"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15 C
Trikala

Ρεσιτάλ Βιολιού Δημήτρη Σέμση στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής Τρικάλων ΣΦΜΤ, είναι στην ευχάριστο θέση να ανακοινώσει την έλευση στην πόλη μας για την διενέργεια ενός σεμιναρίου υψηλού επιπέδου εγχόρδων του εξάρχοντος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών βιολιστή  κ. Δημήτρη Σέμση.
Με την ευκαιρία αυτή ο κ. Σέμσης την δεύτερη ημέρα της παραμονής του στην πόλη μας, θα δώσει ένα μοναδικής πρωτοτυπίας ρεσιτάλ που στο πρώτο του μέρος θα παρουσιαστεί ο τρόπος που κτίζεται ένα μουσικό έργο. Ουσιαστικά είναι ένα μάθημα μουσικής μορφολογίας (κυρίως αφορά την φόρμα “σονάτα”) που όμως μιλάει και για τρόπους έκφρασης της μουσικής μέσα από τονικότητα, ρυθμό, ηχόχρωμα, ένταση και άλλα. Και βέβαια διευκολύνει τους ακροατές, μικρούς και  μεγάλους να κατανοήσουν καλύτερα τα μουσικά έργα που ακούν. Φυσικά όλα αυτά δεν  γίνονται υπό μορφή  διάλεξης αλλά παρουσιάζονται παράλληλα με την ζωντανή εκτέλεση.
Το  δεύτερο μέρος  περιλαμβάνει ένα κανονικό ρεσιτάλ διάρκειας 30-35 λεπτών με έργα του ρεπερτορίου του κου Σέμση. Στο ρεσιτάλ αυτό θα παρουσιαστεί σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση η σονάτα για βιολί και πιάνο του Niels Gade, ενός ιδιαίτερα ωραίου ρομαντικού έργου που για κάποιο παράξενο λόγο είναι άπαιχτο ακόμη στην Ελλάδα. Τον κ. Σέμση θα συνοδέψει στο πιάνο η κα Δήμητρα Μαντζουράτου.
Η εκδήλωση αυτή εκτιμάται ότι θα αποτελέσει σταθμό στα μουσικά δρώμενα της πόλης
Η είσοδος στο Πνευματικό Κέντρο είναι ελεύθερη με  δελτία εισόδου που διανέμονται ήδη μαζί με το πρόγραμμα του ρεσιτάλ κατά προτεραιότητα στα μέλη του ΣΦΜΤ και της ΣΟΝ , στα ωδεία – μουσικές σχολές και το Μουσικό Σχολείο και στο ευρύτερο κοινό.  Δελτία εισόδου θα είναι διαθέσιμα και στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης που έχει καθορισθεί για τις 11.30 της Κυριακής 31 Ιαν 2016.
Σχετικά με το σεμινάριο
Το σεμινάριο απευθύνεται στα μέλη της ΣΟΝ που θα έχουν την δυνατότητα να το παρακολουθήσουν, κατόπιν επιλογής από τον Δντή – Μαέστρο της ΣΟΝ .
Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί στους χώρους της Δωροθέας Σχολής
Η έναρξη προβλέπεται για τις 11.00 του Σαββάτου και ή λήξη του περί την 15.30
Πέρας προσέλευσης 10.30
Το σεμινάριο μπορεί να το παρακολουθήσει περιορισμένος αριθμός ακροατών που θα πρέπει να δηλώσει  την επιθυμία του στα παρακάτω τηλέφωνα μέχρι την Παρασκευή 29/1 το μεσημέρι
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 693 2240980 και 6998 377 332

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης