. Ντίνα Δήμα υπογράμμισε ότι το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο είναι στο πλευρό των εργαζομένων και πως η Διοίκηση ήταν ενήμερη για την κατάσταση, αλλά οι εργαζόμενοι δίσταζαν να γνωστοποιήσουν τα όσα συμβαίνουν.
«Περιμένουμε να συναντηθούμε με τον πρόεδρο της ΕΑΣΤ για να ακούσουμε τα όσα έχει να μας πει και αναλόγως θα πράξουμε», πρόσθεσε η κα. Δήμα, ενώ ζήτησε από όλους τους εργαζόμενους στο ν. Τρικάλων, όσο δύσκολο κι αν είναι, να μην διστάζουν να προσέρχονται στο Εργατικό Κέντρο για να καταγγείλουν ή να ενημερώνουν για την κατάσταση την οποία βιώνουν, τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας των αντεργατικών μέτρων, που εφαρμόζονται λόγω μνημονιακών πολιτικών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης