"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Π. Δριτσέλη : Το ελληνικό γάλα εκπέμπει SOS!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η κινητοποίηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων για τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν έρχεται να επιβεβαιώσει μια ζοφερή πραγματικότητα για την ελληνική παραγωγή που απειλεί, όχι μόνο την οικονομία, αλλά και την ίδια την διατροφική ασφάλεια της χώρας.

Παναγιώτα Δριτσέλη

Η παραγωγή ελληνικού γάλακτος μειώνεται, το ζωϊκό κεφάλαιο συρρικνώνεται κι η τιμή του λίτρου γάλακτος στον καταναλωτή εκτοξεύεται. Σε κίνδυνο βρίσκονται και τα ελληνικά τυριά, τα οποία θα χάσουν τις πιστοποιήσεις ΠΟΠ εφόσον σταματήσει να υπάρχει ελληνικό γάλα για να παρασκευαστούν. 

Η εκρηκτική άνοδος των τιμών των αγροτικών εφοδίων και της ενέργειας έχουν διαλύσει στην κυριολεξία την παραγωγή γάλακτος. Την πρώτη πράξη του δράματος την είδαμε πέρσι, με τις εκρηκτικές αυξήσεις και την θανάτωση κοπαδιών, λόγω αδυναμίας συντήρησης τους.

Τώρα, μετά από μήνες κυβερνητικής αδράνειας, ζούμε την επόμενη ολέθρια φάση, όπου οι ελλείψεις αρχίζουν να φαίνονται στο ράφι, με τους κτηνοτρόφους να βρίσκονται σε κατάρρευση και την αγορά να κινδυνεύει με ντόμινο καταστροφής. 

Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι πρέπει τώρα να παρέμβει η Πολιτεία με άμεσα μέτρα μείωσης του κόστους κι επιδότησης των κτηνοτρόφων και ταυτόχρονα να εξετάσει δομικές παρεμβάσεις στην αγορά γάλακτος, ώστε να προστατευτούν οι κτηνοτρόφοι από τα καρτέλ και να μπεί ένα φρένο στην αισχροκέρδεια στο ράφι. Για εμάς η επιβίωση των κτηνοτρόφων είναι υπαρξιακό ζήτημα και θα το παλέψουμε μέχρις εσχάτων. 

4 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης