"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Πτώση τζίρου 50% στα εμπορικά των Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

ekptoseis

Στο 50% μεσοσταθμικά κυμαίνεται η πτώση του τζίρου σε σχέση με πέρυσι στην εμπορική αγορά των Τρικάλων όπως υποστηρίζει το 90% των εμπόρων που απάντησε σε σχετική έρευνα.

Τα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας του Εμπορικό Σύλλογο Τρικάλων σε επιχειρήσεις της πόλης σχετικά με την κίνηση στην αγορά την περίοδο των εκπτώσεων του Ιουλίου είναι αποκαλυπτικά:

Στην ερώτηση για ποιο λόγο θεωρούν ότι δεν κινήθηκε η αγορά, το σύνολο των ερωτηθέντων απάντησε πως ο κύριος λόγος είναι η κακή ψυχολογία και η έλλειψη ρευστότητας που προκύπτουν από τις πολιτικές εξελίξεις και από την επιβολή τωνcapital controls.

Επιπλέον, η πλειονότητα των ερωτηθέντων, στην ερώτηση σχετικά με το ποια ήταν η καλύτερη εβδομάδα από τις τρείς πρώτες των εκπτώσεων, απάντησαν την δεύτερη εβδομάδα (20 – 25/07).

Ο μέσος όρος των εκπτώσεων στις επιχειρήσεις της πόλης των Τρικάλων βρίσκεται στο 40% με 50%, ενώ ο μέσος όρος απόδειξης ανά πελάτη έχει μειωθεί σημαντικά, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

Ακόμη, οι 8 στους 10 ερωτηθέντες, απάντησαν πως έκλεισαν τα καταστήματά τους την Κυριακή 19 Ιουλίου, και η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων θεωρεί πως το άνοιγμα της Κυριακής δεν ωφέλησε τις επιχειρήσεις.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η πολιτική και οικονομική αστάθεια, σε συνδυασμό με τον έλεγχο των τραπεζικών κεφαλαίων, έχουν αντίκτυπο και στην κίνηση της αγοράς, με αποτέλεσμα την μεγάλη μείωσή της.

Τέλος, ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων θεωρεί πως η επιστροφή της αγοράς σε καλύτερα δεδομένα, εξαρτάται από την έκβαση των αποτελεσμάτων στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές και κυρίως από την άρση τωνcapital controls.

Eφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης