"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.6 C
Trikala

Πρώτο βραβείο στην θεατρική ομάδα των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» συμμετείχαν με τη θεατρική ομάδα και το μουσικό τμήμα του Σχολείου στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Τέχνης, που διοργανώθηκαν στις 25-27 Φεβρουαρίου 2016  από τα Εκπαιδευτήρια «Μαντουλίδη» στη Θεσσαλονίκη.
Η θεατρική ομάδα απέσπασε το Πρώτο Βραβείο στην κατηγορία του Θεάτρου, συμμετέχοντας με το ποίημα-χορικό του Γιάννη Ρίτσου “Ο αφανισμός της Μήλος” και με διακείμενα από το πέμπτο βιβλίο του Θουκυδίδη (κεφ. 84-116),όπου καταγράφεται ο διάλογος Αθηναίων και Μηλίων.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Ρίτσος με αφορμή την καταστροφή της Μήλου από τους Αθηναίους κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου αναπτύσσει έναν ποιητικό στοχασμό όσον αφορά την ανθρώπινη μοίρα.

Με αυτό το έργο ο Γιάννης Ρίτσος καταδεικνύει αριστουργηματικά την οδυνηρή εμπειρία του πόνου και της φρίκης που φέρνει ο πόλεμος και ο ξεριζωμός σε οποιονδήποτε τόπο, σε οποιαδήποτε εποχή, δυστυχώς ακόμη και στη δική μας.
Η παράσταση και το βραβείο κατόπιν αιτήματος των μαθητών και μαθητριών που συμμετείχαν: Βασιλείου Ζωής, Γιάγκα Αλίκης, Καλμπογκίνη Μαρίας, Κατσιαμπούρα Αργύρη, Κορκή Ελένης, Κυριάκη Δαμιανής- Έλενας, Μανάκου Γιώργου, Μπαζίμα Ιζαμπέλας, Μπαντίκου Κρυσταλλίας, Παπαϊωάννου Αναστασίας, Τεντολούρη Κικής και Τσιουμή Καρολίνας, καθώς και της σκηνοθέτιδας και υπεύθυνης της δραστηριότητας του θεάτρου στα Εκπαιδευτήρια «Αθηνά» Βίκυς Ιακωβάκη, αφιερώνεται σε όλους τους πρόσφυγες του κόσμου.
Στους ίδιους Αγώνες συμμετείχαν και οι μαθήτριες Έλια Κωστοπούλου, Στελίνα Πεσλή και Βάσω Ταγάρα με υπεύθυνο τον καθηγητή μουσικής του Σχολείου κ. Παπαϊωάννου Νίκο με μια σύνθεση μουσικής δωματίου του Μότσαρτ «Μικρή νυχτερινή μουσική», αποσπώντας πολλά θετικά σχόλια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης