"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε Μητσοτάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καταφύγιο τρομοκρατών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Καταφύγιο τρομοκρατών» αποκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζήτημα που έθεσε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη συνάντηση τους, όπως είπε στους Τούρκους δημοσιογράφους στο Λονδίνο.

«Χθες το βράδυ κατά τη συνάντησή μας με τον κ. Μητσοτάκη του είπαμε “κοιτάξτε, αυτά τα μέλη του DHKP-C, PKK/YPG, FETÖ έρχονται σε εσάς και, σύμφωνα με τις πληροφορίες που λαμβάνουμε από τις υπηρεσίες μας, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει καταφύγιό τους. Επομένως, περιμένουμε από εσάς να πάρετε θέση, περιμένουμε τη στήριξή σας σε αυτό το θέμα. Η στήριξή σας θα ενισχύσει και τη δική μας στήριξη προς εσάς”» φέρεται να είπε ο Τούρκος πρόεδρος στον Έλληνα πρωθυπουργό, τον οποίο κάλεσε επίσης να επιδείξει μία πιο θετική στάση απέναντι στο μεταναστευτικό.

«Κοιτάξτε, εμείς δεν σας έχουμε κάνει κάτι μέχρι στιγμής. Έχετε επιστρέψει δύο χιλιάδες πρόσφυγες και εμείς τους πήραμε. Δεν σας τους ξαναστείλαμε πίσω. Ως εκ τούτου, είναι θέμα αλληλεγγύης. Το πλεονέκτημά σας είναι ότι βρίσκεστε στην Ε.Ε. Επομένως, στην επόμενη φάση θα πρέπει να λειτουργήσουμε με βάση αυτή την αλληλεγγύη».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε, πάντως, εποικοδομητική τη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη. «Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η συνάντησή μας με τον κ. Μητσοτάκη ήταν εποικοδομητική».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης