"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Πρώτη δύναμη οι Γάλλοι στα καταλύματα του Βόλου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οι Γάλλοι τουρίστες καταγράφονται στη χρυσή πεντάδα των αλλοδαπών επισκεπτών που επιλέγουν τη Μαγνησία για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το τμήμα Τουρισμού του δήμου Βόλου σε όλα τα καταλύματα, 165 συνολικά, τα οποία λειτουργούν εντός του καλλικρατικού δήμου Βόλου. Οπως επισημαίνουν στελέχη του info center του δήμου Βόλου, οι Γάλλοι αποτελούν σταθερά την πρώτη δύναμη των ξένων τουριστών στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Βόλου, ενώ παράλληλα διατηρείται η αναλογία 70-30 μεταξύ των Ελλήνων και των ξένων επισκεπτών του καλοκαιριού.

pilio

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 40% των καταλυμάτων κατέταξε στην πρώτη θέση της χρυσής πεντάδας τους Γάλλους, το 35% των καταλυμάτων δήλωσε Γερμανία, Ιταλία και Ισραήλ, το 28% δήλωσε Ρουμανία, το 27% δήλωσε Σερβία και ακολούθησαν κατόπιν με μικρότερα ποσοστά Βουλγαρία, Ολλανδία, Αγγλία και Αυστρία.

Στην έρευνα συμμετείχε το σύνολο των καταλυμάτων του καλλικρατικού δήμου Βόλου, δηλαδή 60 ξενοδοχεία, 37 παραδοσιακά καταλύματα και 66 ενοικιαζόμενα δωμάτια. Επίσης οι ιδιοκτήτες των καταλυμάτων ερωτήθηκαν πόσο τοις εκατό θεωρούν ότι είναι οι Ελληνες επισκέπτες και πόσο τοις εκατό οι ξένοι και απάντησαν ότι οι Ελληνες επισκέπτες της Μαγνησίας αντιστοιχούν σε ποσοστό 73% στην πληρότητά τους και το υπόλοιπο 27% σκιαγραφεί την παρουσία των αλλοδαπών επισκεπτών της περιοχής.

Σύμφωνα με τη σειρά κατάταξης, τη δεύτερη θέση καταλαμβάνουν, όπως προαναφέρθηκε, οι ξένοι τουρίστες από Γερμανία, Ιταλία και Ισραήλ, ακολουθούν στην τρίτη θέση Ιταλία – Ισραήλ και σε φθίνουσα σειρά Βουλγαρία, Ολλανδία, Αγγλία και Αυστρία, ενώ παράλληλα έρχονται και Ρώσοι τουρίστες, όχι όμως σε οργανωμένη βάση όπως οι παραπάνω περιπτώσεις.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ξένων τουριστών ζητά να μείνει σε μικρά παραδοσιακά καταλύματα ενώ πάρα πολλοί απευθύνονται στο Info center του δήμου Βόλου, ζητώντας πληροφορίες για το Πήλιο, τις παραλίες, τα Μετέωρα, χάρτες της περιοχής και παράλληλα εκφράζουν ενδιαφέρον για τα Μουσεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα αξιοθέατα.

Η παραπάνω έρευνα διενεργείται κάθε χρόνο στο τέλος της σεζόν, προκειμένου να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα και να καταρτιστεί ανάλογα το πλάνο τουριστικής προβολής της κάθε χρονιάς.

Εξόρμηση στο Παρίσι

Η παραπάνω έρευνα έστρεψε το ενδιαφέρον του τμήματος Τουρισμού του δήμου Βόλου στις ανάλογες κατευθύνσεις και γι’ αυτό το λόγο ο κύκλος των ενεργειών τουριστικής προβολής του δήμου Βόλου, ανοίγει φέτος με τη συμμετοχή στη διεθνή έκθεση του Παρισιού, που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από 20 έως 23 Σεπτεμβρίου και οι συμμετέχοντες θα φιλοξενηθούν στο περίπτερο του ΕΟΤ.

Στο μεταξύ, έχουν σταλεί από το τμήμα τουρισμού οι ανάλογες ενημερωτικές επιστολές στους επαγγελματίες της Μαγνησίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στην έκθεση εφόσον έχουν τη δυνατότητα, είτε να αποστείλουν έντυπο υλικό, προωθώντας την επιχείρησή τους.

Η ίδια διαδικασία πραγματοποιείται πριν από κάθε έκθεση, ενώ παράλληλα, στο τέλος της τουριστικής σεζόν, το τμήμα τουρισμού του δήμου Βόλου διενεργεί πάντα έρευνα, στα καταλύματα της Μαγνησίας, προκειμένου να καθοριστούν έγκαιρα τα βήματα που θα ακολουθηθούν σε επίπεδο προβολής, στη διάρκεια της χρονιάς.

TAXYΔΡΟΜΟΣ 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης