"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.1 C
Trikala

Πως να καθαρίσετε τα παπούτσια σας!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αν σκέφτεστε πως να καθαρίσετε τα παπούτσια σας, σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε βήμα βήμα τον καθαρισμό των αγαπημένων σας υποδημάτων. Πρόκειται για μια διαδικασία που πρέπει να την επαναλαμβάνετε αρκετά συχνά, καθώς βοηθάει και στην υγιεινή των ποδιών σας και στην κομψή σας εμφάνιση. Τα αθλητικά παπούτσια, τα sneakers γυναικεία και ανδρικά, τα δερμάτινα μποτάκια και οι γούνινες μπότες ακολουθούν ένα δικό τους τρόπο καθαρισμού.

Ιδανικά για τα δερμάτινα παπούτσια, τις γούνινες μπότες και τα καστόρινα παπούτσια να απευθύνεστε σε εξειδικευμένα καθαριστήρια διότι μπορεί με μια λάθος χρήση σαπουνιού ή βούρτσας να καταστρέψετε το υλικό. Μην χρησιμοποιείτε το πλυντήριο, παρά μόνο αν υπάρχει ειδική ένδειξη στα παπούτσια.

1ο βήμα

Αγοράστε υλικά τα οποία είναι κατάλληλα για καθαρισμό των παπουτσιών. Μία βούρτσα με μαλακές τρίχες, μια χρησιμοποιημένη οδοντόβουρτσα, ένα πανάκι με μικροϊνες, μια λεκάνη παπουτσιών και σαπούνι είναι τα υλικά που θα χρειαστείτε.

2ο βήμα

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία της καθαριότητας, θα πρέπει πρώτα να αφαιρέσετε τα κορδόνια. Τα κορδόνια μπορείτε να τα βάλετε στο πλυντήριο ρούχων, διαφορετικά αν είναι αρκετά φθαρμένα και βρώμικα μπορείτε να αγοράσετε ένα καινούργιο σετ.

3ο βήμα

Πρώτα, θα πρέπει να καθαρίσετε τον πάτο των παπουτσιών. Αφαιρέστε τις πετρούλες, αγκάθια ή βρωμιές κάτω από την σόλα των παπουτσιών. Με μια οδοντόβουρτσα που δεν χρησιμοποιείτε πια, λίγο νερό και σαπούνι ξεκινήστε να βουρτσίζετε. Αυτή είναι μια διαδικασία που μπορείτε να την κάνετε στο μπαλκόνι ή στο μπάνιο.

4ο βήμα

Έπειτα με την βούρτσα ξεκινήστε με σαπούνι και νερό να βουρτσίζετε το πάνω μέρος των παπουτσιών με μαλακές κινήσεις. Μην ξεχνάτε πως το ύφασμα στα αθλητικά παπούτσια και στα sneakers είναι ευαίσθητα και μπορεί με την μεγάλη πίεση να σκιστούν πολύ εύκολα.

5ο βήμα

Βουρτσίστε με πιο έντονες κινήσεις την σόλα των παπουτσιών. Τα περισσότερα παπούτσια έχουν λευκή σόλα, με αποτέλεσμα να λερώνονται πολύ πιο εύκολα. Ξεκινήστε με έντονες κινήσεις να βουρτσίζετε ώστε να καθαριστούν εντελώς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά σφουγγάρια τα οποία καθαρίζουν τους λευκούς πάτους.

6ο βήμα

Αφού αφαιρέσετε τους πάτους, βυθίστε τα παπούτσια, σε μια λεκάνη με νερό και σαπούνι ώστε να φρεσκάρετε και το εσωτερικό τους. Οι πάτοι όπως και τα κορδόνια μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο. Να αλλάζετε συχνά νερό μέχρι να βεβαιωθείτε πως το νερό δεν είναι βρώμικο και δεν υπάρχουν υπολείμματα σαπουνάδας και καθαριστικού στα παπούτσια. Καθαρίστε με ένα απορροφητικό πανάκι ώστε να απομακρύνετε το νερό.

7ο βήμα

Αφήστε τα παπούτσια σας να στεγνώσουν με φυσικό τρόπο, χωρίς να τα έχετε σε απευθείας έκθεση στον ήλιο. Μπορείτε να τα κρεμάσετε ή να τα τοποθετήστε κάπου ανάποδα ώστε να φύγουν τα νερά και έπειτα να τα γυρίσετε κανονικά. Να θυμάστε να αλλάζετε τις θέσεις τους συχνά ώστε να στεγνώσουν πολύ καλά.

Φροντίστε πριν αποθηκεύετε τα παπούτσιαστα κουτιά ή στην ντουλάπα σας να καθαρίζετε πάντα τον πάτο ώστε να φεύγουν οι λάσπες και οι πετρούλες. Για να έχετε μια μοναδική εμφάνιση και να λάμπετε με τα γυναικεία παπούτσια (όπως οι γόβες, οι πλατφόρμες, οι εσπαντρίγιες) και τα ανδρικά μοκασίνια, να τα καθαρίζετε με ένα υγρό πανάκι ώστε να είναι πάντα καθαρά για την επόμενη σας έξοδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης