"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.8 C
Trikala

Ρεσιτάλ υποκρισίας από το Τρικαλινό Κατεστημένο

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

                                                   Του Χρήστου Σταμόπουλου, δικηγόρου

Σοκ και φρίκη έχει προκαλέσει άρθρο απόστρατου αξιωματικού που δημοσιεύτηκε σε καθημερινή τρικαλινή εφημερίδα, αλλά και σε ιστοσελίδες, και ζητούσε ο Στόλος ν’ αναποδογυρίσει βάρκες στο Αιγαίο και να πνιγούν οι πρόσφυγες!

      Ο απόστρατος ζητούσε δημόσια και ξεκάθαρα την τέλεση μαζικών δολοφονιών αθώων ανθρώπων. Μάλιστα «συμβούλευε ταχύτητα» στη διάπραξη αυτών των αποτρόπαιων κακουργημάτων!

Δεν πέρασαν παρά λίγες μέρες και βλέπουμε τον απόστρατο να είναι ο επίσημος ομιλητής στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων για να τιμήσει τους Μαχητές του 5ουΣυντάγματος στο Ύψωμα 731 το έτος 1941 στα αλβανικά βουνά!

Από κάτω ο Αντιπεριφερειάρχης Χρ. Μιχαλάκης, ο Δήμαρχος Δημ. Παπαστεργίου και όλοι οι εκπρόσωποι του Κατεστημένου, και… φίλοι των προσφύγων του «Φρουρίου», να χειροκροτούν με θέρμη και συγκίνηση τον «πύρινο πατριωτικό λόγο» του απόστρατου, που συγχρόνως προτρέπει ν’ αναποδογυριστούν οι βάρκες στο Αιγαίο και να πνιγούν γυναικόπαιδα προσφύγων!!! Η αποθέωση της υποκρισίας!

     Το Ιστορικό: Στις 29-2-2016 σε τοπική εφημερίδα, αλλά και σε κάποιες ιστοσελίδες, δημοσιεύεται άρθρο του απόστρατου με τον τίτλο «Να επέμβει ο Στόλος», με απόψεις και θέσεις γεμάτες από ισλαμοφοβία, μισαλλοδοξία, εθνικισμό, ρατσισμό και ξενοφοβία. Θέσεις φασίζουσες, πολεμοχαρείς και ανιστόρητες. Ασυγκράτητος από τον «εθνικιστικό» του οίστρο ο απόστρατος, προς το τέλος του άρθρου… γλιστράει, παραβιάζει τις πύλες του Ποινικού Κώδικα και εισέρχεται για τα καλά στη σφαίρα του ποινικού δικαίου.

      Γράφει ο αρθρογράφος-δράστης: «…Να αναπτυχθεί ο ελληνικός πολεμικός στόλος στα εθνικά χωρικά μας ύδατα και να εφαρμόσει αποτροπή. Αν χρειασθεί να αναποδογυρίσουν στην αρχή κάποιες βάρκες και σημειωθούν απώλειες, ας γίνει.

  Ούτως ή άλλως το κρίμα είναι στον λαιμό της Τουρκίας που τους στέλνει εδώ. Για τους λαθρομετανάστες απαιτείται εγκλεισμός μέχρι να αναγκασθούν οι ίδιοι να ζητήσουν επαναπατρισμό με την οικονομική βοήθεια της Ευρ. Ένωσης.
Συμβουλεύω ταχύτητα στα παραπάνω, διότι η Πατρίς ευρίσκεται πράγματι εν κινδύνω.
  ………………..
Ταξίαρχος ε .α.
».

Την 9-3-2016 η Π.Ε Τρικάλων διοργανώνει εκδήλωση τιμής για τους στρατιώτες ήρωες του 731 στην Αλβανία και ορίζει τον παραπάνω απόστρατο ταξίαρχο να εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας! Προφανώς τον ορίζει ομιλητή για να… τιμήσει και τον ίδιο!!

Την 15-3-2016 το «ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ» προχωρά σε υποβολή Μηνυτήριας Αναφοράς στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, γιατί η δημόσια πρόκληση, πρόσκληση και «παρότρυνση του δράστη-αρθρογράφου είναι για τέλεση μαζικών δολοφονιών, την απώλεια τουλάχιστον εκατοντάδων ανθρώπινων ζωών προσφύγων αφού, όπως γνωρίζουμε, οι βάρκες που μεταφέρουν απ’ τα τουρκικά παράλια παράτυπους πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου είναι υπερφορτωμένες με πολλές δεκάδες ανθρώπινες ψυχές η καθεμιά. Εδώ η πρόσκληση-παρότρυνση γίνεται με δημόσια δήλωση του δράστη, με την οποία επιδιώκεται να πεισθεί άλλος (η κυβέρνηση, η πολιτική και η φυσική ηγεσία του Πολεμικού Στόλου) στη διάπραξη του σχετικού εγκλήματος,  δηλαδή του κακουργήματος των μαζικών ανθρωποκτονιών. Μάλιστα ο δράστης-αρθρογράφος ‘’συμβουλεύει ταχύτητα’’ στη διάπραξη των παραπάνω αποτρόπαιων κακουργημάτων», και η υπόθεση περνά πια στα χέρια της δικαιοδοσίας του εισαγγελέα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ΜΜΕ του Τρικαλινού Κατεστημένου πρόβαλλαν ιδιαιτέρως την αρθρογραφία του αποστράτου που εκθείαζε από τον εγκλεισμό σε στρατόπεδα (σε πρώτη φάση των προσφύγων) μέχρι τον νεοφιλελευθερισμό, την ιδιωτικοποίηση των πάντων και τα μνημόνια, ενώ συγχρόνως, ιδιαίτερα στα μνημονιακά χρόνια, έκοβαν μέχρι εξαφανίσεως τη ριζοσπαστική και αντιμνημονιακή αρθρογραφία και αναφορά σε εκδηλώσεις και δράσεις των λαϊκών κινημάτων, ιδιαίτερα αυτές που είχαν αιχμή τους το ίδιο το Κατεστημένο. Το ένστικτο αυτοσυντήρησης οδηγούσε το Τρικαλινό Κατεστημένο να κλείνεται στο καβούκι του σαν στρείδι, να εντείνει το μίσος του στον λαό, όταν αυτός κινείται, και να στέλνει την ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία στο πυρ το εξώτερον! Κι όλα αυτά χωρίς κανένα δισταγμό και καμιά ντροπή!

Το χρώμα του Τρικαλινού Κατεστημένου είναι μαύρο απ’ τα γενοφάσκια του. Και διατηρείται διαχρονικά μέχρι σήμερα. Δεν έχει καμιά σχέση με τις πλούσιες πατριωτικές παραδόσεις και τους δημοκρατικούς αγώνες του τόπου μας. Αυτοί ανήκουν στον Τρικαλινό Λαό, με το Κατεστημένο πάντα απέναντι ή σε ρόλο υπονομευτή τους.

 

Τι να πρωτοαναφέρει κανείς!

→    Μήπως την απειλή του «Συλλόγου των Τρικαλινών Τσιφλικούχων» στις αρχές του περασμένου αιώνα, ότι οι τσιφλικάδες θα ζητήσουν να πάρουν την τουρκική(!) υπηκοότητα, αν η κυβέρνηση προχωρήσει στην απαλλοτρίωση των τσιφλικιών;!

→    Μήπως την άγρια αιματηρή καταστολή και τη δολοφονία 7 αγροτών, εργατών και βιοτεχνών στην Εξέγερση του 1925; Μήπως τη στημένη δίκη και τις φυλακίσεις των εξεγερμένων, αντί για τους δολοφόνους του λαού, μεταξύ των οποίων και ο μετέπειτα προδότης της πατρίδας Χρ. Καβράκος (παρέδωσε το 1941 την Αθήνα στον Χίτλερ), και ο οποίος, με τα τελευταία στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, συμμετείχε και στην καταστολή του Κιλελέρ το 1910, ενώ στην επακολουθήσασα δίκη της Λαμίας ήταν ψευδομάρτυρας κατά των αγροτών;

→    Μήπως τον δωσιλογισμό και τη συνεργασία σημαντικής μερίδας του Τρικαλινού Κατεστημένου με τους Γερμανούς και Ιταλούς φασίστες κατακτητές την περίοδο 1941-1944; Ή μήπως τη συνεργασία εξίσου σημαντικής μερίδας του με τους δικτάτορεςΜεταξά και Παπαδόπουλο;

→    Μήπως ακόμα την ανίερη προσπάθειά τους να σβήσουν απ’ τη μνήμη του Λαού και την Ιστορία το ένδοξο «Τρικαλινό Κιλελέρ» του 1925, που το κρατούσαν ερμητικά κλεισμένο για 85 ολόκληρα χρόνια στο ντουλάπι της λήθης;

→    Μήπως με την επιμονή τους να διατηρούν ακόμα(!) το όνομα του Καβράκου σε δρόμο και στρατόπεδο στα Τρίκαλα, ενώ ταυτόχρονα αρνούνται να εφαρμόσουν τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του 2010 για ανέγερση μνημείου για τα θύματα της Εξέγερσης του 1925;

→    Μήπως δεν είναι το ίδιο το ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ Τρικαλινό Κατεστημένο που ξεδιάντροπα πέρυσι,μη ορρωδώντας προ ουδενός, αρνήθηκε οποιαδήποτε τιμή στον ελευθερωτή της πόλης μας θρυλικό πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ και της Εθνικής Αντίστασης, Άρη Βελουχιώτη;

    Υ.Γ.: Ενδέχεται το Τρικαλινό Κατεστημένο τον συγκεκριμένο απόστρατο, μετά το… «γλίστρημα» και την εμπλοκή του σε δικαστικές περιπέτειες, να τον απομονώσει και να τον κάνει αποδιοπομπαίο τράγο.Αυτό όμως δεν πρόκειται να το εξιλεώσει μπροστά στα μάτια του Λαού!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης