"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Πόσα από αυτά που υποσχεθήκατε κάνατε πράξη κ. Παπαστεργίου ; – του Ευάγγελου Σαμαρά

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Έφτασε η ώρα των δημοτικών εκλογών ή αν θέλετε ο απολογισμός των δημοτικών αρχών που διαφέντεψαν τις τύχες αυτού του τόπου για σχεδόν πέντε χρόνια .

Πριν προχωρήσω στην αναφορά των μη πεπραγμένων  της δημοτικής αρχής του κ. Παπαστεργίου να υπενθυμίσω ότι είχε την τύχη να είναι ο μακροβιότερος δήμαρχος καθώς όλες οι θητείες των δημοτικών αρχών είχαν τέσσερα χρόνια (ή και λιγότερα όπως η προηγούμενη)   σε αντίθεση με την παρούσα που είχε πέντε.

Σε αυτά λοιπόν τα σχεδόν πέντε χρόνια ο κ. Παπαστεργίου δεν προχώρησε όπως είχε υποσχεθεί :

  • Στην καθιέρωση της <<ημέρας του δημάρχου>> όπου μια φορά το μήνα θα άκουγε τα προβλήματα των δημοτών σε ζωντανή σύνδεση.
  • Στην υποχρεωτική χρήση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του δήμου όπου ο δημότης θα είχε την δυνατότητα να παρακολουθεί ηλεκτρονικά το αίτημα του.
  • Στη διαβούλευση των θεμάτων πριν την ψήφιση από το δημοτικό συμβούλιο (δύο φορές επιχειρήθηκε και τις δύο φορές δεν προχώρησε ) και την εκ περιτροπής διενέργεια συνεδριάσεων στους πρώην Καποδιστριακούς δήμους.
  • Στον ορισμό του <<Συμπαραστάτη του Δημότη >> αρνούμενος να δείξει πνεύμα συνεργασίας. Συνεργασία  και σύμπνοια που όμως επιδίωκε από σύσσωμη την αντιπολίτευση στην διάρκεια της θητείας του.
  • Στην εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση αλλά και πιστοποίηση των υπηρεσιών του δήμου.
  • Στην υλοποίηση διαδικτυακού παρατηρητηρίου έργων, εσόδων και εξόδων.
  • Στη δημιουργία πάρκων στο στρατόπεδο Παπαστάθη , περιοχή ΔΕΗ, Ζωαγοράς και κατά μήκος των περιφερειακών οδών.
  • Στη δημιουργία μονοπατιών στις όχθες του Ληθαίου, τον καθαρισμό του Αγιαμονιώτη αλλά και πεζοδρόμηση παραποτάμιων οδών.
  • Την επαναφορά της ελεγχόμενης στάθμευσης αλλά και την ανάδειξη των γεφυρών της πόλης.
  • Στις εκτεταμένες δενδροφυτεύσεις, την ανάπτυξη του Ζωολογικού Κήπου (παραχωρήθηκε σε ιδιώτη ) αλλά και τη δημιουργία Βοτανικού Κήπου με  χρήση ΑΠΕ για τη λειτουργία του.

Στον καλλωπισμό των εισόδων  και νησίδων της πόλης αλλά και ανάδειξη της ομορφιάς για το πλατανοδάσος Μπάτζιος και του περιαστικού αλσυλίου της Παναγίας στο Βαλτινό.

  • Στην προώθηση μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων για την αξιοποίηση αυτών τόσο σε επίπεδο δήμου αλλά και σε επίπεδο δημοτών με την οικιακή κομποστοποίηση με αντίστοιχη μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας.

Θα   μπορούσα να γράψω τόσα και άλλα τόσα παραπάνω για τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κ . Παπαστεργίου (όπως αυτές αναφέρονται στο προεκλογικό του φυλλάδιο κατά την διεκδίκηση της παρούσας θητείας του ) που δεν έλαβαν χώρα ποτέ και παρέμειναν σε επίπεδο υποσχέσεων αλλά θα είχε σαν μοναδικό αποτέλεσμα την κούραση του αναγνώστη.

Το ερώτημα, λοιπόν, προκύπτει αβίαστα. Εφόσον, κ. Παπαστεργίου δεν καταφέρατε ούτε αυτά που είχατε ως πρωταρχικό στόχο (πόσω μάλλον περισσότερα ) αν και υπήρξατε ο δήμαρχος με τον μεγαλύτερο δημαρχιακό χρόνο για ποιο άραγε λόγο ζητάτε από τους δημότες να σας εμπιστευτούν ξανά ;

Ευάγγελος Δημ. Σαμαράς.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης